top of page
3a composites banner.png
3a composites logo klein.jpg

H31

GEVELBEKLEDINGEN EN

GEVELSCHERMEN

3A COMPOSITES

3A Composites GmbH heeft sinds 1969 hoogwaardige aluminium composietpanelen, structureel composietmateriaal, kunststofplaten en lichtgewicht schuimplaten ontwikkeld en op de markt gebracht voor architectuur, visuele communicatie en transport & industrie. De bekende merken van het bedrijf ALUCOBOND®, DIBOND®, ALUCORE® , KAPA® en FOREX®, hebben zijn reputatie als wereldwijd bedrijf gevestigd.

 

Na de integratie van de Polycasa-groep in april 2015 heeft 3A Composites GmbH zijn productportfolio uitgebreid met een ruime keuze aan kunststofplaten om zijn positie als een diverse en toonaangevende fabrikant van materialen voor display-, bouw- en industriële toepassingen in Europa te versterken. 3A Composites GmbH maakt deel uit van de internationale 3A Composites Group.

De groep behoort tot het beursgenoteerde bedrijf Schweiter Technologies met hoofdkantoor in Steinhausen, Zwitserland. 3A Composites, voorheen bekend als Alcan Composites, is een

onafhankelijke divisie van Schweiter Technologies sinds

1 december 2009 en heeft wereldwijd ongeveer 4300 medewerkers in dienst.

Naast de bovengenoemde marktsegmenten richt 3A Composites zich met hun handelsmerken AIREX® en BALTEK® op windenergie en de maritieme markt.

WAT IS ALUCOBOND ‌®?

 

ALUCOBOND® is een composiet paneel bestaande uit twee aluminium afdekplaten en een brandvertragende of onbrandbare mineraalgevulde kern die staat voor duurzame bouwkwaliteit en de hoogste creatieve standaarden. Het gevelmateriaal onderscheidt zich door uitstekende producteigenschappen zoals precieze vlakheid, verscheidenheid aan oppervlakken en kleuren en uitstekende vervormbaarheid.

3A COMPOSITES

3a composites logo klein.jpg

Alusingenplatz 1

78224

Singen

+49 7731 941-2060
info@alucobond.com
www.alucobond.com

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

HET ALUCOBOND​‌® PRINCIPE

http___cms.alucobond.com_storage_uploads

WAAROM ALUCOBOND ‌® GEBRUIKEN?

 

ALUCOBOND® voor geventileerde gevels verenigt de kenmerken van energiezuinig bouwen, economische levensvatbaarheid en architectonische kwaliteit. De achtergeventileerde bouwtechniek is geschikt voor het maken van gevels op zowel nieuwbouw als bestaande bouw, dakconstructies, huisstijlprogramma's en interieurtoepassingen.

http___cms.alucobond.com_storage_uploads

HOE TE BOUWEN MET ALUCOBOND ‌®

Met zijn uitgebreide verwerkingsmogelijkheden tegen betaalbare kosten, is ALUCOBOND® ideaal voor het realiseren van ongebruikelijke projecten. Het kan ook direct op de bouwplaats worden verwerkt met in de handel verkrijgbaar gereedschap en kan op verschillende manieren worden verfijnd om uw project een uniek uiterlijk te geven. Dankzij de uitstekende duurzaamheid van het composietmateriaal kan het gebouw worden onderhouden zonder grote vervolginvesteringen.

 

PRODUCTEN

ALUCOBOND® PLUS

 

ALUCOBOND® PLUS is een composiet paneel bestaande uit twee aluminium afdekplaten en een mineraal gevulde polymeerkern. De voortreffelijke eigenschappen van dit materiaal stimuleren iemands inspiratie en bieden architectuur een geheel nieuwe reeks oplossingen - of uw project nu een privéwoning, een openbaar gebouw, een hoofdkantoor en kantoren van een bedrijf of een handels- of industrieel complex is - of als uw organisatie dat wil Creëer een nieuw Corporate Design dat een imago opbouwt - of het nu gaat om benzinestations, autoshowrooms, banken of supermarkten. ALUCOBOND® biedt zelfs een veelvoud aan toepassingsmogelijkheden in de sector Transport & Industrie.

