DERBIGUM

derbigum-logo-250x250.jpeg

Veldsteen 52

4815 PK

Breda

015-2154000
infonl@derbigum.com
www.derbigum.nl

  • Facebook
  • YouTube
linkedin icon.gif

Derbigum

 

OVER ONS

De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en duurzame dakbanen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, is dankzij continue investeringen en een onnavolgbare service uitgegroeid tot een wereldspeler. De groep telt twee productie-eenheden in België (Lot & Perwez) en stelt wereldwijd 350 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export. De geconsolideerde groepsomzet van Derbigum bedraagt 107 miljoen euro. Derbigum streeft ernaar om de uitgelezen leverancier te zijn van duurzame innovatieve en eenvoudige oplossingen om gebouwen te beschermen tegen de natuurelementen. Hiervoor werd ook duidelijk de toepassing van de circulaire economie waar mogelijk opgenomen in het bedrijfs-DNA.

Roep het van de daken

Het milieu beschermen is vandaag geen keuze meer, wel een realiteit waarmee iedereen te maken heeft. In een branche die sinds jaar en dag werkt met natuurlijke grondstoffen, die bovendien eindig zijn, is het nog belangrijker om dit te beseffen.

De eenvoudigste manier om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, is door de levensduur van onze producten te maximaliseren en anderzijds bitumen te recyclen tot nieuwe grondstof. Op het eerste zicht lijken bitumen en ecologie nochtans weinig gemeen te hebben. Toch is er een direct verband.

Want hoewel bitumen een product is op basis van aardolie, is het de meest ecologische oplossing voor het waterdicht maken van platte daken. Derbigum-dakbanen hebben immers een bewezen levensduur van minimaal 40 jaar. Daarna kunnen ze nog makkelijk worden herlaagd met een nieuwe Derbigum-toplaag en zo de volgende 40 jaar zorgeloos tegemoet zien. Daarnaast zijn Derbigum-dakbanen ook nog eens 100% recyclebaar tot hoogkwalitatieve grondstof voor nieuwe dakbanen.

Op basis van dat gerecyclede materiaal ontwikkelden wij Derbigum NT dat intussen voorzien is van een KOMO certificaat.

Door onze expertise en ervaring in het recyclen van dakbedekking, vanaf 1990, bekleden wij intussen een toonaangevende positie wat ecologisch engagement en innovatie betreft. We willen een product met een gegarandeerde lange levensduur die na die levensduur opnieuw voor 100% in de productiestroom belandt.

Daarom blijven wij optimistisch! Hoe duidelijker de gevolgen van de klimaatverandering zich manifesteren, hoe meer innovaties er nodig zullen zijn om deze aan te pakken. En daar willen wij met Derbigum, hoe dan ook verder een voortrekkersrol in spelen in de toekomst.