top of page
architile banner.jpg

ARCHITILE

Reguliere gevelbekledingen én een muur van bakstenen hebben soms niet het gewenste effect. Dé keramische Sidings van Architile is een uniek concept die zich reeds heeft bewezen in Scandinavië en steeds populairder wordt in Nederland. 

Dé keramische gevelbekledingen van Architile zijn niet alleen uniek in vorm, maar ook uniek door het onzichtbare ophangsysteem die zeer goed passen in het Cradle To Cradle concept.  

Architile heeft drie verschillende types keramische gevelbekledingen in het assortiment die stuk voor stuk zorgen voor een unieke gevel die niet alleen geschikt is voor nieuwbouw, maar ook renovatieprojecten

ARCHITILE

architile beton logo klein.jpg

Emtenbroekerdijk 44

7695 TV

Bruchterveld

085-4851475
info@architile.nl

www.architile.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
linkedin icon.gif

TECHNIEK

TECHNIEK 

Het assortiment bestaat uit de Vidar, Pantheon en de Colosseum. Deze keramische gevelbekleding is ontstaan in Denemarken en maakt ook zijn opwachting in Nederland. De keramische sidings zijn eenvoudig te bevestigen aan de gevel, wat komt door het lichtgewicht ophangsysteem dat bestaat uit 100% anorganische materialen. 

CIRCULAIR BOUWEN

Een aluminium regelwerk vormt de basis van de keramische sidings waarop deze komen te hangen. Dit zorgt er voor dat deze over decennia weer te demonteren zijn en klaar voor hergebruik. Onze producten hebben twee verschillende wijzes waarop deze gehangen kunnen worden.   

techniek.jpg

GESCHROEFD

De Vidar Ceramic Shingle en de Vidar Ceramic XL hebben beide een ophangsysteem die bestaat uit een aluminium regelwerk waarop de Vidar worden geschroefd. Dit is zeer eenvoudig te bevestigen en extreem hoogwaardig.   

GEKLIKT

De Pantheon Earth en de Colosseum Earth hebben een soortgelijk systeem als de Vidar waarbij een aluminium regelwerk gebruikt wordt. Het grote verschil is dat er geen schroeven gebruikt worden. De ceramische sidings kunnen ‘gewoon’ worden opgehangen. 

INLINE 

De Colosseum Earth hebben ten opzichte van de Pantheon en de Vidar de unieke functie om op twee verschillende manieren te worden bevestigd. Deze manier van bevestigen heet ‘Inline’ en in de video hiernaast wordt getoond hoe dit werkt. 

PRODUCTEN

VIDAR CERAMIC SHINGLE

Architile heeft verschillende soorten Vidar Ceramic Shingle in het assortiment, klik op op een afbeelding om een variant te bekijken. 

CRADLE TO CRADLE BOUWEN

De kwaliteit en de het unieke ophangssysteem zorgt ervoor dat de Vidar Ceramic Shingle uitermate geschikt zijn om elders opnieuw op te bouwen. Dit is de basis voor het C2C aspect waar wij naar streven in het kader van duurzaamheid. 

PREFAB GESCHIKT

De Vidar Ceramic Shingle zijn zeer geschikt voor het bouwen via Prefab. In de fabriek is het mogelijk het profiel te bevestigen waarna u alleen nog de Ceramic Sidings hoeft te bevestigen op locatie. 

Amsterdam.jpg
faro-black-front.jpg
Milan.jpg
manchester-blue-reduced-front.jpg
terras2-1-1.png
Copenhagen.jpg
oslo-pure-white-front.jpg
chelsea-black-brown-front.jpg
aarhus-grey-dark-reduced-m-carbon-front-
aarhus-yellow-reduced-front.jpg

VIDAR CERAMIC XL

Architile heeft verschillende soorten Vidar Ceramic XL in het assortiment, klik op op een afbeelding om een variant te bekijken.

100% KERAMIEK 

De grote broer van de Vidar Ceramic Shingle. In de breedte uitgelijnt waardoor deze XL een robuustere uitstraling krijgt. 100% van keramiek en wordt gemonteerd door middel van speciaal profiel én speciale RVS schroeven. Hetzelfde als de Vidar Ceramic Shingle.

Op dit moment hebben wij 6 verschillende kleuren in het assortiment die opgevraagd kunnen worden als monster. Deze sturen wij dan naar u op.

6 VERSCHILLENDE KLEUREN 

Klik op druk op één van de kleuren om meer informatie over die specifieke kleur te krijgen en eventueel een monster op te vragen. 

PANTHEON EARTH

Dé Pantheon Earth bestaat uit zes verschillende kleuren die geinspireerd zijn vanuit het Scandinavische landschap. Klik op een kleur voor meer informatie en eventueel een aantal monsters aan te vragen. 

black.jpg
brown.jpg
dark-grey-1-1.jpg
grey-1.jpg
red-with-black-2.jpg
red-1.jpg

COLOSSEUM EARTH

Keramische sidings die perfect aansluiten op het Cradle to Cradle principe. De Colosseum wordt doormiddel van een kliksysteem opgehangen zonder enig gebruik van schroeven of andere bevestigingsmaterialen. Dit zorgt ervoor dat er relatief snel gebouwd kan worden waardoor projecten in recordtijd hun deadlines behalen. 

black.jpg
red-with-black-2.jpg
brown.jpg
dark-grey-1-1.jpg
red-1.jpg
grey-1.jpg

PANTHEON NORDIC

Net als de Pantheon Earth is de Nordic variant ontwikkeld in nauwe samenwerking met architecten. De afwerking van de Nordic is in tegenstelling tot de Pantheon Earth ietwat ruwer. Daarnaast zijn de kleuren een stuk robuuster en stoerder. Klik op één van de afbeeldingen hieronder voor meer informatie.

terracotta-red.jpg
cloudy-gray.jpg
peat-black.jpg
concrete-gray.jpg
beach-yellow-1.jpg
nordic-red-1.jpg
brazilian-brown.jpg

Emtenbroekerdijk 44
7695 TV

Bruchterveld

T. 085-4851475

Mail: info@architile.nl

bottom of page