smart3 banner.jpg

KIES VOOR RENOLIT ALKORSMART, EN PLANT EEN BOOM

Energie-efficiëntie is cruciaal voor de toekomst van de industrie. De impact van de klimaatverandering, de toenemende schaarste aan natuurlijke hulpbronnen en energie maar gewoonweg ook het besef dat er geen planeet B is dwingt de mens op zoek te gaan naar steeds efficiëntere oplossingen en producten.

Daarom hebben wij, als fabrikant van dakafdichtingsmembranen, een revolutionair product in de dakafdichtingsector ontwikkeld.

 

Een product met schitterende prestaties en bovendien een minimaal verbruik aan grondstoffen: met een dikte van slechts 1,2 mm biedt de RENOLIT ALKORSMART dakbaan meer dan enkel een perfecte waterdichtheid en goede mechanische en chemische weerstand. De dakbaan heeft vooral ook een langere levensduur en is energiebesparend, duurzaam, veelzijdig, esthetisch en bestand tegen uv-stralen.

RENOLIT ALKORSMART is een dunnere dakbaan met een langere levensduur, waardoor ze veel duurzamer is dan welke kunststof dakbaan ook. Er is dus een positieve balans tussen de gebruikte grondstoffen en de prestaties tijdens de levensduur. En bovendien kan de dakbaan op het einde van de levenscyclus volledig gerecycleerd worden.

RENOLIT ALKORSMART dakbanen bestaan in neutrale kleuren, geïnspireerd door de natuur, en daardoor kunnen ze in om het even welke omgeving worden geplaatst.

Cool Ivory & Cool Grey

 

 

renolit nieuws.jpg
kleuren alkorsmart.jpg

voor meer informatie over

RENOLIT ALKORSMART >

Maar wij wilden nog verder gaan en besloten daarom om voor elke drie verkochte rollen van 1,2 mm dikke RENOLIT ALKORSMART een boom te planten, als compensatie voor de kleine, resterende ecologische voetafdruk. 

 • Elke boom wordt geografisch gelokaliseerd en gefotografeerd. Je kan bovendien het verhaal volgen van het project waaraan de boom bijdraagt.
   

 • De bomen zullen rechtstreeks worden geplant door mensen die het meest baat hebben bij de sociale en lokale voordelen van agroforestry-projecten - een combinatie van duurzame bosbouw en landbouw.

 • Dankzij uw keuze krijgen duizenden boeren de kans om met uw financiële steun fruitbomen aan te planten – na verloop van tijd zowel een bron van voedsel als een extra inkomen - of bomen die nuttig zijn voor het lokale ecosysteem, bijvoorbeeld om woestijnvorming tegen te gaan of ontboste gebieden opnieuw aan te planten. Treedom gaat als volgt te werk: de boeren zelf stellen voor welke boomsoorten ze op hun eigen grond willen aanplanten, rekening houdend met het nut ervan en de lokale toepassing. Ze planten de bomen, lokaliseren ze geografisch, fotograferen ze, verzorgen ze en oogsten uiteindelijk de vruchten.

 • Elke boom van het Smart3 bos zal gedurende een levensduur van 10 jaar gemiddeld 400 kg CO2 uit de lucht halen. En aangezien bomen gemiddeld langer leven dan 10 jaar is het voordeel zelfs nog groter.

 • Onze partner Treedom is de enige website waar mensen en bedrijven op afstand bomen kunnen planten en online volgen, en zo lokale boeren over de hele wereld financieel steunen. Sinds de start in 2010 heeft Treedom samen met ongeveer 47.000 lokale boeren meer dan 1.000.000 bomen aangeplant, dit dankzij een gemeenschap van 271.000 mensen en meer dan 1.700 bedrijven.

 • Wanneer je RENOLIT ALKORSMART kiest voor je dak, dan krijg je een certificaat met de vermelding hoeveel kg CO2 je bespaart.
   

 • Enthousiast over dit project? Bezoek dan www.treedom.net en help als bedrijf of als persoon om onze planeet nog groener te maken.

renolit nieuws 1.jpg