acoustiq banner.jpg
Acoustiq.png

ACOUSTIQ

ACOUSTIQ

asouniq klein logo.jpg

Adres: Mercuriusweg 5

Postcode: 6971GV

Plaats: Brummen

T: 0575 560248
E: info@acoustiq.nl
W: www.acoustiq.nl

  • Facebook
  • Twitter
linkedin icon.png

AcoustIQ focust zich op akoestische oplossingen voor woning- en utiliteitsbouw.

AcoustIQ is een in 2018 opgericht bedrijfsonderdeel van Warmteplan waarin alle akoestische producten en diensten van Warmteplan zijn opgenomen. Warmteplan pioniert sinds de jaren tachtig op het gebied van ecologisch bouwen waarbij isolatie op basis van biobased cellulosevezels en houtvezels een hoofdrol spelen. Na het waarnemen van een grote vraag naar producten die de binnen-akoestiek van gebouwen kunnen verbeteren, is door Warmteplan op basis van dezelfde cellulosevezels in 1998 het product Sprayplan ontwikkeld.

Sindsdien zijn er honderdduizenden vierkante meters plafond voorzien van Sprayplan, in binnen- en buitenland. Warmteplan breidde daarop het akoestische assortiment uit met Acanor en Midi. Acanor is net als Sprayplan een akoestische oplossing voor op het plafond, maar heeft een gestucte toplaag, waardoor het een uiterlijk heeft van een gangbaar gestuct plafond. Midi is een systeem dat zich richt op het ontkoppelen van plafonds zodat geluidstrillingen niet overgebracht worden.

Al de kennis en ervaringen die sinds 1998 zijn opgedaan op het gebied van akoestische oplossingen zijn in 2017 gebundeld onder de naam AcoustIQ. 

 

AcoustIQ heeft een zelfstandige plek binnen Warmteplan gekregen om een duidelijke focus te leggen op de akoestische activiteiten. Zo worden ook deze activiteiten in de communicatie naar de buitenwereld toe duidelijker gescheiden van de overige activiteiten van Warmteplan, welke zich focussen op ‘warmte’-isolatie en verwarming. Naast Sprayplan zijn dus ook de producten Acanor (gestucte akoestische plafonds) en Midi (geluidsontkoppelende systemen) in AcoustIQ ondergebracht.

De vertrouwde producten en het fijne team van Warmteplan zijn onveranderd nu AcoustIQ onder een eigen naam verdergaat. AcoustIQ mag zich met honderdduizenden vierkante meters akoestische plafonds met recht een specialist noemen op dit gebied.

SPRAYPLAN

NAADLOOS SPUITWERK: MINDER GALM, BETERE AKOESTIEK

  • Geluidsabsorberende naadloze cellulose laag op uw plafond of wand

  • Uitstekende akoestische prestaties

  • Dankzij gepatenteerde spuittechniek een significant kortere droogtijd dan concurrerende technieken.

Minder galm, betere akoestiek

Sprayplan vermindert op excellente wijze de galm in uw ruimte. Galm kan in een concertzaal een toegevoegde waarde zijn, maar teveel galm kan hinderlijk zijn. In bijvoorbeeld een kantoor moet met focus gewerkt kunnen worden. U wilt dan niet de telefonerende collega een aantal tafels verderop duidelijk horen, waardoor u moeilijker kan focussen op uw eigen gesprek of werk. Een goede akoestiek is makkelijk te realiseren met de stijlvolle en efficiënte akoestische plafonds en wanden van AcoustIQ.

Tijdswinst

Sprayplan wordt door speciaal hiertoe opgeleid en gecertificeerd personeel aangebracht. Voor het product wordt gebruik gemaakt van een spuitprocedé welke door AcoustIQ is ontwikkeld en gepatenteerd. Deze spuittechniek zorgt ervoor dat de droogtijd van de celluloselaag veel korter is dan bij concurrerende technieken. Door de kortere droogtijd van Sprayplan kan meteen na het aanbrengen de ruimte opgeruimd worden. Dit in tegenstelling tot concurrerende spuittechnieken waarbij veelal nog dagen de vloer bedekt moet blijven met zeil wegens vallende druppels. Aangezien de ruimte meteen (nadat het AcoustIQ-team de ruimte schoon heeft opgeleverd) in gebruik genomen kan worden genomen, biedt dat economische voordelen ten opzichte van concurrenten. Dit is een van de redenen waarom vele partijen voor een Sprayplan-plafond kiezen.

Toepassing

Sprayplan onderscheidt zich van andere akoestische maatregelen door de flexibele wijze waarop het kan worden toegepast. De geluidsabsorberende celluloselaag is aan te brengen op plafonds en wanden. Het neemt dus ook geen vloerruimte in beslag, of belemmerd zicht zoals bij akoestische meubels het geval kan zijn. Het is toepasbaar als afwerking van vlakke, gebogen en geprofileerde ondergronden in bijvoorbeeld kantoren, zwembaden, galerijen, trappenhuizen, horeca, sporthallen, klaslokalen, parkeerkelders, bedrijfshallen en woonkamers.

Uiteraard bekijken wij de situatie graag ter plaatse om u te adviseren op welke plaatsen en in welke dikte u Sprayplan kunt toepassen, om een optimale akoestiek te verkrijgen.

DOWNLOADS

Sprayplan-folder-1.png

SPRAYPLAN FOLDER

Productblad_Sprayplan_2020-1.png

SPRAYPLAN PRODUCTBLAD