top of page
220322_Phomi_1007_R03-1600x750.jpeg
welldesign logo blauw.png
phomi wit.png

H31

GEVELBEKLEDINGEN EN

GEVELSCHERMEN

H44

PLAFOND- EN WANDSYSTEMEN

H42

DEKVLOEREN EN VLOERBEDEKKINGEN

WELLDESIGN PHOMI

WeLLDesign en PHOMI

WeLLDesign ontwikkelt industriële en circulaire bouwsystemen. PHOMI is daarin de volgende stap. Omdat ‘we love to challenge the now’ zoeken we naar nieuwe mogelijkheden die het verschil kunnen maken in een onvermijdelijke trend. Voorbeelden in onze projectpagina’s (MorgenWonenmyCubyMijnwaterBouwinnovatie).

Zo zijn we ervan overtuigd dat er licht en circulair gebouwd moet gaan worden, omwille van kostenbesparing, gemakkelijke verwerking en hermaakbaarheid.

Op de beurs Building Holland 2021 maakten we kennis met het circulaire en lichtgewicht bekledingsmateriaal PHOMI. De eigenschappen en mogelijkheden spraken ons zo aan dat we dit gevelmateriaal zijn gaan omarmen en vanaf begin 2022 is WeLLDesign fabrieksvertegenwoordiger voor PHOMI.

PHOMI MCM

PHOMI produceert en levert flexibele ecotegels, geschikt als wand- en gevelbekleding, dus voor binnen en buiten. De technologisch hoogstaande producten zijn gebaseerd op klei: Modified Clay Materials (MCM). Met de uitstraling van steen, natuursteen, hout, beton, metaal, geweven structuren en leer.

PHOMI-producten zijn waterafstotend, vorst- en hittebestendig, schok- en impactbestendig, brandveiling en niet-ontvlambaar (brandklasse A). Het is verkrijgbaar in een bijna oneindig aantal uitvoeringen voor elke gewenste sfeer. PHOMI is lichtgewicht, flexibel en dun (2 mm). Het is

gemakkelijk te verwerken en door de buigbaarheid van het

materiaal ook goed toepasbaar op holle of bolle oppervlakken.

Biobased bouwmateriaal met zeer lage MKI

PHOMI is een biobased mineraal, 100% recyclebaar en met een uiterst gunstige LCA (Life Cycle Analysis) met daardoor een MKI (milieukostenindicator) van €0,0063/m2/jaar).

Het product is op basis van duurzaamheid, circulariteit, en gezondheid gemeten en beoordeeld volgens het Global Sustainable Enterprise System (GSES). PHOMI is als eerste bouwproduct beoordeeld met 5 planeten en komt daarmee als bouwproduct met de maximale duurzaamheidsbeoordeling in de Nationale Product Catalogus. 

De primaire CO2 footprint is uiterst laag en de stikstofuitstoot is nihil.

PHOMI heeft ook andere eigenschappen die in een materiaalselectie relevant kunnen zijn. Eén daarvan is dat het materiaal – bij toepassing in binnenruimten – vocht en geuren reguleert, terwijl virussen er minder goed kunnen gedijen en de luchtkwaliteit verbetert. Ook draagt PHOMI bij aan een aangenamere akoestiek.

Het product is in West-Europa nog vrijwel onbekend, terwijl wereldwijd jaarlijks 44.000.000m² zijn weg vindt naar diverse bouwprojecten in de wereld. WeLLDesign introduceert PHOMI nu in Nederland, in de Benelux en in West-Europa.

Contact: Antoon.Oosterhuis@welldesign.com

WELLDESIGN PHOMI

welldesign logo klein.jpg

ATOOMWEG 7-9

3542AA

UTRECHT

030 74 000 44
info@welldesign.com
www.welldesign.com

  • LinkedIn

PRODUCTEN

STANDARD LINES

Steen

Steen is de meest diverse categorie van alle Phomi producten. 

PHOMI steen bestaat uit een groot aantal steen imitaties en artificiële steen producten met verschillende kleuren, effecten, texturen, diktes en afmetingen. 

