top of page

NBS 

BOUWMATERIALEN

icon.png

NEDERLANDSE BESTEK SYSTEMATIEK

NBS biedt de bouwsector sinds 2018 een eigen besteksystematiek.
De besteksystematiek van NBS wordt gekenmerkt door eenvoud en biedt actuele aan wet- en regelgeving getoetste data voor betrouwbare bestekken. De NBS-database is overzichtelijk en heeft een heldere hoofdstukopbouw en indeling volgens de traditionele werksoorten classificatie. Het overgrote deel van de bouwbestekken in Nederland wordt via deze classificatie geschreven. 

De NBS hoofdstukken volgen de volgorde van werksoorten in het bouwproces zoals in het oorspronkelijke SRW (Standaard Referentiebestek voor de Woningbouw). Ze zijn vervolgens allemaal eenduidig opgebouwd uit gestandaardiseerde paragrafen. Hierdoor is in ieder hoofdstuk, elke soort informatie op de zelfde plek terug te vinden. De functionele en de bestaand werk paragrafen zijn volledig ingevuld in alle hoofdstukken. Ook eventuele stelposten zijn als paragraaf onder de hoofdstukken opgenomen.

In NBS zijn naast de bouwproductenverordening ook Europese richtlijnen verwerkt zoals de laagspanningsrichtlijn, de gasverbrandingstoestellen richtlijn, de drukapparatuur richtlijn en de liftenrichtlijn. NBS bevat hiermee de meest actuele normen die voortvloeien uit deze verordeningen en richtlijnen. Op verzoek van de schilders branche is het hoofdstuk over schilderwerk (47) op dezelfde manier ingedeeld als het basisverfbestek. Hierdoor sluiten offertes van schilderbedrijven één op één aan bij de NBS bestekteksten.

In de werktuigbouwkundige hoofdstukken is het leidingwerk per installatie opgenomen. Dit voorkomt dat er per ongeluk leidingen worden voorgeschreven die niet wettelijk zijn toegestaan.
 
In de bouwstofspecificaties van fabrikanten is een hyperlink opgenomen naar de productinformatie op de website van de fabrikant. Dit is de zogenaamde NBS ‘Linked data specificatie’. De bestekschrijver beschikt hiermee over de juiste en meest actuele informatie op de juiste plek in de besteksystematiek. Ook wordt hiermee dubbele invoer van data voorkomen wat tijd en geld bespaart en fouten voorkomt.In een PDF projectbestek kan ook de hyperlink worden opgenomen waarmee een aannemer bij de bouwstofspecificatie eenvoudig de informatie van de fabrikant kan raadplegen.
 
De NBS besteksystematiek kan gratis worden gebruikt door de voorschrijvende markt. De laatste ontwikkelingen zijn de toevoeging van de NEN2699 en NL/SfB module. Het maken van een elementenbestek is hiermee een fluitje van een cent geworden in de NBS besteksystematiek. 

In kubus Spexx is het heel eenvoudig om van elementen naar werksoorten te schakelen.

nbs + kubus mailing.jpg

KUBUS SPEXX EN NBS EEN STERKE COMBINATIE

Meer vrijheid en flexibiliteit

 

Met KUBUS Spexx schrijf je makkelijk elk soort bestek. Of het nu een NBS bestek is of een NL/SfB of NEN2699 elementenbestek; het maakt voor KUBUS Spexx niet uit. Of gebruik eigen coderingen en specificaties, leg deze vast in favorieten.

Met het navigatievenster blader je snel door referentiebestekken. Of je gebruikt de veelgeprezen browser met preview. Het trefwoordenregister bevat een zoekfunctie voor fabrikanten en producten.

Moderne tekstverwerker

KUBUS Spexx werkt als een moderne tekstverwerker. Deze unieke benadering zorgt voor een minimaal aantal handelingen. Kies een schraptekst met één muisklik of type direct op de gewenste plaats met de gewenste opmaak.

Gekozen door professionals

Dagelijks kiezen bijna 2.000 bestekschrijvers voor KUBUS Spexx. Jaarlijks beschrijven zij duizenden bouwwerken en meer dan 70% van alle NBS-bestekken. KUBUS Spexx biedt intuïtieve functionaliteit voor zowel beginnende als ervaren bestekschrijvers.

