top of page

SWISSPEARL

Traditie en innovatie

Gebouwd op krachtige waarden

Als Zwitsers familiebedrijf denken we aan de toekomstige generaties en doen we al tientallen jaren waar we het beste in zijn: Met nieuwsgierigheid, passie en gedrevenheid zetten wij ruwe grondstoffen om in innovatieve en duurzame vezelcement producten voor gevels, interieurs en tuinen. 

Het hoofdkantoor van de Swisspearl Group bevindt zich in Niederurnen (Zwitserland), waar in 1903 één van de eerste productiefaciliteiten voor vezelcement werd opgericht. Het succesverhaal van vezelcement begon reeds in 1894 in Vöcklabruck, Oostenrijk, waar het vezelcement uitgevonden werd door Ludwig Hatschek. 

Vandaag de dag zijn wij trots op onze toonaangevende positie in de innovatie en technologie van dit materiaal dat wereldwijd gebruikt wordt in het ontwerp van architectuur, werk- en woonruimtes, zowel binnen als buiten.  

Swisspearl staat voor Zwitserse kwaliteit  -  wereldwijd. 

Internationale export vanuit Zwitserland

Swisspearl is het merk voor de exportactiviteiten van de Swisspearl Group AG. Onze dagelijkse activiteiten zijn gebaseerd op milieubewust denken en handelen. Onze bedrijfscultuur draait om wederzijds respect en waardering ten aanzien van onze partners en medewerkers. 

Swisspearl Group AG heeft dochterondernemingen en distributeurs verspreid over meer dan 60 landen en heeft daarmee een wereldwijd servicenetwerk opgebouwd om alle klanten snel te kunnen bedienen. De experts en ervaren contactpersonen van onze partners ondersteunen u graag bij de planning van uw project. We verheugen ons erop u advies te geven over onze producten en diensten.

COSENTINO

swisspearl logo klein.jpg

Address: Garrisonstraat 1

Zip code: 5363 VX

Place: Velp N.Br.

T: 0486 - 47 88 99
E:sales@portadial.nl
W: www.portadial.nl

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok

PRODUCTEN

Format

LARGO

Creativiteit en elegantie in groot formaat

De grootformaat vezelcement panelen geven gevels wat ze nodig hebben. Een gezicht, individualiteit, karakter, textuur, kleur en niet te vergeten: zeer effectieve bescherming. Voor de vormgeving van gevels opent Largo een immens spectrum aan ontwerpmogelijkheden. Met een rijke keuze aan oppervlakte-aspecten en kleuren, diverse voeg-en bevestigingsmogelijkheden en vrij te kiezen paneelformaten binnen de nuttige afmetingen, staat Largo voor zichtbare creativiteit.Vrij te kiezen paneelbreedte en -lengte binnen de maximale bruikbare afmetingen van 3050 × 1250 mm, paneeldikte 8 en 12 mm.

4550-Raiffeisenbank_Vouvry_CH_Photo_06.jpeg

Format

MODULA

Fijne omtrek voor duurzame bescherming

Modula leeft van het fijne, architectonische ritme. De slanke tegelstroken, die in twee lengtes verkrijgbaar zijn, worden als oplegsel gelegd en kunnen naar keuze met doorlopende of verspringende verticale voegen worden aangebracht. Een breed scala aan verschillende oppervlakken en kleuren opent talrijke extra ontwerpvarianten.Twee kant-en-klare formaten, in de afmetingen 2500 × 300 mm / 1500 × 300 mm, paneeldikte 8 mm.

533-OMRRK_Budapest_HU_Photo_07.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL CARAT

De klassieke, tijdloos mooie

De natuurlijk gedroogde kleurlijn Carat zorgt voor een duidelijke expressiviteit door een doorschijnend, licht gepigmenteerd oppervlak. Door de doorkleuring van de vezelcementplaten ontstaan monolithische en elegant ogende gebouwschillen. De 24 tinten van de Carat-kleurenlijn variëren van licht tot donker en van koele tot warme tinten en bieden zo een bijzonder gevarieerd kleurenspectrum. Carat is onafhankelijk en eenvoudig en biedt tegelijkertijd talrijke kleurcombinaties.Optioneel is Carat ook verkrijgbaar met een speciale HR-coating die een grotere krasbestendigheid en bescherming tegen zware vervuiling en graffiti biedt.

370-Gravial_Anthracite3020_8mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL GRAVIAL

Structuur door lineair frezen

Gravial is een natuurlijk gedroogde vezelcementplaat met een lineair gefreesde oppervlaktestructuur en glascoating. De lineaire frezing van Gravial creëert een indrukwekkend spel van licht en schaduw, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de gezichtshoek. Met uitzondering van één bruintint verloopt de kleurlijn in zachte grijstinten van wit naar zwart. De overgang van licht naar donker in enkele stappen is vooral geslaagd door de subtiele schaduwen die op elk paneel ontstaan. Gravial geeft vorm aan dynamische, levendige gebouwomhulsels.

