top of page

CEWOOD behaalt FSC-certificering

Bijgewerkt op: 21 okt. 2021CEWOOD is een verantwoordelijk, toekomstgericht bedrijf met als uitgangspunt: de natuurlijke kwaliteit van de panelen die het produceert als doel, daarom ligt de focus op de bron van de grondstoffen. Aangezien CEWOOD zich blijft inzetten voor duurzaam en verantwoord productie en inkoop van grondstoffen, heeft het bedrijf FSC-certificering ontvangen. Forest Stewardship Council A.C. (FSC) promoot milieuvriendelijke, sociaal voordelige en economisch levensvatbaar bosbeheer over de hele wereld. De eisen die FSC aan haar stelt leden voldoen aan alle CEWOOD-doelstellingen, daarom werd deze certificering geïdentificeerd als een van de prioriteiten van 2021.


Het FSC-certificaat bevestigt dat CEWOOD werkt volgens de hoogste sociale en milieunormen. Het FSC-label is een manier om uw samenwerkingspartners te informeren en klanten over de verantwoordelijke praktijken van het bedrijf, waardoor ook de de reputatie van het bedrijf en — de meeste belangrijk - het demonstreren van de bedrijfs aansprakelijkheid in milieuzaken.


“De belangrijkste bron van CEWOOD-panelen is de Letse spar, en, rekening houdend met dat de boom “het groene goud” van Letland is, we zou deze schat ook graag willen behouden voor onze kinderen en kleinkinderen. Verantwoordelijk inkoop van grondstoffen en duurzaam productie is niet langer een kwestie van keuze voor bedrijven van vandaag — het is een plicht, een doelstelling waaraan moet worden voldaan, zodat Letland en de wereld zijn nog vele jaren groen”, benadrukt Ingars Ūdris, bestuurslid van CEWOOD.


CEWOOD is een Lets bedrijf met een fabriek in Jaunlaicene, dat hout produceert wollen panelen die over de hele wereld worden gebruikt. De panelen zijn bijzonder geschikt voor de afwerking van plafonds en wanden, wat verschillende voordelen biedt: 100% natuurlijke oorsprong, effectief geluid absorptie, verbeterd akoestisch comfort en gezond binnenklimaat. Het is een kostenbesparende oplossing van plafond- en wandafwerking, snel en eenvoudig te monteren en duurzaam. Het bedrijf besteedt veel aandacht om ervoor te zorgen dat de panelen alleen 100% natuurlijke, hoogwaardige kwaliteit bevatten componenten die op een milieuvriendelijke manier zijn ingekocht. Panelen zijn gemaakt van FSC of PEFC-gecertificeerd hout dat gebruik maakt van groene energie. Onze panelen hebben ook kwaliteit en duurzaamheidscertificering, zoals Nature Plus, M1, Powered by Green en nu ook FSC.
Adres: Gageldonk 6

Postcode: 4854 LH

Plaats: Bavel

T: 0657880227 E: info@prinmac.com W: www.prinmac.com

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page