top of page
gerco banner.jpg

GERCO BRANDPREVENTIE

Gerco is toegewijd aan het verbeteren van de brandveiligheid van bouwwerken om de evacuatietijd voor personen te vergroten en bedrijven optimaal te beschermen bij brand. Ze hechten waarde aan elk detail en streven naar hoogwaardige producten en werkwijzen, wat resulteert in gegarandeerde en gecertificeerde oplossingen.

Als een prominente speler in bouwkundige brandveiligheid, met meer dan 40 jaar ervaring en 150 medewerkers, biedt Gerco uitgebreide diensten, waaronder technisch advies, ontwerp, vernieuwing, onderhoudsdeskundigheid, projectcoördinatie en kennisoverdracht. Ze opereren volgens het Bouwbesluit 2012 en hebben meerdere (VCA) certificeringen.

Sinds 2021 maakt Gerco deel uit van het Unica Groep-netwerk en is geïntegreerd in het cluster Unica Fire Safety. Deze samenwerking stelt hen in staat integrale brandveiligheidsoplossingen aan te bieden, zowel op het gebied van actieve als passieve brandveiligheid.

Gerco waardeert hun 150 medewerkers als het kloppende hart van het bedrijf, met een sterke nadruk op werkgeluk en ontwikkeling. Interne trainingen en groeimogelijkheden zorgen ervoor dat het personeel op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen binnen de passieve brandveiligheid.

De naleving van het Bouwbesluit 2012 en het bezit van diverse (VCA) certificeringen benadrukken de inzet van Gerco voor kwaliteit. Hoewel niet specifiek genoemd, zijn er waarschijnlijk downloads beschikbaar met relevante informatie over hun brandveiligheidsoplossingen.

GERCO BRANDPREVENTIE

gerco logo.png

Vrouwenmantel 5

2871 NJ

Schoonhoven

0182-383577
info@gerco.com
www.gerco.com

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
gerco inspectie en advies.jpg
brandwerend afdichten.jpg
gerco projectdossier.jpg
gerco beheer en onderhoud.jpg

PRODUCTEN

GERCO PROTECTA® FR BOARD.png

PROTECTA® FR BOARD

Het Protecta FR-bord bestaat uit een steenwol kern met een hoge dichtheid en is aan één- of twee zijden behandeld met een brandvertragende verf. Met het Protecta FR-bord zijn eenvoudig grotere sparingen af te dichten. Op deze wijze wordt een brandwerende en rookdichte afwerking naar aangrenzende ruimtes gegarandeerd.

Het FR-board is getest op alle soorten doorvoeropeningen in bijna alle soorten constructies en kan worden gecombineerd met de overige Protecta producten, zoals bijvoorbeeld: Cable Transit, Collar en Pipe Wrap. Het product is geschikt voor gebruik in diverse wanden, zoals beton, bakstenen, metselwerk, staal, hout en gips.

PROTECTA® EX MORTAR

Protecta® EX Mortar is een mortel die in uitgeharde vorm het verspreiden van vuur en rook voorkomt, bij doorvoeren in flexibele wanden, muren en vloerconstructies.

Protecta® EX Mortar expandeert ongeveer 1% tijdens het uitharden en zorgt er zo voor dat openingen in wanden en vloeren perfect worden afgedicht. Protecta® EX Mortar is speciaal ontworpen om een goede hechting te verkrijgen, zodat een goede afdichting op een eenvoudige wijze kan worden verkregen. Het product is getest in verschillende soorten constructies en kan uitstekend worden gecombineerd met de Protecta® Cable Transit, -Collar en -Pipe Wrap in wanden en vloeren..

Gerco mortar.png
gerco acrylic.png

PROTECTA® FR ACRYLIC

Protecta® FR Acrylic is een brandwerende kit die geschikt is voor het brand– en rookwerend afdichten van kleine openingen rondom doorvoeringen, naden en voegen in wanden en vloeren. Protecta® FR Acrylic heeft een zeer groot toepassingsgebied is tot 240 minuten brandwerendheid.

Protecta FR Acrylic is een brandwerende pasta op basis van acryl voor het brandwerend afdichten van openingen rondom kabelgoten, buis- en kabeldoorvoeren en voor het (onderling) verlijmen van Protecta FR Board. Beide producten leveren gecombineerd de beste brandwerende eigenschappen in de markt.

PROTECTA® FR COLLAR

Protecta® FR Collar wordt toegepast rondom kunststof leidingen PVC , PP, ABS en PE) en zorgt ervoor dat de sparingen in geval van brand snel en efficiënt brandwerend worden afgedicht, door het bij vrijkomende hitte, sterk expanderend vermogen.

Het stalen frame bevat een grafiet houdend materiaal dat zeer sterk expandeert bij verhitting. Het geëxpandeerde materiaal dicht de opening volledig af in geval van brand. De manchet kan zowel op een wand als een vloer worden gemonteerd.

Verkrijgbaar in de volgende maten: Ø55mm, Ø82mm, Ø110mm, Ø125mm, Ø160mm, Ø200mm, Ø250mm en Ø315mm

4f1266ad876470c990c63e9667ce17e96b9de7c8

PROTECTA® FR GRAPHITE

Protecta® FR Graphite is een bij hitte opschuimende en isolerende kit op basis van grafiet voor het brandwerend afdichten van sparingen rondom kabel- en (kunststof) leidingdoorvoeren. Deze kit voorkomt verspreiding van vuur en rook bij brand door brandwerende wanden en vloeren. Protecta® FR Graphite is tot 240 minuten brandwerend.

Het materiaal kan worden gebruikt in extremere situaties dan bij FR Acrylic, in bijvoorbeeld kabelgoten (EI 180) en kunststof leidingen (Ø110mm). Protecta FR Graphite sluit openingen af, indien brandbare of smeltende materialen bij lage temperatuur reeds zijn verbrand. Protecta FR Graphite is ontworpen om moeilijk bereikbare afdichtingen af ​​te dichten, zoals grote kunststof leidingen.

gerco graphite.png

PROTECTA® FR PIPE WRAP

Protecta® FR Pipewrap is een bij brand sterk expanderende band op basis van grafiet, met opschuimende componenten, voor het afdichten van een ontstane opening van een verweekte kunststof leiding en/of leidingisolatie bij brand.

Protecta® FR Pipewrap bestaat uit een op kunststof gewikkeld grafietachtig zwellend materiaal dat reageert op warmte. De Protecta® FR Pipewrap kan zowel voor kunststofbuizen (PVC, PP, PE ABS en Alupex), met of zonder isolatie worden gebruikt. Het kan uitstekend worden toegepast in combinatie met het Protecta FR-bord.

gerco pipe wrap.jpg
bottom of page