campus eindhoven.jpg

DE ICT-CAMPUS VAN FONTYS HOGESCHOOL IN EINDHOVEN IS BIJNA KLAAR.

02-06-2020

Alucol heeft voor samenwerkingspartner Nedicom de aluminium gevelbekleding naturel (VOM1) geanodiseerd. Lees meer over dit vernieuwende, adaptieve en duurzame project.

 

Campus Fontys Hogeschool, Eindhoven

Fontys Hogeschool in Eindhoven realiseert op de campus aan de Rachelsmolen een nieuwe ICT-faculteit waarbij studeren en werken worden gecombineerd. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke pijlers in het ontwerp van Ector Hoogstad Architecten.

Bij de gevelbekleding is dan ook gekozen voor duurzame, circulaire materialen. Alucol heeft voor samenwerkingspartner gevelbouwer Nedicom,  de aluminium gevelbekleding naturel (VOM1)  geanodiseerd. De zetwerken van de gevel zijn uitgewerkt door de gevelbouwer. In het vooroverleg zijn de contactering en het formaat van de zetwerk tot in detail besproken. Per element  zijn de wensen doorgenomen en waar nodig aangepast. De productie is mede hierdoor probleemloos verlopen.

Door de transparante gevel is het onderwijs goed te zien. Bovendien past de gevel prachtig in de groene omgeving. Het gebouw heeft een sterk eigen karakter en nodigt uit tot samenwerking, experimenteren en het delen van kennis. Alucol is er trots op aan dit prachtige project een bijdrage te hebben geleverd.

Opdrachtgever: Fontys Hogescholen

Architect: Ector Hoogstad Architecten

Aannemer: Huybregts Relou

Gevelbouwer: Nedicom.nl

 

 

ICT-CAMPUS VAN FONTYS HOGESCHOOL IN EINDHOVEN
Alucol VOM kleurstaal