top of page
man-people-water-266403.jpeg

FAS TECHNOLOGIE

FAS Technologie is gericht is op de duurzame bestrijding van branden en heeft de exclusieve rechten voor het Fire Attack System op de Nederlandse markt. FAS Technologie levert blussers, blusmiddelen en blussystemen. FAS adviseert, doet onderhoud en geeft trainingen.

FAS Technologie is het moederbedrijf van
FAS Bedrijfskleding en TAS Beveiliging

Trainingen

We bieden drie trainingen aan: training in het gebruik van F-500-blusmiddel, een BHV/LEH-training en een EHBO-training.

 

Training gebruik F-500

BHV-training

LEH-training

EHBO

Meer weten over onze trainingen? Wensen voor een training die niet standaard zijn? Neem gerust contact op, wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen.

Brandwacht

Wat doet een brandwacht en wie zijn het? Brandwachten zijn mensen met een opleiding tot brandweerman/vrouw. Zij worden ingezet door allerlei partijen, bijvoorbeeld op advies van gemeentes, verzekeringen en preventiemedewerkers van de brandweer.

Verplicht en raadzaam

Het kan raadzaam zijn om brandwachten in te huren voor de optimale brandveiligheid van uw project, locatie of evenement. Overleg dat met de preventie-ambtenaar van uw gemeente. Wij kunnen er geen advies over geven, elke gemeente heeft eigen beleid en regels. Vraag bij twijfel na hoeveel brandwachten u in moet zetten. In een aantal situaties stelt de gemeente of een verzekeringsmaatschappij een brandwacht verplicht.

Voorbeelden:

 • Als uw brand- en/of blusinstallatie uitvalt of hapert;

 • Bij verbouwingen waarbij situaties als brandgevaarlijke beoordeeld worden;

 • Werkzaamheden als lassen, branden en slijpen;

 • Evenementen met veel personen op een kleine ruimte.

FAS TECHNOLOGIE

fastechnologie logo klein.jpg

Modem 2K

7741 MJ

Coevorden

0524 745 060
info@fastechnologie.nl
www.fastechnologie.nl

FAS: Fire Attack System

De FAS mini

De FAS mini is een functioneel, kostenbesparend, eenvoudig te bedienen blusapparaat met grote bluskracht.
Voor meerdere doeleinden toepasbaar: voor de brandweer als eerste inzet, BHV, kleine dorpsgemeenschappen, stadsdelen, campings, bungalowparken, natuurbehoud, etc.

Grote bluskracht, weinig water, schuimvormend middel toepasbaar. U kunt door middel van een externe waterpomp water uit sloten of reservoir op pompen. Aan te sluiten op een watertank die net als de mini eenvoudig mee op de auto of aanhanger gaat.

Bekijk de specificaties van de FAS mini

De FAS ultra

De FAS ultra is een grotere broer van de mini. Eenvoudig in een 4×4 in te bouwen of op een aanhanger. Met twee man tegelijk blussen door middel van twee haspels. Zelfs als u met twee man tegelijk aan het blussen bent heeft u geen drukverlies.

Elke slang is in lengte uit te breiden. 80 tot 90 % waterbesparing. Geschikt voor schuimtoevoeging. Te gebruiken met verschillende lansen. Uitermate geschikt voor de brandweer, BHV, dorpsgemeenschappen, stadsdelen, campings, bungalowparken enzovoort.

Bekijk de specificaties van de FAS ultra

fas-mini.jpeg
FAS-Ultra.jpeg

FAS Brandpreventie

F-500 blussers

F-500 is een innovatief, multi-inzetbaar blusmiddel toevoeging met zeer bijzondere eigenschappen.

De WA F-500 zijn patroonblussers met binnenliggende drijfgasfles. De activering van de blussers gebeurt bij de

WA 9 F-500 door de slagkop in te drukken. De WA 3 F-500 wordt onder druk gezet door de bovenste ventielhefboom

naar beneden te drukken. Met de slang en sproeikop kan de sproeistraal doelgericht en gedoseerd op de brandhaard gericht worden. Het blusmiddel bestaat uit water en het additief F-500 Encapsulator Agent.

Effectieve bluseigenschappen

Dit additief onderscheidt zich door zeer effectieve bluseigenschappen:

 • Reductie van de oppervlaktespanning

 • Vermeerdering van de oppervlakteafdekking

 • Snellere warmte reductie

 • Inkapseling van de brandstoffen en van de brandbare gassen

Het blusmidcleladditief F-500 is uitstekend geschikt tegen branden van plastics, kunststoffen, rubber en batterijen.In de brandblusser wordt het additief in speciale patronen opgeslagen die zich pas openen wanneer de blusser geactiveerd wordt. Daardoor is dit model zeer service- en milieuvriendelijk.

