top of page
Breedveld_cover2.jpeg
Breedveld_logo.png

BREEDVELD MOBIELE WANDSYSTEMEN

BREEDVELD maakt ruimtes flexibel

BREEDVELD is sinds 1906 een inspiratiebron voor (interieur)architecten, aannemers en eindgebruikers. BREEDVELD is gestart als interieurbouwbedrijf en sinds de jaren ’70 producent van mobiele wandsystemen. De opgebouwde expertise is in alle lagen van het bedrijf verankerd. BREEDVELD is proactief, servicegericht, betaalbaar en gefocust tot op het kleinste detail. Uw wensen op het gebied van ruimteverdeling staan aan de basis van de perfect passende mobiele wandoplossing waar u tot in lengte der jaren gebruik van kunt maken. Zo haalt BREEDVELD het beste uit elke ruimte.

Expert in ruimteverdeling

De eerste decennia van het bestaan van BREEDVELD lag de focus op interieurbouw, sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn we exclusief producent van mobiele wandsystemen.

De opgebouwde expertise is in alle lagen van het bedrijf verankerd. BREEDVELD is proactief, servicegericht en gefocust tot op het kleinste detail. Uw wensen op het gebied van ruimteverdeling staan aan de basis van de perfect passende mobiele wandoplossing waar u decennialang op kunt rekenen.

BREEDVELD haalt het beste uit elke ruimte.

Opgericht in 1906

BREEDVELD is in 1906 in Rotterdam opgericht. Inmiddels opereren we vanuit twee locaties in Gelderland. In Horssen vindt u ons kantoor, de R&D-afdeling en het distributiecentrum. De productie van de wanden vindt plaats in Druten.

BREEDVELD is sinds haar oprichting consequent blijven investeren: in nieuwe technieken, in nieuwe markten en in het team. Het resultaat is een gezond en inspirerend bedrijf met ongekende ervaring en expertise. En met een sterk en flexibel team waarin het enthousiasme voor het product en het bedrijf voelbaar is. BREEDVELD is internationaal bekend onder de naam ATTACA.

Altijd in beweging

Oog voor kwaliteit en flexibiliteit lopen al sinds jaar en dag als een rode draad door de organisatie.

Wij zijn pas tevreden als u dat ook bent. Daarom nemen we de tijd voor de inventarisatie van uw wensen en het analyseren van de constructieve mogelijkheden, geven we maatwerkadvies en produceren we de wand die uw ruimte optimaal verdeelt.

BREEDVELD MOBIELE WANDSYSTEMEN

Breedveld_logo.png

Rijdt 5

6631 AN

HORSSEN

0487-542888
info@breedveld.com
www.breedveld.com

  • Black Twitter Icon
  • Black Youtube Icoon
linkedin icon.gif

Producten

Mobiele paneelwanden

Een mobiele paneelwand is een ogenschijnlijk vaste wand die eenvoudig geopend en gesloten kan worden. Losse sandwichpanelen rollen via een bovengeleidingsrail naar de gewenste positie. Een telescopisch afdichtingsmechaniek zorgt voor de (akoestische) afdichting. Paneelwanden zijn geheel naar wens samen te stellen met bijvoorbeeld ramen, deuren en diverse opstelmogelijkheden.

P90 & P110

De paneelwanden van BREEDVELD zijn er in twee typen: de P90 en de P110. De verschillen komen tot uiting in de zichtbare of onzichtbare mes- en groefverbindingen en in de dikte van de panelen. De onzichtbare verschillen zitten in de dikte van de afwerkplaat, isolatie en afdichtingsrubbers. Qua specificaties gaat de P110 verder waar de P90 stopt. Hiermee doelen we op de mogelijkheden in hoogtes, geluidsisolerende waarden, afwerkingen en robuustheid.

paneelwand-type-p90.png
paneelwand-type-p110.png
breedveld-paneelwand-typep90_1.png
breedveld-paneelwand-type-p110-200x200-2.png

Type P90
De BREEDVELD paneelwand P90 kenmerkt zich door een omliggend kaderprofiel, 10 mm beplating en een paneeldikte van 90 mm. Leverbaar t/m 46 dB (les-/vergaderkwaliteit) met vele (glas) opties.

Type P110

De P110 kenmerkt zich door de verdekte kaderprofilering (in gesloten toestand niet zichtbaar), 18 mm beplating, een dikte van ca. 110 mm en meer mogelijkheden qua geluidsreductie, hoogte en afwerkingen.

Schuifwanden

Een schuifwand is een (groot) wandpaneel dat in één beweging open of dicht geschoven kan worden. Bewezen techniek en jarenlange ervaring zorgen voor de juiste afdichting met een soepele bediening.