4070-Vintago_VI021_8_12mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL VINTAGO

Geschuurd met licht ruw oppervlak

Vintago is een natuurlijk gedroogde vezelcementplaat, die aanspreekt met een geschuurd en licht ruw oppervlak. Door het polijsten met een ruwe schuurkorrel wordt het interieur en de originaliteit van de vezelcementplaat discreet naar buiten gebracht. De resulterende robuuste textuur van de vezelcementplaten verstoort homogene oppervlakken zonder opdringerig te zijn. Met lichte en donkere tinten grijs en bruin, een witte en een zwarte tint, alsmede gekleurde tinten groen, blauw en rood, biedt de kleurenfamilie Vintago een veelzijdig aanbod. De eerder koele tinten hebben echter één ding gemeen: ze brengen de structuur van het vezelcement authentiek tot uitdrukking door het gepolijste karakter.

4126-VintagoReflex_VIR9221_8_12mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL VINTAGO REFLEX

Ruw, levendig en glanzend

De natuurlijk gedroogde en effen kleurlijn Vintago-Reflex combineert de dynamische oppervlaktestructuren van de twee Swisspearl-kleurlijnen Vintago en Reflex. De geschuurde, licht ruwe vezelcementplaat krijgt tegelijkertijd een licht glanzend karakter door de bijmenging van reflecterende pigmenten in de oppervlaktecoating. De drie tinten wit, zilver en zwart kunnen op indrukwekkende wijze worden gecombineerd met de kleurlijnen Vintago en Reflex, waardoor geheel nieuwe vormgevingsmogelijkheden ontstaan.

3353-Reflex_Anthracite4021_8_12mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL REFLEX

Discreet iriserend en glanzend

Reflex is een door en door gekleurd, natuurlijk gedroogd vezelcementpaneel met een reflecterende oppervlaktecoating, waardoor het licht anders wordt teruggekaatst. Afhankelijk van de kijkhoek zorgt dit voor een ingehouden, glinsterend uiterlijk van het oppervlak. De kleurenwereld rond Reflex varieert van zeven tinten zwart en grijs, elk met een licht groene tint, tot twee warme witte tinten en drie bronzen roodbruine tinten. Met zijn genuanceerde reflecterende pigmenten presenteert Reflex zich met een onafhankelijk en nobel karakter.

270-Avera_AV020_8mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL AVERA

Natuurlijk, troebel en uniek

Avera is een natuurlijk gedroogd en doorgekleurd vezelcementpaneel met een dynamisch productieproces dat het een onmiskenbaar natuurlijke en authentieke textuur geeft. Het kleurengamma rond Avera is samengesteld uit veelzijdige en combineerbare tinten die de troebele uitstraling van de kleurlijn ideaal naar voren brengen.De zeer resistente standaardcoating maakt deze panelen bijzonder krasbestendig en beschermt ze tegen zware vervuiling en graffiti. De transparante coating laat de natuurlijke uitstraling van het vezelcement doorschijnen, waardoor een levendig oppervlak ontstaat met gevarieerde textuur en dynamische kleurtinten.

3338-Nobilis_Anthracite221_8_12mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL NOBILIS

Sierlijke en edele grijstinten

Nobilis is een grijs paneel met een doorschijnend, licht gepigmenteerd oppervlak dat de vezelcementtextuur in al zijn natuurlijke schoonheid en elegantie benadrukt. De geraffineerde tinten van Nobilis creëren een moeiteloze esthetiek en een elegante lichtheid. Als natuurlijk gedroogd en licht gepigmenteerd vezelcementpaneel is Nobilis ingetogen en juist daardoor een esthetische blikvanger. Of het nu gaat om bewuste combinaties van zachte grijstinten of expressiviteit door eenheid – Nobilis verleent gevels en interieurs eenvoudige elegantie. Alle tinten van de Nobilis-kleurenfamilie zijn ook verkrijgbaar met een zeer resistente coating die meer krasvastheid en bescherming tegen zware vervuiling en graffiti biedt.

344-Terra_Amber751_8_12mm_Detail.jpeg

Kleurlijn

SWISSPEARL TERRA

Aardetinten in subtiele nuances

Terra is een natuurlijk gedroogde grijze vezelcementplaat met een doorschijnend, sterk gepigmenteerd oppervlak. De naam Terra staat voor het karakter van de aardse warme tinten. Zonder opvallend grote kleurgradaties slaagt Terra erin om met 6 tonen van licht tot zeer donker bruin te gaan, terwijl de harmonie van de kleurenfamilie behouden blijft. De fijn uitgebalanceerde kleuren doen denken aan aardetinten en geven de gebouwschil een aardse, natuurlijke uitstraling. Terra laat gebouwen opgaan in hun natuurlijke omgeving en geeft ze een toegankelijke warmte en comfort zonder hun kracht en expressiviteit te verliezen.

bottom of page