top of page
ALPHENBERG_nidum_LOT04006_web.webp
logo_Alphenberg_leather_2x.png
9144b2697301414d029f140cede71bb4.png

ALPHENBERG

“LEER MOET ER UIT ZIEN ALS LEER”

Dat zijn de gevleugelde woorden die Alphenberg al meer dan 10 jaar als uitgangspunt gebruikt. De uitstraling van leer is stoer maar tegelijkertijd ook chique, tijdloos en toch modern. Leer past in ieder respectvol interieur! De bijzondere kwaliteiten en eigenschappen maken dit materiaal bij uitstek geschikt voor toepassing op o.a. wanden, vloeren, plafonds, meubels, deuren en haarden. En wist u dat leer ook geluiddempend, brandvertragend, sterk en makkelijk te onderhouden is!

MEESTERSCHAP, CREATIVITEIT & DUURZAAMHEID

Dit zijn de uitgangspunten waar we trots op zijn. Het begint allemaal bij een 100% natuur-product; de huid. Het hele verwerkingsproces van huid tot leer is op basis van biologisch afbreekbare stoffen. Elk proces voor de verwerking van de huiden gebeurt onder ons toeziend oog. Het leder wordt door onszelf ‘gemaakt’. Denk daarbij aan de voorbewerking, de kleur, de afwerking van de bovenlaag en het snijden tot het juiste formaat. Daardoor kunnen we de natuurlijke kenmerken en kleurnuances accentueren. En dat zorgt er weer voor dat ieder stuk leer haar eigen karakter kan laten zien. Want als we ergens het woord uniek mogen gebruiken, dan geldt dat wel voor leer. Een natuurproduct waarvan niet één stuk hetzelfde is.Duurzaam ook, want al klinkt dat wat minderwaardig, leer is eigenlijk een restproduct. ‘Minderwaardig’ wordt door onze vakkennis omgezet naar ‘hoogwaardig’. Puur meesterschap op basis van vakkennis en van duurzaamheid!

FLAGSHIP STORE

 

Een klassiek pand in een hip maatkostuum! Een stijlvolle plek waar je de verschillende toepassingen van leer kunt zien, voelen en ruiken… Na een ingrijpende verbouwing van één van de mooiste panden in Waalwijk, hebben wij onze voormalige showroom in het hart van Den Bosch verlaten voor deze parel, een statig 19e -eeuws pand aan de Grotestraat in Waalwijk.

Bij binnenkomst ervaar je direct de toepassingen van leer in je interieur. Het ene oppervlak wat groter dan het ander, maar altijd delicaat, subtiel toegepast. Zo kom je hier niet alleen wanden en vloeren met leer tegen maar ook verlichting, maatwerk en zelfs een bad waarop leer verwerkt is.

Leer is emotie.

Iedereen weet intussen wel dat leer in je interieur chic, luxe en

kostbaar is. Wat nieuw is, is de manier waarop we het gebruiken.

Wandelend door ons pand kom je daarom voorbeelden tegen waar je leer in haar meest uiteenlopende verwerking kunt zien maar vooral ook fysiek kunt ervaren.

De balans van materiaal & ontwerp.

Wanneer je op de bank gaat zitten en je ogen de kost geeft zie je dat je wordt omringd door toonaangevende merken maar ook door ontwerpen van bekende architecten en designers. Hier ervaar je in alle rust de sfeer van luxe en comfort, van ambacht en creativiteit. Op de wanden zijn prachtige foto’s van bekende interieurfotografen te zien. Ze geven een indrukwekkend beeld van leerverwerking als puur ambacht.

Geen beperkingen!

Hoewel Alphenberg Leather begon met het toepassen van leer op vloeren, is de diversiteit van de producten en toepassingen enorm ontwikkeld. Er zijn nauwelijks beperkingen. In de gerealiseerde projecten zien we niet alleen met leer beklede wanden, trappen, deuren, haardwanden en keukens de revue passeren, maar ook tapijten van leer en toepassingen in maatwerk. De vele projecten en elementen in de showroom laten perfect zien dat leer zonder meer in elk interieur past.

