top of page
Fetim-Group-Building-Supplies-3.jpeg
Fetim-logo-def.png

FETIM GROUP

Onze bouwproducten zijn gemaakt om duurzame oplossingen voor binnen en buiten te creëren.

Speciaal voor de professionele verwerker levert Fetim Group o.a. gevelbekleding, schilderklaar multiplex en dakrandbekleding van kunststof, hout en vezelcement onder de GevelNet paraplu.

ontdek onze innovaties

Overig plaatmateriaal
Voor binnen toepassingen leveren wij diverse tri- en multiplexen, zoals Berken, Meranti, Okoumé al dan niet voorzien van een grondverf dat gelijk tijdwinst oplevert. Decoratief MDF, Perspex glashelder kunststof en diverse metaal en aluminium platen. Kortom: “Een plaat voor elke klus”

DuraStyle dorpels en vensterbanken in Hardsteen en Composiet
Hardsteen is een uniek en natuurlijk materiaal. Deze donkergrijze hardstenen vensterbanken en dorpels zijn herkenbaar aan de zichtbare ‘fossielen’ in het oppervlak, die elke vensterbank en dorpel van een unieke kleurnuancering en structuur voorzien. De DuraStyle composiet vensterbanken en dorpels bestaan voor 90% uit kwartszand, één van de hardste grondstoffen. Hierdoor zijn de DuraStyle composiet vensterbanken en dorpels nagenoeg ongevoelig voor krassen, vocht- en vuilindringing.

Granuflex dak- en terras tegels
Deze rubberen tegels worden gemaakt van gerecyclede autobanden en zijn behalve milieuverantwoord ook nog eens zeer licht van gewicht. Ten opzichte van betonnen daktegels scheelt dit 50 kg per m², ze zijn eenvoudig met een stanleymes op maat te snijden en daar door zeer snel te leggen op vrijwel elke ondergrond. Andere eigenschappen zijn o.a. vorstbestendig, stroef (antislip eigenschappen), geluidsisolerend en onderhoudsarm. De enige Granuflex tegel herkent u aan de unieke rode kwaliteitszegel.Binnendeurkozijnen

Voor elke stompe of opdek deur levert Fetim een binnendeurkozijn met of zonder milieumerk (PEFCTM of FSC®), gegrond of ongegrond en vuren of hardhout in 90 of 114mm stijlbreedte. Door de hoogte van 231,5 cm voldoen de kozijnen aan het bouwbesluit en zijn ook nog eenvoudig op maat te maken in hoogte en breedte.

Het GevelNet assortiment bestaat uit 7 merken met elk zijn eigen specifieke kenmerken en eigenschappen:

  • Ki-Kern: massief kunststof platen zijn slag- en stootvast, kleurbestendig en hebben een gladde structuur. Ki-Kern wordt geleverd met FSC certificaat,

  • ModiWood: thermisch gemodificeerd, PEFCTM gecertificeerd, hout die door de behandeling extra duurzaam (klasse I/II) is geworden. ModiWood Colour is voorzien van een coating en leverbaar in elke gewenste RAL/NCS verfkleur,

  • Protex: de uitstraling en verwerking gelijk aan houten gevelbekleding maar met de duurzaamheid van kunststof en zonder het intensieve onderhoud. De delen zijn voorzien een luxe Renolit folie met een subtiele houtstructuur,

  • Profort+: keihard, weersbestendig en kleurecht massief kunststof gevelbekleding voorzien van een matte uitstraling

  • Naturetech: dé combinatie van het karakter van hout met het gemak van minimaal onderhoud en gemaakt van FSC® gecertificeerde houtvezels. Leverbaar in elke RAL/NCS verfkleur.

  • UniPrime: schilderklaar multiplex opgebouwd uit duurzame FSC® gecertificeerde hardhout fineren, ongevoelig voor vochtintrek.

FETIM GROUP

fetim logo klein.png

Abram Dudok van Heelstraat 4

1096 BE

Amsterdam

020-5805333
sales-bouwen@fetim.nl
www.gevelnet.nl

  • Facebook
  • LinkedIn

Producten

protex logo.jpg
protex gevelbekleding.jpeg

Protex®: het beste van twee werelden

Kunststof gevelbekleding van Protex biedt alle voordelen van hout, zonder het intensieve onderhoud. Protex heeft de uitstraling van hout en verwerkt als hout, maar heeft de duurzaamheid van kunststof gevelbekleding. Protex biedt u het beste van twee werelden.

Opbouw

Protex Sense bestaat uit een door-en-door gekleurde massieve kern bekleed met Renolit folie, voorzien van een subtiele houstructuur. Protex Urban heeft een gelijke basisopbouw en een ingeperste houtnerfstructuur. Het voordeel van deze opbouw is dat Protex verwerkt kan worden zoals hout: de gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Bovendien kan Protex ook met open voeg worden verwerkt.

www.protex-gevelbekleding.nl

profort logo.jpg
Profort licht1.jpeg

Profort+ is de opvolger van de succesvolle Profort collectie. Het Profort assortiment is volledig vervangen door deze nieuwste generatie gevelbekleding.