Elementenbestek

Een elementenbestek heb je nodig om te kunnen koppelen met BIM. Met KUBUS Spexx is dat geen probleem meer en ontstaat bij het maken van een elementenbestek direct ook een traditioneel NBS werksoortenbestek. Elementen conform NL/SfB en NEN 2699 en recepten conform NBS.

PayPerUse

Wil je wel eens een bestek schrijven, maar zijn de kosten te hoog? Dan hebben wij de oplossing met de PayPerUse licenties van KUBUS Spexx. Met een tegoed van 20 uur kun je direct aan de slag. Iedere maand ontvang je een factuur van de verbruikte uren. Deze worden automatisch geïncasseerd en het tegoed wordt weer opgewaardeerd naar 20 uur.
Kosten per uur: €8,-

Deze KUBUS Spexx licentie maakt gebruik van een bestek-catalogus. Wil je daarvan gebruikmaken, dan verwijzen wij je graag naar Nederlandse Bestekssystematiek.

Tijdelijk extra licenties, of weinig bestekken?

Wanneer je minder dan 100 uur per jaar bestekken schrijft, is de PayPerUse licentie een interessante optie. De licentie is altijd en overal beschikbaar, ook op werkplekken van collega's. Bij opstarten en afsluiten wordt de licentie automatisch geactiveerd en gedeactiveerd. Je betaalt alleen voor de tijd dat het programma in gebruik is. Ben je KUBUS Spexx service abonnee en wil je tijdelijk extra capaciteit? Ook dan biedt de PayPerUse licentie uitkomst!

CONSULTEREN, INFORMEREN, ADVERTEREN EN SPECIFICEREN BIJ NBS, ALLES ONDER ÉÉN DAK!

Het NBS team staat voor u klaar

De enige partij in Nederland die uw bouwstoffen in alle bouwfasen onder de aandacht brengt.

Uw bouwstof onder de aandacht brengen bij doelgroepen met potentie kan vaak een hele opgave zijn, NBS zorgt met haar eigen ontwikkelde marketing systeem dat dit ook lukt.

CONSULTEREN : met behulp van NBS-bouwmaterialen brengt u 100.00 tot 150.000 potentiele afnemers per maand op de hoogte van uw aanbod. Denk hierbij aan architecten (incl. interieur- en landschapsarchitectuur), bestekschrijvers, vastgoedbeheerders, aannemers bouwkundigen en adviesbureaus. Met een uitgebreid profiel kunnen er zelfs direct offertes worden aangevraagd bij uw verkoopafdeling, maken wij bladerbare bestanden van uw pdf bestanden en kunt u banners laten plaatsen.

INFORMEREN : door middel van een rechtstreekse koppeling met uw NBS-bouwmaterialen pagina aan de voor u opgestelde bestekspecificatie informeert uw de zowel de bestekschrijver als de ontvanger van het bestek met de door u ter beschikking gestelde informatie. Deze info is in principe onbeperkt en kan variëren van product informatie tot installatie en montage handleidingen.

ADVERTEREN : u kunt onbeperkt berichten laten plaatsen op NBS-bouwmaterialen, Linkedin en Facebook. Het bereik van deze berichten ligt gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 lezers.

SPECIFICEREN : NBS levert een besteksystematiek welke kosteloos is te gebruiken door de bestekschrijver. Hierin kunt u uw bouwstoffen opnemen reeds uitgespecificeerd met de door u opgegeven kenmerken zodat het voor de bestekschrijver zeer eenvoudig is om uw product op te nemen in het bestek. De besteksystematiek van NBS kan tevens direct gekoppeld worden middels NBS-SFB met de meest populaire BIM software Revit en Archicad. De NBS besteksystematiek heeft op dit moment meer dan 2.000 gebruikers.

Uw productmarketing bij NBS:

  • Opname in NBS besteksystematiek

  • Directe koppeling met BIM software

  • Directe koppeling tussen product en bestek

  • Opname in nbs-bouwmaterialen.nl

  • bladerbare pdf bestanden

  • Ontvangen van offertes

  • Onbeperkt plaatsen van berichten via onze Social media kanalen en blog.

  • Plaatsen van banners

bottom of page