top of page

ESDEC

ESDEC

esdec logo klein.png

Adres: Londenstraat 16

Postcode: 7418EE 

Plaats: Deventer

T: 085 070 2000
E: info@esdec.com
W: www.esdec.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Youtube Icoon
linkedin icon.gif

Esdec levert sinds 2004 universele montagesystemen voor dakgebonden PV-installaties op platte en schuine daken. Met meer dan 15 jaar ervaring en ruim 7GW aan geïnstalleerde zonnepanelen zijn we inmiddels internationaal marktleider.

SNEL, BETROUWBAAR, INNOVATIEF

Esdec is opgericht door installateurs. Bij het ontwerp van onze producten staat het gebruiksgemak voor de installateur altijd voorop. Onze montagesystemen bestaan uit lichte, stevige componenten die snel en eenvoudig te monteren zijn.

VEILIGHEID EN INNOVATIE

We vinden het belangrijk dat al onze producten aansluiten bij de laatste technologische ontwikkelingen. Daarom bundelen we internationale expertise en investeren we continu in innovatie en R&D. Onze montagesystemen zijn uitgebreid getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen.

INTERNATIONALE MARKTLEIDER

In de afgelopen jaren hebben we het Amerikaanse Ecofasten Solar, Iron Ridge en Quick Mount PV aangekocht. Met deze acquisities is Esdec Solar Group nu ook Amerikaans marktleider. Vanaf 2020 zetten we voornamelijk in op Europese groei in de ons omringende landen als Duitsland, Frankrijk en Zweden.

PRODUCTEN

SCHUINE DAKEN

clickfit evo.png

CLICKFIT EVO PANNENDAK MONTEREN WAS NOG NOOIT ZÓ MAKKELIJK

 

 Zonnepanelen zijn populair. Het opgesteld vermogen in Nederland is groeiende en die groei houdt de komende jaren aan. Dat maakt de kans groot dat je vaker het dak op moet om te installeren. Wanneer je met enige regelmaat zonnepanelen plaatst, is het prettig om te beschikken over een universeel montagesysteem waarmee je de klus eenvoudig en betrouwbaar kunt klaren.

 

ClickFit EVO; universeel en snel

Esdec ontwikkelde ClickFit EVO speciaal voor de professionele solarinstallateur. Het montagesysteem bestaat uit 4 componenten waarmee je alle gangbare zonnepanelen op elk pannendak kunt monteren. Door de unieke eigenschappen is het mogelijk om dit montagesysteem twee keer zo snel te plaatsen.

 

Bevestiging naar keuze; haken of schroeven

Met de haak- en kliktechniek van ClickFit EVO installeer je gemakkelijk, snel en veilig zonnepanelen op een pannendak. Met de  ClickFit  EVO  Dakhaak  hoef je niet meer te boren  in de dakconstructie en blijft de dakconstructie van de eindgebruiker volledig intact. De universeel verstelbare dakhaak past op alle dakpan/panlat-combinaties en de doordachte waterkering gaat lekkage op een slimme manier tegen.

 

Wil je toch liever schroeven?

Gebruik dan de ClickFit EVO Spanthaak. Deze gebruikt een haak met bredere bovenplaat, die je op een spant, teugel of dakbeschot schroeft. Hierdoor ben je flexibel in het plaatsen en schroeven  van de spanthaak. Je kunt de Clickfit EVO Dakhaak en Spanthaak ook samen binnen één project gebruiken.

 

Flexibel en eenvoudig monteren

Ga je aan de slag met Clickfit EVO, dan heb je aan één stuk gereedschap genoeg. De revolutionaire haak- en kliktechniek maakt andere gereedschappen overbodig. Dankzij het slimme ontwerp van dit innovatieve montagesysteem kun je de panelen zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

clickfit evo staaldak.png

MONTEREN MET HET GROOTSTE GEMAK

ClickFit EVO Staaldak: universeel, snel en flexibel

ClickFit EVO Staaldak is speciaal ontwikkeld voor de solarinstallateur. Het systeem is overzichtelijk en bestaat uit slechts vier componenten. ClickFit EVO Staaldak is geschikt voor alle gangbare zonnepanelen en elk type staaldak. Dankzij de unieke universele eigenschappen is het systeem zeer flexibel en snel te monteren.

