top of page
derix-nachhaltig-aus-uberzeugung-kv.jpeg

DERIX

In 1925 richtte Franz Derix in Niederkrüchten-Dam een wagenmakerij op, wat door zijn zonen Willi en Johannes werd overgenomen. In 1954 werd het bedrijf als timmerfabriek en meubelmakerij verder doorgezet.

Willi Derix begon in 1962 met de productie van gelamineerd hout. In 1986 kocht hij een tweede bedrijf in gelamineerd hout in Westerkappeln/Osnabrück, heden ten dage Poppensieker & Derix, verdubbelde hierdoor zijn productiecapaciteit en heeft dit bedrijf i.s.m. Willi Poppensieker succesvol verder geleid.

In 1994 nam Dipl.-Ing. Markus Derix in de derde generatie de verantwoording voor de bedrijfsgroep.

Hedendaags worden de bedrijven DERIX-groep met 190 medewerkers, waarvan tweederde industrieel, geleid door Markus Derix, Simone Derix en Markus Brößkamp.

Hout is natuur

Europese bossen, waarvan de hoeveelheid door blijvende boseconomie jaarlijks groeit. Wij gebruiken bijna uitsluitend europees hout, niet in de laatste plaats om de transportwegen zo kort mogelijk te houden.

 

Bomen onttrekken koolmonoxide aan de lucht en verbinden de koolstof in de vorm van hout en produceren zuurstof. Indien hout zich ontdoet van afvalstoffen, ontstaat dezelfde hoeveelheid CO2-opname als die de boom van te voren opgenomen heeft. Met de gesloten cyclus van CO2-opname en CO2-afgifte draagt het bouwen met hout actief bij tot de klimaatbescherming.

 

Bij de levenscyclusbeoordeling bezitten bouwdelen uit hout de beste economische balans.

Gelamineerd hout heeft zeer goede mechanische eigenschappen, een geringe warmtegeleiding, optische en tastbaar innemende oppervlaktes, is in geval van brand lang draagkrachtig en is milieuvriendelijk op te ruimen.

DERIX

derix.jpg

Herenbrinksweg 3b

8144 RC

Lierderholthuis

0572-366280
j.borreman@derix.nl
www.derix.nl

bottom of page