 

Meer over het blusmiddeladditief op de pagina F-500.

WA9-F-500.jpeg

Waternevel

De waternevelblusser blust elk type brand, ook vetbranden en oliebrander. Het blussen gebeurt met pure waternevel dus de milieubelasting is nul. Ander voordeel: dit type blusser geeft geen gevolgschade.

Brandpreventie en met name het voorkomen van gevolgschade is van groot belang voor het bedrijfsleven.

Breed inzetbaar. Omdat de waternevelblussers geen gevolgschade veroorzaken, worden deze blussers bijvoorbeeld gebruikt bij de beveiliging van:

 • Keukens, levensmiddelenopslag

 • Laboratoria

 • Fijn mechanische werk- en productieplaatsen

 • Ruimten met elektronische apparatuur, garages etc.

 

Deze blusser is leverbaar in 2 of 6 liter uitvoering.

Schuim

Het grootste voordeel van een schuimblusser is wel dat deze brandblusser een langere blusduur heeft dan een poederblusser en aanzienlijk minder nevenschade veroorzaakt. Schuimblussers worden voornamelijk ingezet op kantoor, bedrijven, thuis of voor de auto.

 

Sproeischuimblusser SD 2,6 en 9 F

De SD 2,6 en 9 F staat onder permanente druk, is voorzien van een drukindicator,
En heeft een temperatuur grens tot -30 graden onder nul, dus een ideale blusser voor ruimtes waar het in de winter vriest.

Beproefde constructie

De SD 2,6 en 9 F sproeischuimblussers zijn erg effectief. Dankzij een kleine, maar goede dosering en het milieuvriendelijk schuim, zijn de opruimkosten laag. De polyamide voetring beschermt de onderzijde van de romp bij het neerzetten.
De sproeischuimblussers zijn ook betrouwbaar bij grote temperatuursverschillen van -30°C tot +60°C.
De sproeischuimblussers hebben volgens Europese genormaliseerde testen voor de brandklassen A en B

Als resultaat een hoog blusvermogen.

Toepassingen

De SD 2,6 en 9 F schuimblusser is speciaal bestemd voor het beveiligen van:

 • Personenauto’s, boten, caravans en campers.

 • Agrarische sector (kapschuur, ligboxstallen enz.)

 • Buiten terreinen

 • Woon- en vakantiehuizen.

Poeder

Poederblusser is geschikt voor A, B en C branden. Met een poederblusser blus je dus vaste stoffen branden, vloeistof branden en gasbranden. 

Met een poederblusser kunt u veel soorten branden blussen en de blusser is ook nog eens voordelig in aanschaf. De poederblusser heeft een groot nadeel: Het laat heel veel nevenschade achter. In een poederblusser zit chemicaliën met zout en zout trekt vocht aan. Vocht in bijvoorbeeld elektronische apparaten gaan niet samen.

Poederblusser of alternatief

Een poederblusser is dus een effectieve brandblusser die voor veel branden geschikt is, maar als het het mogelijk is kunt u beter een alternatieve blusser gebruiken, bijvoorbeeld schuimblusser of F-500. In sommige situaties is de poederblusser toch de beste oplossing. Poeder wordt in 90% van de gevallen gebruikt in situaties waar erbuiten wordt gewerkt. Niet gek ook want een poederblusser is vorstvrij en heeft een hoog blusvermogen door de die blusbare brandklasses A-B-C.

Onderhoud

Zoals elke brandblusser heeft een poederblusser onderhoud nodig. Wat zijn nu de richtlijnen voor het juiste onderhoud van een poederblusser? Moet ik dit jaarlijks doen of zit er een andere termijn aan vast gesteld? Hoe gaat zo’n poederblusser onderhoud nou in zijn werking? En waar kan ik terecht voor het onderhoud van mijn poederblusser 1 kilo, poederblusser 2 kilo, poederblusser 3 kilo, poederblusser 6 kilo en poederblussers van 9/12 kilo. Lees dan meer over onderhoud van poederblussers volgens de laatste NEN normen.

Lees meer over het onderhoud in onze flyer FAS Technologie onderhoud poederblussers.

Marlan, solid surface, duurzaam oppervlaktemateriaal, werkbladen, keukens, badkamers, medische toepassingen, winkelinrichting, achterwanden, tafels, vensterbanken, balies, wandbekleding, gevelbekleding, meubels, frontjes, laden.

bottom of page