top of page
voorblad_amstelveen.jpeg

Het architectenbureau is ontstaan in 1996 uit een fusie tussen:

 

– architectenbureau Meyer Viol en Sondeijker aan de Gaspeldoorn 32 te Maastricht (opgericht in 1985) waarbij ten tijde van de fusie 2 personen werkzaam waren. Dit bureau was gespecialiseerd in restauratie/ renovatie en interieur projecten.

 

– architecten- en ingenieursbureau Duijsens B.V. aan de Eurenderstraat 17 te Kerkrade (opgericht in 1965) waarbij ten tijde van de fusie 6 personen werkzaam waren. Dit bureau was gespecialiseerd in scholenbouw en gebouwen in de zorgsector.

 

In 2000 is een nieuw kantoorpand gebouwd. In 2005 is het hoofdkantoor verder uitgebreid tot een oppervlakte van 1.100 m2. De naam Architectenbureau Duijsens & Meyer Viol b.v. is in januari 2007 veranderd in DMV architecten.

 

Het gebouw alsook het interieur inclusief de meubels is eigen ontwerp.

DMV ARCHITECTEN

dmv architecten logo klein.jpg

Euregiopark 4

6467JE

Kerkrade

045 5660305
info@dmvarchitecten.nl

www.dmvarchitecten.nl

  • Twitter

De architectuur put haar inspiratie uit de vragen en opdrachten die aan het beoogde gebouw worden gesteld: waarvoor dient het gebouw (welke functie of functies gaat het vervullen) en welke visuele uitdrukking dient het te krijgen, ook in relatie tot de omgeving?
Een gebouw vraagt niet om een ontwerp dat het product is van de visie van de architect op architectuur. Gevraagd is een architectuur die eenvoudigweg is gegroeid vanuit de vraagstelling, en die vorm heeft gekregen in een programma van eisen en een duidelijke verbinding heeft met de omgeving. Gevraagd is een architectuur die de relaties opzoekt tussen programma en vraagstelling, tussen techniek en beleving, en die de grenzen van het mogelijke opzoekt om dit expressief, inventief en toch zorgvuldig vorm te geven. De keuze dient voort te komen uit de inhoud. Zo maakt architectuur contact met gebruikers en omgeving en blijft het geen geïsoleerde wereld die slechts voor enkelen begrijpelijk is. Het gebouw geeft antwoord op de vragen die eraan gesteld worden.

DMV ARCHITECTEN

PROJECTEN

bottom of page