top of page
cdh banner.png

Carrières du Hainaut

Een sterk merk dat staat voor kwaliteit

Al meer dan 130 jaar ontgint Carrières du Hainaut deze unieke en authentieke steen uit de dieptes van onze Belgische ondergrond. Zijn onvergelijkbare kwaliteit heeft deze steen wereldwijde faam opgeleverd. Door de expertise en knowhow van zijn teams te verfijnen en het materieel voortdurend te verbeteren is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste sierkalksteengroeve van Europa.

From nature. From here.

Blauwe steen uit Henegouwen is afkomstig uit de Belgische ondergrond en is een natuurlijk en authentiek materiaal dat 345 miljoen jaar geleden is ontstaan, toen een tropische zee zich over onze streken uitstrekte.

Blauwe steen is een duurzaam product bij uitstek: De makkelijk te onderhouden blauwe hardsteen is stevig, duurzaam, tijdloos en wordt met de tijd altijd maar mooier. Dit materiaal behoudt zijn kwaliteiten en charmes en kent een uitzonderlijke levensduur. Alleen de mooiste stenen verdienen uw aandacht. Bij Carrières du Hainaut is de selectie uiterst streng en zonder toegevingen. Daarmee is dit opmerkelijke kwaliteitslabel uw beste garantie.

Een ecologisch verantwoorde productie

Blauwe hardsteen is het resultaat van een lang ontginnings- en verwerkingsproces dat plaats vindt op één enkele plaats in Soignies, België. Dit is uniek in de sector voor de exploitatie van zo'n groot volume (200.000 m³/jaar). De ecologische voetafdruk van de productie is hierbij minimaal. Carrières du Hainaut zet zich in voor het leveren van een uiterst hoogkwalitatieve natuursteen en service met oog voor milieubehoud. Haar werkmethode garandeert een verantwoorde aanpak, waar veiligheid primeert.

Een kwaliteitsproduct

Zoals alle edele materialen wordt deze steen dankzij omzichtig ontgonnen. Geen steen zonder houwen, geen verwerking zonder selectie. Carrières du Hainaut waakt nauwgezet over de kwaliteit van het materiaal. Elke steen wordt zorgvuldig uitgekozen, bewerkt en afgewerkt, zodat U kan uitpakken met uw prachtige interieur, buitenaanleg of gevel. Alleen stenen die de opeenvolgende selectietests met succes hebben doorstaan, verdienen het kwaliteitslabel "Carrières du Hainaut".

Een ambacht volgens de regels van de kunst

Blauwe Steen uit Henegouwen vertegenwoordigt ook een eeuwenoude vakkennis die de kwaliteit en het behoud van de lokale werkgelegenheid garandeert. De behandeling en verwerking van Belgische blauwe steen vereist zeer specifieke vaardigheden. Carrières du Hainaut vertrouwt op de unieke knowhow en expertise van het voltallige team en distributienetwerk. Ons engagement bij het ‘Centre de Formation aux Métiers de la Pierre’ (CEFOMEPI) garandeert een permanente scholing van ons personeel én een duurzame voortzetting van dit schitterende ambacht. 

Een lokale natuursteen met een laag milieu-impact

Blauwe steen is afkomstig uit de natuur en wordt niet «geproduceerd». Hij wordt 100% mechanisch gezaagd en verwerkt zonder chemische of toxische toevoegingen. Carrières du Hainaut zet zich in om een natuursteen van hoge kwaliteit aan te bieden en onderschrijft een duurzaam en verantwoord aanpak, met respect en waardering van de lokale grondstoffen.

Innovatie en ontwikkeling

Carrières du Hainaut houdt nauwgezet voeling met toekomstige trends en marktbehoeften. Onze vooruitstrevende technieken garanderen een constante ontwikkeling van nieuwe producten en technisch hoogstaande oplossingen in lijn met de bouweisen en hedendaagse verwachtingen. De voortdurende investering in nieuwe grensverleggende technieken en gereedschappen opent voor het R&D team de deur naar talrijke mogelijkheden om innovatieve en exclusieve afwerkingen te combineren en te creëren.

Een betrouwbare en solide partner

Dankzij de grote ontginnings- en productiecapaciteit van de groeve kan aan de meest veeleisende wensen in de gewenste hoeveelheden en met een relatief korte levertijd worden voldaan. Carrières du Hainaut werkt op creatief en technisch gebied samen met architecten, studiebureaus, ontwerpers enz naargelang de noden van hun project. Het commerciële team begeleidt steen- en marmerhouwers naar de meest geschikte oplossingen vanuit technisch, esthetisch en budgettair oogpunt. Deze laatste vormen ook een netwerk van verdelers met erkende knowhow om particulieren bij te staan bij de uitvoering van hun projecten en hen te helpen de juiste keuzes te maken.

CARRIÈRES DU HAINAUT

carrieres du hainaut klein.jpg

Adres: Rue de Cognebeau 245

Postcode: B-7060

Plaats: Soignies - België

T:  + 32 (0)67 34 78 00
E:  info@carrieresduhainaut.com
W: www.carrieresduhainaut.com

  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
bottom of page