Luxe uitstraling

Profort+ is voorzien van een matte uitstraling en een luxe woodgrain structuur. Het assortiment bestaat uit enkelrabat panelen en diverse afwerkingsprofielen in bijpassende kleur. De panelen zijn uit voorraad leverbaar in de kleuren: Wit, Crèmewit, Parelwit, Grijsbeige, Lichtgrijs en Muisgrijs.

Breed inzetbaar

Profort+ kent diverse toepassingen in de nieuwbouw, renovatie en recreatieve bouw. Het materiaal is slag- en stootvast en daardoor ook geschikt voor toepassingen op de begane grond. Daarbij heeft Profort+ brandklasse B.

naturetech.jpg
naturetech project.jpeg

Naturetech® is dé gevelbekleding voor wie niet wil kiezen tussen het karakter van hout en het gemak van minimaal onderhoud.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is erg geliefd vanwege de mooie en natuurlijke uitstraling. Het nadeel van houten gevelbekleding is het intensieve onderhoud. Naturetech combineert het beste van techniek en natuur in een onderhoudsarme en duurzame gevelbekleding.

Natuurlijke uitstraling

Gevelbekleding van Naturetech is bijna niet van traditionele houten gevelbekleding te onderscheiden. Naturetech is gemaakt van houtvezels en afgewerkt met een natuurlijk ogende houtstructuur.

uniprime.jpg
uniprime project

UniPrime: iedereen hout van UniPrime

UniPrime is het A-merk onder de multiplex platen en meer dan 25 jaar de meest toegepaste paintplaat in de bouw. Kortom: iedereen hout van UniPrime.

Solide basis

UniPrime is opgebouwd uit duurzame hardhout fineren. Het hout is FSC® gecertificeerd en afkomstig van bomen uit een gebied met een gelijkmatig klimaat, dat geen verschil kent tussen zomer en winter. Het hout heeft daardoor geen jaarringen en kent geen verschil in densiteit als gevolg van seizoenswisselingen. Het hout is dan ook zeer stabiel en vrijwel ongevoelig voor vochtintrek. UniPrime valt in duurzaamheidsklasse 2 en beschikt zo over een solide basis waarop u kunt bouwen. 

www.uniprime.nl

ki kern logo.jpg
ki kern project.jpeg

Ki-Kern is uniek: Standaard FSC gecertificeerd

De vernieuwde Ki-Kern collectie is standaard FSC gecertificeerd en dat is uniek in een markt waarbij de milieu certificaten veelal slechts op aanvraag én tegen meerprijs verkrijgbaar zijn. Hiermee helpt u met  Ki-Kern het milieu weer een stapje de goede kant op. 

Ki-Kern: de kern van duurzaam design

Ki-Kern is verkrijgbaar in diverse moderne kleuren en dessins en biedt ontwerpers en architecten de ruimte voor het creëren van een uniek ontwerp. Ki-Kern vormt de kern van duurzaam design.

Opbouw

De thermohardende kunststof is versterkt met cellulosevezels en afgewerkt met een kleurlaag. Zo vormt Ki-Kern de basis van creatieve én duurzame ontwerpen. Ki-Kern is bovendien (indien nodig) afgewerkt met een UV-bestendige beschermlaag, die zorgt dat de kleur optimaal behouden blijft.

www.ki-kern.nl

modiwood.jpg
modiwood project.jpeg

ModiWood®: ontdek de mogelijkheden

ModiWood® is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout: door dit proces is het hout extra duurzaam.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is door de natuurlijke uitstraling zeer geliefd. Technische ontwikkelingen en innovaties hebben houten gevelbekleding bovendien een stuk duurzamer en onderhoudsvriendelijker gemaakt. Zo kunt u genieten van de natuurlijke uitstraling van hout, zonder u zorgen te hoeven maken over onderhoud.

Thermisch gemodificeerd hout

Het proces van thermische modificatie maakt het hout duurzamer. Thermische modificatie is een proces waarin het hout afwisselend wordt verhit en wordt afgekoeld. Het proces wordt volledig zonder het gebruik van chemicaliën uitgevoerd. Het hout krijgt door het verhittingsproces duurzame eigenschappen en een mooie donkere kleur.  

www.modiwood.nl

KUNSTSTOF BEKLEDINGSPANEEL (EN 438-7) Ki-Kern

GEPROFILEERD HOUT (EN 14915) Modiwood Rabat /Colour /Plank

HOUTVEZEL BEKLEDINGSPANEEL (EN 13986) Naturetech bekledingspaneel

KUNSTSTOF DAKRANDPROFIEL Protex boeideel

KUNSTSTOF GEVELBEKLEDINGSPROFIEL (EN 13245-2) Protex Sense sponningsdeel

KUNSTSTOF GEVELBEKLEDINGSPROFIEL (EN 13245-2) Protex Urban sponningsdeel

MULTIPLEX BEKLEDINGSPANEEL (EN 13986) UniPrime Multiplex bekledingspaneel

protex spread.jpg

NBS MAGAZINE EDITIE 2021

bottom of page