top of page

FONOFLOOR

de Fonofloor formule voor prestatiegarantie

 

Wij hebben zo veel vertrouwen in onze producten dat we vooraf een prestatiegarantie durven af te geven voor de akoestische prestatie van de zwevende dekvloer. Om te komen tot onze prestatiegarantie hebben we de Fonofloor formule ontwikkeld. Deze omschrijft de stappen die worden doorlopen om te komen tot een gegarandeerde prestatie op de akoestische isolatie van de zwevende dekvloer.

Goede geluidsisolatie realiseer je niet zomaar en is een secuur proces van tekentafel tot oplevering. Op diverse momenten en op diverse manieren kunnen er verstoringen optreden. Juist daarom is het een geruststellende gedachte om vooraf garanties te krijgen. Bundeling van kennis en het samenspel van mensen en materialen zorgt voor het beste resultaat.

Onze kennis op het gebied van akoestische isolatie kunnen wij tijdens het gehele bouwtraject inzetten en biedt u “de rust van zekerheid en de zekerheid van rust”. Door onze begeleiding en door onze moderne bouwmaterialen zal de vooraf gegarandeerde prestatie worden geleverd. Een geluidmeting door een onafhankelijke externe partij levert hiervan het bewijs.

FONOFLOOR

fonofloor logo.png

Zuid Willemsvaart 14b

5211 NX

‘s-Hertogenbosch

073 – 61 54 810
info@fonofloor.nl
www.fonofloor.nl

  • LinkedIn

PRODUCTEN

fonofloor1.jpg

fonofloor 8 mm

fonofloor® is een hoogwaardig akoestisch isolatiemembraan van 8 mm dik om contactgeluid te reduceren in zwevende dekvloeren.

Laboratoriumtests naar de dynamische stijfheid van fonofloor® resulteerden in een indrukwekkende 18 MN/m3. fonofloor® is opgebouwd uit een akoestisch isolerende laag van ca. 3 mm met een onderzijde van polyester non-woven van ca. 5 mm.

Door een indrukwekkend lage dynamische stijfheid worden met fonofloor® zeer goede akoestische resultaten behaald: LnT,A 49 tot ruim 39 (Ico≥ +10 – +20 dB).

Voor veeleisende situaties of situaties met afwijkende typen constructievloeren van bijvoorbeeld hout of erg licht beton biedt het productenpakket enkele uitbreidingsmogelijkheden zoals fonobase® en fonoblock®.

Doordat fonofloor® robuust en waterdicht is, is verwerking zelfs mogelijk als de te isoleren ruimte niet wind- en waterdicht is. fonofloor® is gemakkelijk toe te passen in combinatie met vloerverwarming door middel van fonofix®.

fonofive-groot.jpg

fonofive 6 mm

fonofive® is een hoogwaardig akoestisch isolatiemembraan van 6 mm dik om contactgeluid tegen te gaan in zwevende dekvloeren.

fonofive® is opgebouwd uit een akoestisch isolerende laag van ca. 1,5 mm met een onderzijde van polyester non-woven van ca. 4,5 mm. Met fonofive® worden uitstekende akoestische resultaten behaald: LnT,A 54 tot LnT,A 47 (Ico ≥+5 tot +12 dB) op een constructievloer van ca. 500 kg/m2 of zwaarder.

Voor veeleisende situaties of situaties met afwijkende typen constructievloeren bijvoorbeeld hout of erg licht beton, biedt het productenpakket enkele uitbreidingsmogelijkheden zoals fonobase® en fonoblock®.

Doordat fonofive® robuust en waterdicht is, is verwerking mogelijk zelfs als de te isoleren ruimte niet wind- en waterdicht is. fonofive® is gemakkelijk  toe te passen in combinatie met vloerverwarming en kan zowel met als zonder uitvlaklaag worden aangebracht.

fonobase-groot.jpg

fonobase 12 mm

fonobase® is een effectversterkende onderlaag van slechts 12 mm dik die altijd wordt toepast in combinatie met fonofloor®, fonofive® of fonoblock+®.

Bij toepassing van fonobase® als onderlaag in het akoestische isolatiesysteem worden onder normale omstandigheden extreem goede resultaten geboekt: LnT,A 44 tot LnT,A 34 (Ico ≥ +15 tot +25 dB).

Daarnaast bieden systemen met fonobase® als onderlaag de mogelijkheid om zelfs bij akoestisch matige en lichte betonnen constructievloeren zeer goede geluidsreducties te bereiken: LnT,A 49 tot LnT,A 44 (Ico ≥ +10 tot +15 dB).

fonoblockplus-groot.jpg

fonoblock+ 9 mm

fonoblock+® combineert de extreem hoge dichtheid en de akoestische prestatie van fonoblock® met een verende laag. Hierdoor is het geschikt voor zowel lucht- als contactgeluidsisolatie.

fonoblock+® vormt een geweldig team met fonoblock® bij houten constructievloeren in renovatietrajecten. Samen zorgen ze op een effectieve, dunne en snelle manier voor het massa-veer-massa principe, wat de basis vormt voor zowel lucht- als contactgeluidisolatie.

Doordat fonoblock+® robuust en waterdicht is, is verwerking mogelijk zelfs als de te isoleren ruimte niet wind- en waterdicht is. fonoblock+® is ook toe te passen in combinatie met vloerverwarming door middel van fonofix® en kan zowel met als zonder uitvlaklaag worden aangebracht.

fonostrip-groot.jpg

fonostrip

fonostrip® is een akoestisch isolatiemembraan dat zorgt voor het ontkoppelen van vloer en binnenwanden. fonostrip® zorgt ervoor dat contact- en luchtgeluid niet via de wanden kan worden doorgegeven naar de constructie. Dat wil zeggen dat het flankerend geluid gereduceerd wordt.

Deze akoestische strip kan snel en eenvoudig worden aangebracht tijdens het stellen van de profielen voor het binnenwerk op de uitvlaklaag of constructievloer.

bottom of page