Meer informatie

ALUCOBOND® A2

 

ALUCOBOND® A2 is ons onbrandbare aluminium composiet paneel dat wordt gebruikt in de architectuur en voldoet aan de respectieve normen wereldwijd. Dankzij de mineraalgevulde kern voldoet ALUCOBOND® A2 aan de strenge eisen van de brandvoorschriften en vergroot het de mogelijkheden voor het concept en ontwerp van gebouwen. ALUCOBOND® A2 laat, net als alle producten van de ALUCOBOND®-familie, een eenvoudige verwerking toe, is slagvast, breukvast en weerbestendig en vooral onbrandbaar.

Meer informatie

ALUCORE®

 

In tegenstelling tot conventionele honingraatcomposietpanelen worden de systeemcomponenten van ALUCORE® in een continu proces verlijmd. Het materiaal wordt niet bros-hard maar vertoont taaie en veerkrachtige eigenschappen en een uitstekende afpelsterkte - de basis voor een hoge productkwaliteit. Planners, architecten en ontwerpers waarderen ALUCORE® omdat het hoge mechanische eigenschappen, zoals de treksterkte van de dekplaten, combineert met uitstekende verwerking en esthetische eigenschappen. 

Meer informatie

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

NBS BESTEKTEKST ALUCOBOND PLUS

NBS BESTEKTEKST ALUCOBOND A2

http___cms.alucobond.com_storage_uploads

BRANDVEILIGHEID

 

De brandbeveiligingsvoorschriften voor de gebouwschil kunnen van land tot land sterk verschillen. Ze delen echter allemaal het doel om de mensen die in de gebouwen wonen te beschermen. Bijzondere nadruk wordt daarom gelegd op het systeemconcept van de gevel. Naast de veiligheid van de individuele bouwmaterialen, moet ook rekening worden gehouden met het gebouw als geheel: muuropbouw, isolatie, onderbouw, gevelmateriaal, maatvoering, indeling, verbindingstechniek, etc. - alle componenten en parameters beïnvloeden het gedrag van een gebouw telkens als er brand uitbreekt.

 

Op basis van onze aluminium composietpanelen bieden we tal van oplossingen voor de renovatie en constructie van gebouwen, en dus om veilige bouwopties mogelijk te maken in overeenstemming met de nieuwste regelgeving. Ons gevelmateriaal ALUCOBOND® is getest volgens EN 13501.1 "Reactie op brand".

 

Deze test beschouwt de prestaties en veiligheid van het product alsof het als een systeem is geïnstalleerd. Voor een brandwerende, achtergeventileerde gevel adviseren wij daarom ALUCOBOND® PLUS (EN klassen B-s1, d0) of ALUCOBOND® A2 (EN klassen A2-s1, d0) in combinatie met niet-brandbare minerale isolatie.

Deze combinatie vertoont geen vlamverspreiding of kritische temperatuurstijgingen, en overtreft zelfs de eisen van BR135. Dit is bewezen door vier BS8414 grootschalige brandproeven door de BRE eind 2016 en begin 2017. We werken ook samen met nationale autoriteiten en werken op Europees niveau aan het verbeteren van de brandveiligheid van gebouwen.

Bovendien bieden we een uitgebreid opleidingsconcept voor de brandbeveiliging van gevels. Mocht u interesse hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zijn ons bewust van de complexiteit waarmee architecten en ingenieurs worden geconfronteerd bij het plannen van het hele gevelsysteem. Onze ervaren technici helpen u graag met praktisch advies en assistentie.

downloads 3A composites.jpg

DOWNLOADS

3A composites technical extras.jpg

TECHNICAL EXTRAS

ALUCOBOND Anodized Look.jpg

ALUCOBOND® anodized look

alucobond at-a-glance.jpg

ALUCOBOND® At a glance

alucobond natural.jpg

ALUCOBOND® naturAL

facade fascination.jpg

ALUCOBOND® Façade fascination

ALUCOBOND terra.jpg

ALUCOBOND® terra

alucobond solid & metallic.jpg
ALUCOBOND urban.jpg
ALUCOBOND®_spectra_&_sparkling.jpg

ALUCOBOND® spectra & sparkling

alucobond rocca.jpg

ALUCOBOND® rocca

 MEER DOWNLOADS

nbs besteksystematiek, bestektekst, werksoorten classificatie, elementenmethode, bouwdelen, BIM, Archicad, Revit, Kubus spexx, productspecificatie, specificeren, informeren, adverteren, werkomschrijving, contract, uav2012, NBS-SFB, NL-SFB, srw bestek. standaard referentiebestek woning en utiliteitsbouw

bottom of page