nhow amsterdam alucol.jpg

UNIEKE OPPERVLAKTEBEHANDELING NHOW AMSTERDAM RAI HOTEL

      24-07-2020

Alucol heeft voor samenwerkingspartner Rollecate de aluminium profielelementen van het nhow Amsterdam RAI hotel gepolijst en geanodiseerd.

 

Het grootste hotel van de Benelux met 650 kamers 

 

Unieke oppervlaktebehandeling nhow Amsterdam RAI hotel

Alucol heeft voor samenwerkingspartner Rollecate de aluminium profielelementen van het nhow Amsterdam RAI hotel gepolijst en geanodiseerd. Het grootste hotel van de Benelux met 650 kamers verdeeld over 24 verdiepingen, beschikt over een restaurant met uitzicht over de stad en diverse andere voorzieningen. De 91 meter hoge hoteltoren bestaat uit grote driehoeken die ten opzichte van elkaar gedraaid zijn. Het ontwerp van OMA Architecten is gebaseerd op het Signaal, de reclamezuil met gestapelde driehoekige elementen die sinds de jaren ‘60 voor de RAI staat.

De gevel van het hotel is gemaakt van een aluminium gevelelementensysteem. De architect had deze ontworpen met grote uitspringende vinnen. Het bijzondere hieraan was dat een van de zijden eerst gepolijst diende te worden voordat er geanodiseerd werd. Bij grote en complexe gevels is de betrouwbaarheid van partners van groot belang, vandaar dat Rollecate voor Alucol koos voor de bewerking van de gevel. De te polijsten vinnen werden bij een partner van Alucol in Amersfoort afgeleverd. Na het polijsten werden alle profielen geanodiseerd bij Alucol en als één geheel afgeleverd bij Rollecate. Jack Kooijman van Rollecate: ‘Het was prettig dat Alucol ook het polijsten meenam in hun opdracht. Zo hebben ze ons compleet ontzorgd en verliep ook logistiek alles naar wens.’

Met trots kijkt Alucol naar de gevel van het nhow hotel, het resultaat van een prima samenwerking.

Opdrachtgever: nhow Amsterdam RAI hotel

Architect: OMA Architecten

Aannemer: Pleijsier Bouw

Gevelbouwer: Rollecate

 

 

05_nhow-rai-close-up-oma.jpg
F_NH_nhow-amsterdam-rai_288_2000x2000-14