S70, S90, S110, S110gl

Een BREEDVELD schuifwand verlaat onze fabriek pas wanneer deze moeiteloos schuift, past en functioneert. De BREEDVELD schuifwanden zijn er in vier typen, allen uitvoerbaar als hoekoplossing, in een kast of voor een wand schuivend. Hieronder staan verschillende uitvoeringen in diverse maatvoeringen beschreven. Voor de realisatie van de geluidsisolatiewaarden worden sleepstroken toegepast. Maar voor een extra akoestische afdichting en/of extra stabiliteit kunnen de wanden ook van telescopische onder- en bovenafdichtingen worden voorzien welke zowel handmatig als ook elektrisch kunnen worden aangedreven.

schuifwanden-s70-en-s90.png
schuifwanden-s110-en-s110gl.png
breedveld-schuifwand-types70_1.png

Type S70

De schuifwand S70 is op minimale dikte ontwikkeld. De uitvoering met aluminium frame voorkomt kromtrekken van de wand: een groot voordeel t.o.v. houtsandwichpanelen.

breedveld-schuifwand-types90.png

Type S90

De S90 is de meest slanke schuifwand waarin ook extra akoestische afdichtingen, zoals telescopische boven- en onderafdichtingen kunnen worden geïntegreerd.

breedveld-paneelwand-type-p110.png

Type S110

De bijzondere S110 heeft esthetisch, technisch en akoestisch gezien veruit de meeste mogelijkheden. Leverbaar in bijna elke uitstraling en tot wel 53 dB Rw geluidsisolerend.

breedveld-schuifwand-types110gl.png

Type S110g(l)

De schuifwand S110gl is een doorontwikkeling van de schuifwand S110. Een extra sterk gelast frame maakt passe-partouts, bossingpanelen en (grote) glasopeningen mogelijk.

Mobiele glaswanden

Een mobiele glaswand is een ogenschijnlijk vaste wand die eenvoudig geopend en gesloten kan worden. Losse (sandwich)panelen rollen via een bovengeleidingsrail naar de gewenste positie. Afhankelijk van de gewenste geluidsreductie worden de panelen met enkel- of dubbelwandig glas uitgevoerd.

G10/G12, G10K/G12K, G90, & P110gl

Elk type glaswand is met diverse bouwstenen geheel naar wens samen te stellen. De losse panelen zijn op verschillende manieren te parkeren in nissen of kasten. Bij een G90 en P110gl zorgen telescopische afdichtingen aan de boven- en onderkant voor een goede geluidswering en voor het stevig vastzetten van de panelen. Deze kunnen zowel handmatig als elektrisch worden aangedreven. Gelagerde wielstellen rijden soepel door een aluminium rail in het plafond en zorgen voor optimaal schuifgemak.

glaswanden-g10g12-en-g10kg12k.png
glaswanden-p90gl-en-p110gl.png
breedveld-glaswand-doorsnede-g10.png

Type G10/G12

De BREEDVELD G10/G12 zijn niet geïsoleerde glaswanden met 10 mm gehard/gelaagd glas. Klemlijsten aan onder- en bovenzijde zorgen voor de sluitmechanieken en ophangingen.

breedveld-glaswand-doorsnede-g12.png

Type G10K/G12K

De BREEDVELD G10K en G12K zijn niet geïsoleerde glaswanden met een fraai kader rondom. Het metalen kader is voorzien van magneetband en in elke RAL-kleur leverbaar.

breedveld-glaswand-doorsnede-g90.png

Type G90

De BREEDVELD G90 is een geluidsisolerende dubbelwandige glaswand. De afzonderlijke glasplaten zijn met een kader gedrukt, waardoor de mechanieken fraai zijn weggewerkt.

breedveld-glaswand-doorsnede-p90gl-p110gl.png

Type P110gl

De BREEDVELD P110gl is een paneelwand met extra grote glasopeningen. De P110gl is de juiste keuze als zeer hoog geluidsisolerende waarden gewenst/vereist zijn.

Vouwwanden

Een vouwwand is een wand die als een accordeon open en dicht gaat. Het grote voordeel van een vouwwand is dat deze in één handbeweging snel geheel geopend en gesloten kan worden. Op deze manier kan de wand bijna fungeren als deur. De F(P)600 is zelfs leverbaar in les-/vergaderkwaliteit. Uniek!

F200, F220, F600 & FP600

Om de vouwwanden eenvoudig te kunnen openen en sluiten, worden deze opgehangen aan gelagerde wielstellen die in een aluminium bovenrail rollen. De vouwwand biedt meer mogelijkheden dan u denkt. Met de F600 en FP600 halen we geluidsisolerende waarden tot 46 dB, waardoor u aan beide zijden van de wand ongestoord kunt vergaderen of les kunt geven. De FP600 kan zelfs helemaal vlak getrokken worden, wat de ruimte een extra strakke uitstraling geeft.

breedveld-vouwwand-f200-f220.png
breedveld-vouwwand-f600-fp600.png
breedveld-vouwwand-typef200.png

Type F200

De BREEDVELD F200 is een enkelwandige houten vouwwand met kunststof scharnierprofielen. Deze wand is geschikt voor visuele afscheidingen die er mooi uit moeten zien.

breedveld-vouwwand-typef220.png

Type F220

De BREEDVELD F220 is een traditionele kunstlederen vouwwand met een stalen binnenwerk. Geschikt voor visuele en licht geluidsisolerende afscheidingen.

breedveld-vouwwand-typef600.png

Type F600

De BREEDVELD F600 is waanzinnig geluidsisolerend, zeer fraai qua uitstraling, super makkelijk te openen en sluiten en kent een meer dan veertig jaar bewezen topkwaliteit!

breedveld-vouwwand-typefp600.png

Type FP600

De BREEDVELD FP600 gaat nóg een stukje verder. Dit type heeft een intern vlaktrekmechaniek waardoor de vouwwand in gesloten toestand volledig vlak is. Esthetisch zeer verantwoord!

bottom of page