Zelfs de ‘Gym’ is voorzien van een prachtige leren tegelvloer.

Bakermat van innovatie en ontwikkeling.

Sinds het betrekken van het pand in Waalwijk hebben we de beschikking over een geweldig eigen atelier. Het is gelegen op de bovenste verdieping. Met een uitzicht over de daken van Waalwijk geniet je daar van de prachtige lichtinval.

ALPHENBERG

alphenberg logo klein.jpg

FLAGSHIPSTORE

Adres: Grotestraat 180

Postcode: 5141 HD

Plaats: Waalwijk

T: 073 747 0085
E: office@alphenberg.com
W: www.alphenberg.nl

HEADOFFICE

linkedin icon.gif

Adres: Tielenstraat 7

Postcode: 5145 RC

Plaats: Waalwijk

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
NL20-3_ALPHENBERG-SHOWROOM-7873-HR.jpeg

TOEPASSINGEN

Alphenberg-KEUKEN.jpg

KEUKENS

Laten we eerlijk zijn en erkennen dat we bij de aankleding van een keuken niet direct aan leer denken. Maar zullen we ons eens laten verrassen.

Lees meer

Alphenberg-HAARDEN.jpg

HAARDEN

Een interior design vraagt om vormgeving rondom zo’n haard, ook omdat de sociale functies zich er vaak omheen afspelen.

Lees meer

Alphenberg-MEUBELS-MAATWERK.jpg

MEUBELS & MAATWERK

Een klassieke Amerikaanse film, een late gast met een glas whisky. De barman luistert  welwillend en op de achtergrond klinkt Frank Sinatra: “make it one for my baby and one more for the road…”.

Lees meer

Alphenberg-DEUREN.jpg

VLOERKLEDEN

Duizenden buffelvellen gaan er jaarlijks door de handen van de experts. Met zoveel kennis van zaken zou het bijna jammer zijn wanneer we vloerkleden niet in ons assortiment opnemen.

Lees meer

Alphenberg-VLOEREN.jpg

VLOEREN

Een vloer van leer: sterk, warm, isolerend, geluiddempend, duurzaam, brandvertragend, onderhoudsvriendelijk en vooral heel mooi.

Lees meer

Alphenberg-WANDEN.jpg

WANDEN

Lederen wandbekleding: stijlvol, exclusief en absoluut onderscheidend.

Lees meer

Alphenberg-TRAPPEN.jpg

TRAPPEN

De trap bekleed met leer, dat is een weldaad voor het oog en voor het gebruik. Lopen op treden met leer is een beleving van luxe en comfort.

Lees meer

Alphenberg-DEUREN.jpg

DEUREN

Alphenberg weet dat een deur zoveel meer kan zijn dan een functionele doorgang van de ene ruimte naar een andere.

Lees meer

alphenberg-yvonne-van-der-mey-buffels-19

DUURZAAMHEID

Voor Alphenberg is duurzaamheid veel meer dan een modewoord. De huiden die wij gebruiken zijn zorgvuldig geselecteerd. Het is een natuurproduct dat langzaam is gegroeid. Wie voor leer kiest weet dat het een ‘slow’ materiaal is dat niet zomaar uit de fabriek komt rollen. Daarom vraagt werken met leer om extra zorgvuldigheid, niet alleen naar de klant toe maar ook wanneer het gaat om de keuze van collega’s, partners en leveranciers. Wij zijn constant op zoek naar de beste huiden uit de vleesverwerkende industrie van dieren die in de vrije natuur hebben geleefd. Vervolgens kiezen we voor de modernste technieken om tot een superieur product te komen zonder onnodige belasting van het milieu doordat we bij het verven en afwerken gebruik maken van biologisch afbreekbare materialen. Bij het looien maken we bijvoorbeeld gebruik van plantaardige stoffen, het zogenaamde ‘vegetable tanning’. Duurzaamheid betekent voor ons ook de tijd nemen… genieten doe je tenslotte ook niet even… daar neem je ook de tijd voor.

NEEM CONTACT MET ONS OP

bottom of page