top of page
Delfzijl-Apartments-006_cl8xOTIweDEwODBfZF8xX2pwZ18vX2Fzc2V0L19wcml2YXRlL2Jhbm5lcjIvMjk_47

FELSPARTNERS

Felspartners is een gepassioneerd bedrijf met ervaren medewerkers die buiten de geijkte banen durven te kijken op het gebied van de felstechniek voor metalen daken en gevels, waarbij het dak als een vijfde gevel wordt beschouwd.

Naast het zelf produceren van traditionele laagfels systemen in felsbaar aluminium, is zij marketingpartner van Kalzip® felssystemen en door Kalzip ® aangesteld als Premium Installer.

“Outside the box” denken, volwaardig gesprekspartner voor architecten, bouwpartners en u in het bouwproces zijn kenmerkend voor de onderneming.

Als organisatie wordt maximale ondersteuning en advies geboden ten aanzien:

 • Techniek en detaillering

 • Verkoop en levering

 • Engineering in 2D en/of 3D

 • Montage en uitvoering

FELSPARTNERS ONDERSCHEIDT ZICH:

Richt zich met name op de Kalzip ® dak- en gevelprofielen met:

 • Respect voor mens en milieu.

 • Specialistische kennis ten aanzien van alle fels-producten van Kalzip® met toebehoren.

 • Het bieden van de persoonlijke kwaliteit en service in lijn met het product, mede door u te zien als partner.

 • Praktische en oplossingsgerichte adviezen om deze samen te vertalen naar verantwoorde, maakbare, bouwkundige en installatietechnische detailleringen.

 • Korte communicatielijnen die leiden tot duidelijke afspraken om verassingen achteraf te voorkomen.

 • Een rijke historie aan product gerelateerde ervaringen.

 • Deugdelijk onderhoud en flexibiliteit ten aanzien van sparingen in en door (bestaande) daken en gevels.

FELSPARTNERS

felspartners klein logo.jpg

De Meente 30

8121 EV

Olst

038 467 1920
info@felspartners.nl
www.felspartners.nl

 • Instagram
 • LinkedIn

PRODUCTEN

Warmdach_auf_Stahltrapezprofil_Tragschale-2_cl83MjB4NzIwX2RfMF9qcGdfL19hc3NldC9fcHJpdmF0ZS

KALZIP PROFIEL VORMEN – STANDAARD DAK- EN GEVELCONSTRUCTIE
 

Met de Kalzip® standaard dakconstructie is op innovatieve wijze het felsdak ontwikkeld: Kalzip transformeert het handgemaakte felsdak in een industrieel voorgeproduceerd daksysteem van aluminium.

Het aluminium dak is overwegend ontworpen als een warmdakconstructie. Het is geschikt voor elke dakhelling vanaf 1,5° en kan worden geïnstalleerd op alle onderconstructies en draagstructuren.

Met systeemcomponenten en toebehoren wordt de Kalzip® standaard dakconstructie een totaaloplossing voor gebouwschillen die aluminium en andere bouwmaterialen combineren. Hierdoor ontstaat moderne architectuur volgens de hoogste normen van ontwerp en functie.

De profielvormen zijn in diverse breedtes en hoogtes beschikbaar in zowel rechte als conische of ook wel convexe en concave vormen. Daarnaast kunnen vrije vorm panelen genaamd XT-profielen geleverd worden. Dit zijn 3D voorgevormde en gewalste profielen. Al deze profielen zijn over het algemeen zowel voor dak als gevel toepasbaar.

Kenmerken van duurzame felsbeplatingen zijn:

 • Zelfdragende elementen schuivend over klippen (in diverse hoogtes)

 • Geen doorboringen van het watervoerende vlak

 • Geen lengtebeperkingen

 • Diverse profielbreedtes

 • Licht in gewicht

 • Hoge isolatiewaarden te realiseren

 • Bouwfysisch betrouwbaar

 • Lange levensduur (van meer dan 50 jaar)

Dachaufbau_FlexiCon_cl83MjB4NzIwX2RfMF9wbmdfL19hc3NldC9fcHJpdmF0ZS9zbmlwcGV0LzI1Mw_4b3d476

FLEXICON RR 80 SYSTEEM

Het FlexiCon systeem is een flexibele onderconstructie bestaande uit een rond gewalst buisframe dat kan worden gebruikt om grote hoogteverschillen in de onderconstructie te compenseren en kan bij de montage ter plaatse van de Kalzip systeembevestigingen op het gewenste niveau afgesteld worden.

Een ander toepassingsgebied zijn driedimensionale structuren of zelfs volledige gebouwschilden, die - vanwege hun veeleisende bouwgeometrie - grenzen hebben in het ontwerp van de onderconstructie.

Op dit buizenstelsel kan dan bijvoorbeeld de X-tail felsbeplating met klips aangebracht worden, zodat het één geheel gaat vormen om uw gewenste 3D model werkelijkheid te laten worden.