Compacte montageprofielen inclusief adapterprofiel

De compacte Clickfit EVO Staaldak montageprofielen hebben voorgeponste gaten en een voorgeplakt EPDM-rubber. Dat bespaart u flink wat voorwerk. Het Optimizer ready profiel (landscape) is voorzien van een inkeping, waardoor u deze gemakkelijk uitlijnt op het dak. Hierdoor hoeft u geen correctiematen meer toe te passen tijdens het installeren. U kunt kiezen uit een laag en hoog montageprofiel: • Met het lage ‘Basic’ montageprofiel positioneert u de zonnepanelen kort op het dak. • Bij het hoge ‘Optimizer ready’ montageprofiel blijft er voldoende vrije ruimte over om alle beschikbare grote optimizers onder de panelen te monteren.

 

Voor trapezium en gegolfd staaldak

ClickFit EVO Staaldak montageprofielen zijn geschikt voor elk type trapezium en gegolfd staaldak (bij landscape in combinatie met het adapterprofiel). U bevestigt de montageprofielen rechtstreeks op het trapezium of gegolfd staaldak, verticaal bij een landscape-opstelling en horizontaal bij een portrait-opstelling.

 

Geschikt voor plaatsing optimizer

Het hoge ‘Optimizer ready’ montageprofiel is geschikt voor plaatsing van grote optimizers onder het paneel. Lichtgewicht systeem voorkomt lekkage De EPDM-rubbers op de profielen garanderen waterdichtheid. U monteert de profielen met de zelftappende schroef, zonder voorboren. U kunt de profielen ook monteren met blindklinknagels door voor te boren met 6,5 mm. Tevens is deze toepassing vele malen lichter dan een railsysteem.

golfplaat dak evo.png

ClickFit EVO Golfplaatdak: gemakkelijk & snel

ClickFit EVO Golfplaatdak is speciaal ontwikkeld voor toepassing van het bekende ClickFit EVO systeem op golfplaatdaken zoals die bijvoorbeeld veelduidig in de agrarische sector te vinden zijn. Het systeem is overzichtelijk en bestaat uit slechts 4 componenten. Het montagesysteem is toepasbaar op zowel bestaande daken als nieuw te realiseren daken. Dankzij de unieke universele eigenschappen is het systeem zeer snel en gemakkelijk te monteren.

 

Betrouwbaar

De ClickFit EVO montagebeugel zorgt ervoor dat het dak ook na montage 100% waterdicht is. De montagebeugel wordt bevestigd aan de dakplaatschroeven in de gording. De montagebeugel past precies op de golf van het dak en steunt af in de dalen. Dit zorgt voor een uniforme krachtverdeling en een minimale drukbelasting en draagt bij aan de robuustheid van het systeem. ClickFit EVO voor golfplaatdak is uitvoerig getest en wordt geleverd met 20 jaar garantie. Hiermee is de kwaliteit van het systeem gewaarborgd en biedt het de zekerheid die nodig is.

 

Goedgekeurd door Eternit

ClickFit EVO voor Golfplaatdak is geslaagd voor een serie kwaliteitstesten, die in een unieke samenwerking met testinstituut KIWA en golfplaat-producent Eternit opgesteld zijn. Hiermee bewijst Esdec dat PV-installaties op vezelcement golfplaatdaken op een veilige en betrouwbare manier geïnstalleerd kunnen worden. Eternit-dakeigenaren kunnen de ClickFit EVO montagebeugel zonder problemen gebruiken voor PV installaties: het golfplaatdak wordt ontzien, blijft waterdicht en behoudt zijn levensduur.

bottom of page