Ondanks dat we spreken over de artificiële kant van steen, zijn deze steen producten bijna volledig gemaakt uit natuurlijke bestandsdelen. Om PHOMI steen goed te leren kennen moet je het aanraken en voelen. Ontdek nu deze steen producten door verder te browsen en ga op zoek naar jouw dichtstbijzijnde showroom of dealer. 

mlNIFvQukLRi.jpg

TRAVERTINE

Details

Bu3niILI0oE0.jpg

ZANDSTEEN

Details

IgXCZWwIeENn.jpg

CUTSTONE

Details

6ykqCBtd8ws1.jpg

OASIS STONE

Details

kI8SQtg3SRkc.jpg

INFINITY STONE

Details

O0TZP1JkhXCM.jpg

LEISTEEN

Details

1ls5JuTYwpa1.jpg

CROSSROAD MUSHROOM

Details

j0X4WKq0wpsV.jpg

DIVINE MUSHROOM

Details

LCSyCFmUqr8G.jpg

GOLDEN LOLITE

Details

JUHmrzowfszC.jpg

INK PAINTED STONE

Details

kZEI91oYRJD8.jpg

CONCERTO

Details

txLAYq0pkdZm.jpg

35 Pieces Stack Stone

Details

m6ayqzd77V8k.jpg

ROCKFACE STONE

Details

zw1aPNQCPoOL.jpg

GRANIET

Details

pZlePAmhTtJM.jpg

STRIPED STONE

Details

mApiSur1SP8p.jpg

MIST STONE

Details

C4ClfrODVkca.jpg

SILVERMIST STONE

Details

aoL78VCrUUhH.jpg

ROCKFACE SANDSTONE

Details

NYcecKf8UhVM.jpg

LOAM WALL

Details

VOQi7dVOBZaN.png

URBAN PANELS

Details

Hout

We bieden drie verschillende soorten PHOMI MCM Hout producten aan: Orginal, Jagged en Striped. Als je het vergelijkt met organisch hout, wordt dit hout niet aangetast door UV (en verandert niet van kleur), heeft geen spijkers nodig, zet niet uit, wordt niet aangetast door insecten, regen of zon. Daarnaast is het buigbaar, licht en praktisch: het heeft zowel op binnen als buiten muren geen onderhoud nodig. Het helpt om het microklimaat binnen de leefruimte te ontwikkelen door het reguleren van vochtigheid naar de optimale hoogte voor mensen. 

Deze serie van producten werkt goed samen met vloerverwarming, in tegenstelling tot massieve keramische en beton tegels die snel warm worden. Veiligheid is van het grootste belang: als je PHOMI Hout toepast op het plafond, hoef je vanwege zijn lichte gewicht je nooit zorgen te maken dat het iemand pijn kan doen doordat het naar beneden komt. Maar alle PHOMI Hout producten bieden je nog meer: voel vrij om PHOMI Hout te gebruiken rond het zwembad (het heeft antislip eigenschappen en heeft geen last van lang contact met water) of creëer een interieur oxymoron - bekleed jouw schouw met PHOMI Hout (op de gebieden die niet warmer worden dan 80°C gedurende lange tijd). Door het kiezen van PHOMI Hout kies je om voor de ecologie van de planeet te zorgen. 

y9ZW5hpuMqrH.jpeg

Jugged Wood

Details

6YZndpyxpt71.jpeg

Original Wood

Details

iL2koEvzMJoU.jpeg

Striped Wood

Details

Leer

De PHOMI Leer productgroep - is een fantastische imitatie op verschillende soorten natuurlijk leer. PHOMI Leer geeft een luxe uittstraling aan jouw boeitek, kunstgallerij, woonkamer, badkamer maar ook meubelen en interieur accessoires.

Voordelen: PHOMI Leer geeft niet alleen exclusieve uitstraling aan jouw interieur voor de prijs van normale bekleding maar red ook de natuur. Het patroon van elke tegel net als bij andere PHOMI Producten is uniek. 

CX2aoxYMeaOg.jpeg

Coarse Leather

Details

5tN8FAOqY9bf.jpeg

Croco

Details

eVr2VRLec5uL.jpeg

Elefantisi

Details

bottom of page