ALICOL BANNER.jpg

Gekleurd aluminium: een blikvanger met nieuwe Sandalor® kleuren

Steeds meer gevels, geluidswallen, masten en andere buitenobjecten worden uitgevoerd in geanodiseerd aluminium. Naast naturel geanodiseerde gevels voegen ontwerpers en architecten steeds vaker een kleur of een kleuraccent toe. Wij hebben - als specialist in het (kleur)anodiseren - ons kleurenpalet uitgebreid met Sandalor®-kleuren. Daarnaast behouden we natuurlijk onze eigen

Alucol-kleurenlijn met brons- en goudtinten.

 

Speciaal voor buitentoepassingen

Frank Veelenturf, managing director van Alucol: “De kleurenlijn van Sandalor bestaat uit 25 kleuren, variërend van olijfgeel, warm goud, tot dieprood, nachtblauw en koel turquoise. Het is speciaal ontwikkeld voor buitentoepassingen. De vijf kleurtinten goud hebben we inmiddels geïmplementeerd. Op termijn volgen andere kleuren. Maak met onze configurator zelf combinaties van een voorbewerking zoals borstelen en/of het toevoegen van een kleur. Het effect hiervan op het aluminium ziet u direct. Meer informatie over de Sandalorkleuren en de configurator vindt u op www.alucol.nl.

 

 

b6b368ff5df0931931480a5ed399e9e8715af396

Constante kwaliteit is een must

 

Bij kleuranodiseren is het constant houden van de kleur erg belangrijk. Frank Veelenturf: “We investeren intensief in het kennisniveau van medewerkers. Ook het continu verbeteren van onze processen is een belangrijk item binnen Alucol. Alle parameters worden vastgelegd en gemonitord. We gaan tot het uiterste in het bieden van een constante kwaliteit. Zó maken we van geanodiseerde gevels echte blikvangers.“

Efficiëntie door mee te denken

“Wij onderscheiden ons ook door de toegevoegde waarde die we opdrachtgevers kunnen bieden om zo efficiënt mogelijk te bouwen en onnodige kosten te voorkomen. We hebben een grote productiecapaciteit zodat we grote volumes snel kunnen verwerken. Als we vroeg in het proces worden betrokken kunnen we onze ervaring en kennis over het anodiseren, logistieke stromen, verpakken etc. delen. We denken met onze klanten mee en helpen ze om projecten optimaal uit te voeren!”, aldus Frank Veelenturf.

 

Inspireren om samen vernieuwing te realiseren

De nieuwe Sandalor®- kleuren zijn gebundeld in een Sandalor®-sampleboek. We delen dit graag met geïnteresseerden en denken creatief mee. Zodat architecten en ontwerpers op hun beurt hun klanten weer kunnen verrassen met vernieuwende ontwerpen waarbij gekleurd, geanodiseerd aluminium is toegepast.

www.alucol.nl