top of page
csm_codex_produkte_schlankesSortiment_Stage_de_a20089d11b.jpeg
Schermafbeelding 2021-10-07 om 21.07.51kopie.png
logo.png

CODEX | A BRAND OF UZIN UTZ GROUP

Het merk codex staat voor dynamiek, innovatie en kwaliteit. Als merk van Uzin Utz Nederland produceert en levert codex een innovatief en compleet assortiment van tegellijmen tot en met producten voor de ondergrondvoorbereiding. Dankzij de hoogwaardige productsystemen staat het merk codex voor het professioneel verwerken van tegels en natuursteen. codex biedt de professionele tegelzetter altijd de beste, technische oplossing. In combinatie met de verzekerde garantie, een team van specialisten, de uitstekende service en het vakmanschap van de tegelzetter is dit de sleutel tot succes. 

HOOFDKANTOOR VAN CODEX

codex is ontstaan vanuit de divisie tegellijm van het merk UZIN en bestaat sinds 2007 als zelfstandig merk. Door jarenlange verdere ontwikkeling en groei kon codex in oktober 2018 intrek nemen in de eigen nieuwbouwlocatie in het Duitse Ulm. Na slechts 1,5 jaar bouwen heeft de dochterondernening van de Uzin Utz AG een nieuwe fabriek en kantoor in gebruikgenomen, een paar straten bij de Uzin Utz AG vandaan. 


De locatie van ongeveer 10.000 m², omvat naast de nieuwe high-end productie ook een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw. Hier bevinden zich naast een nieuw trainingscentrum en een uitnodigende kantine ook de werkplekken voor de applicatiespecialisten, R&D-medewerkers, management en afdelingen Productmanagement en Marketing. Hier is de nadruk gelegd op een open ruimteconcept. Het eigen ontwikkelingscentrum en trainingscentrum garanderen continue productontwikkeling en bijscholing van de medewerkers en klanten. De productie is ondergebracht in een 34-meter-hoge productietoren, die codex vanuit de weide omtrek doet herkennen. De nieuwe codex-fabriek voldoet aan de nieuwste technische weisen en maakt de productie tot 60.000 poederproducten per jaar mogelijk. Dit resulteert niet alleen in een verhoging van de

capaciteit, maar ook in flexibiliteit. 

Ondertussen exporteert codex haar producten over de hele wereld, waaronder Nederland. Toch is codex vooral bekend onder professionals. Met een reden. 

UZIN UTZ NEDERLAND


Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Meer dan 60 jaar geleden begon Uzin Utz Nederland met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie.

Met de verschillende merken heeft Uzin Utz alle know-how in huis als het gaat om vloeren. Er kan altijd een oplossing geboden worden van het opbouwen van de ondergrond tot het installeren van de vloerbedekking, PVC, tegels, gietvloer of houten vloer. Hiermee kan Uzin Utz haar afnemers een totaaloplossing bieden van producten en systemen die op elkaar zijn afgestemd. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen de basis voor perfecte vloeren.

Uzin Utz Nederland maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie, de Uzin Utz Group uit Duitsland. Dit is nog steeds een familiebedrijf, gekenmerkt door "Grundlichkeit" en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur.

Wij vinden duurzaamheid belangrijk. Dat is allereerst terug te vinden in ons assortiment en in onze verpakkingen. Daarnaast hebben wij bij de bouw van ons bedrijfspand onze visie op duurzaamheid vertaald naar een praktische manier van bouwen en produceren. Hierdoor worden de meeste producten die door ons worden verkocht, geproduceerd in de "groenste" fabriek van Nederland.

CODEX

codex logo klein.jpg

Bouwstraat18

7483 PA

Haaksbergen

053-5737373
codex.nl@uzin-utz.com
www.codex-x.nl

PRODUCTEN

ondergrondvoorbereiding.png
tegels en natuursteen.png
tegels en natuursteenvoegen.png

CODEX - TEGELLIJM ÉN MEER!

Wij zijn codex. Totaalaanbieder in tegellijmsystemen. Bij codex gaan wij samen met jou iedere tegeluitdaging aan! Waar de verwerker zorgt voor vakmanschap in tegelwerk, biedt codex een compleet assortiment tegellijmsystemen en uitstekende technische kennis, evenals praktische ondersteuning op het werk. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig eindproduct, dat jarenlang mooi én functioneel blijft.
 

COMPLEET ASSORTIMENT IN TEGELLIJMSYSTEMEN.

Het codex assortiment bestaat uit producten voor de ondergrondvoorbereiding tot het verlijmen en kitten van tegels en natuursteen. Gecombineerd met jarenlange ervaring en technische knowhow heeft codex alles in huis om jou de optimale oplossing te bieden.

codex is een merk van Uzin Utz Nederland

bottom of page