E-klips-1_YXJfNDAweDQwMF9kXzFfcG5nXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbXVsdGlnYWxsZXJ5Mi8yOTA_21109f23
E-klips-2_YXJfNDAweDQwMF9kXzFfcG5nXy9fYXNzZXQvX3ByaXZhdGUvbXVsdGlnYWxsZXJ5Mi8yOTA_ec22988d

E-KLIPS

Een aantal jaren geleden heeft Kalzip de kunststof E-klip ontwikkeld ter voorkoming van koudebruggen ten gevolge van de bevestigingen.

De E-klips bestaan uit een stalen kern met een kunststof omhulling. Deze stalen kern is noodzakelijk om voldoende druk en trekkrachten op te kunnen vangen aangezien er naast verzwaarde eisen ter attentie van de Rc waarden ook op het gebied van windbelasting verzwaarde eisen zijn.

Nu ook toepasbaar bij hybride isolatiesysteem. De E-klip kon vooralsnog alleen toegepast worden met zachte isolatiematerialen aangezien de klips door de isolatielaag heen gaan.

Met de verzwaarde eisen ten aanzien van de Rc waarde ontstond de behoefte aan een hybride systeem, harde beter isolerende materialen gecombineerd met een zachte isolatie en de inbouw van hogere pakketten isolatie.

Dit was bij Kalzip wel voorhanden in de vorm van het DuoPlus/Duo® systeem, echter de bij dit systeem behorende aluminium klips hadden nog een negatieve invloed op het eindresultaat.

Door de E-klip nu geschikt te maken voor toepassing in het DuoPlus/Duo® systeem kan Kalzip ruimschoots voldoen aan de huidige verzwaarde (BENG-)eisen.

Voordelen E-klips:

 • Maximaal stijf

 • Grote overspanningen mogelijk

 • Optimale warmteweerstand

 • Ook toepasbaar in combinatie met DuoPlus rails en adaptor

Winkelstehfalz-1_cl83MjB4NzIwX2RfMF9qcGdfL19hc3NldC9fcHJpdmF0ZS9zbmlwcGV0LzI1MA_6d3a63bb.j

FELSBAAR ALUMINIUM

Naast de Industrieel vormgegeven felsprofielen is felsbaar (ofwel vouwbaar) aluminium het ideale materiaal voor de ambachtelijke verwerking met behulp van traditionele loodgieterstechnieken.

Bijna elke vorm voor daken en gevels kan worden gerealiseerd, wordt in de werkplaats op maat geproduceerd en door kundige monteurs op locatie aan gevels en op daken verwerkt.

De verzinkte oppervlakken FalZinc en Dark FalZinc zijn al vele jaren duurzame oppervlakken voor dak- en geveldesign.

Beide oppervlakken zijn bestand tegen zeewater. De gekleurde patina oppervlakken - TitanSilver, Bronze AL40, UltraDark en Red Copper zijn oppervlakken die bekoren door hun metallic afwerking en geven het gebouw een unieke uitstraling.

GER05_Naturdach0001_ret_cl83MjB4NzIwX2RfMF9wbmdfL19hc3NldC9fcHJpdmF0ZS9zbmlwcGV0LzI4Ng_6e7

NATUURDAK

Het natuurdak, gebaseerd op het Kalzip aluminium felssysteem, levert een belangrijke bijdrage aan het behoud van onze leefruimte. Het natuurdak met extensieve vergroening biedt naast duurzame, veilige gebouwbescherming onschatbare ecologische en economische voordelen. Bijvoorbeeld een verbetering van het klimaat, ontlasting van de afwateringsnetten door regenwaterretentie, meer leefruimte voor planten, dieren en mensen, betere geluidsisolatie, hogere besparingen op energiekosten door betere warmte-isolatie.

Het natuurdak voldoet aan alle technische en constructieve eisen. Voor de toepassing van een natuurdak dient rekening gehouden te worden met alle technische en statische eisen van het Kalzip® profiel 65/333 waarop de opbouw van een natuurdak mogelijk is.

Het natuurdak zelf bestaat uit een hoogwaardige drainagemat voor de regulering van de waterhuishouding en een geselecteerd substraat als vegetatielaag voor extensieve begroeiing met sedumplanten.

Solar-AluPlusSolar-1_cl83MjB4NzIwX2RfMF9qcGdfL19hc3NldC9fcHJpdmF0ZS9zbmlwcGV0LzI1NA_956443

SOLAR DAK SYSTEMEN

Als het gaat om het opwekken van duurzame energie zijn fotovoltaïsche systemen een sleuteltechnologie.

Met innovatieve SolarSystemen in de vorm van geïntegreerde PV-laminaten welke verlijmd worden op de bodem van de felsprofielen wordt de duurzame energie ook nog eens esthetisch verantwoord opgewekt.

Het betreffen gebouw geïntegreerde en op het gebouw toegepaste PV-modules (geschikt voor dak en gevel).

Levering inclusief bekabeling, omvormers en randapparatuur behoort tot de mogelijkheden.

De in bedrijfstelling dient altijd te geschieden door een hiertoe gecertificeerd installatiebedrijf.

bottom of page