top of page
equitone-animatie.gif

EQUITONE

Vezelcement gevelmaterialen

Toen Ludwig Hatschek op het einde van de 19e eeuw vezelcement uitvond, combineerde hij natuurlijke basisingrediënten zoals mineralen, water, lucht en vuur (warmte) in een eenvoudig filterproces.

Etex, een Belgische industriële groep gespecialiseerd in de producten en verkoop van hoogwaardige bouwmaterialen en -systemen, produceert al vezelcement materialen sinds 1905.

Hatschek-procedé

Dit procedé maakt elk EQUITONE-gevelpaneel uniek met zijn eigen, specifieke vezelcementtextuur. De meeste EQUITONE-materialen zijn in de massa gekleurd en bezitten het ruwe, primitieve karakter van vezelcement.
In de jaren ’50 begonnen toonaangevende architecten zoals Walter Gropius gecoate vezelcementpanelen te gebruiken in combinatie met een geventileerde gevel. Ontwerper Willy Guhl creëerde de beroemde “loop chair” uit 1 stuk vezelcement in 1954. Dit ontwerpt toont meteen de basiskwaliteiten van vezelcement: dun, licht, duurzaam en mooi. Herzog & De Meuron ontwierpen vervolgens het Ricola opslaggebouw in Laufen, Zwitserland, met ongecoate vezelcementpanelen.
Het gelaagde effect is een referentie naar de kartonnen dozen in het gebouw. Het resultaat inspireerde ons bedrijf om te starten met de industriële productie van ruwe en onbehandelde vezelcementmaterialen.

EQUITONE

equitone logo.jpg

Kuiermansstraat 1

1880

Kapelle-op-den-Bos

0547 - 288 888
info.thenetherlands@equitone.com
www.eternit.nl

PRODUCTEN

equitone linea.jpg

EQUITONE (linea)

equitone picturapa.jpg

EQUITONE (pictura)

equitone textura.jpg

EQUITONE (textura)

equitone materiama.jpg

EQUITONE (materia)

equitone natura.jpg

EQUITONE (natura)

equitone tectivate.jpg

EQUITONE (tectiva)

equitonenaturan163_linear__h560x560.jpg

BIM-objecten

Wij helpen je graag verder. Bekijk onze technische documenten, download onze BIM-objecten of contacteer ons voor meer informatie.

TECHNISCHE
INFORMATIE

bottom of page