top of page
gevelnet banner.jpg

GevelNet biedt een compleet programma gevelbekleding voor de particulier en de professional. Het programma heeft een oplossing dat aansluit bij elke gevelsmaak en gevelsituatie. 

 

Praktisch
De GevelNet producten zijn niet alleen mooi, maar ze zijn ook nog eens stuk voor stuk doordacht en slim vorm gegeven. Of u nu op zoek bent naar een milieuvriendelijk, een brandveilig of een onverwoestbaar product; u vindt het hier. 

 

Duurzaam
Alle producten zijn duurzaam, hebben een lange levensduur en zijn onderhoudsarm. Niet voor niets wordt op ieder product garantie gegeven. Bovendien zijn alle producten KOMO en CE gecertificeerd. Dat is wel zo vertrouwd.

Juiste advies

Het GevelNet assortiment omvat alle soorten 

gevelbekleding: hout, kunststof en vezelcement. Hierdoor garandeert GevelNet een onafhankelijk advies, welke volledig past bij uw wensen.

Met recht kan worden gezegd: GevelNet: de top in duurzame gevelbekleding.

GevelNet is een initiatief van Fetim en maakt onderdeel uit van de Fetim Group. 


Fetim is een internationaal handelshuis gespecialiseerd in sourcing, inkoop,marketing, logistiek en verkoop van producten voor professionele afnemers en doe-het-zelf ketens in Europa. Fetim beschikt over een brede expertise op het gebied van materialen zoals hout, metaal, glas en plastic welke de basisvormen van onze uitgebreide productrange.

 

Meer weten? Klik hier.

GEVELNET

fetim logo klein.jpg

Abram Dudok van Heelstraat

1096 BE

Amsterdam

020-5805333
Esales-bouwen@fetim.nl
www.gevelnet.nl

PRODUCTEN

uniprime.png

UniPrime: iedereen hout van UniPrime

UniPrime is het A-merk onder de multiplex platen en meer dan 25 jaar de meest toegepaste paintplaat in de bouw. Kortom: iedereen hout van UniPrime.

Solide basis

UniPrime is opgebouwd uit duurzame hardhout fineren. Het hout is FSC® gecertificeerd en afkomstig van bomen uit een gebied met een gelijkmatig klimaat, dat geen verschil kent tussen zomer en winter. Het hout heeft daardoor geen jaarringen en kent geen verschil in densiteit als gevolg van seizoenswisselingen. Het hout is dan ook zeer stabiel en vrijwel ongevoelig voor vochtintrek. UniPrime valt in duurzaamheidsklasse 2 en beschikt zo over een solide basis waarop u kunt bouwen. 

Optimale verfhechting

De platen zijn tweezijdig voorzien van een unieke paintlaag met fenolcoating, die garant staat voor een snelle afwerking en een optimale verfhechting. Het schilderen van de achterkant is door deze paintlaag niet meer nodig. Dat scheelt tijd én geld! Bovendien bevat de topfineer van UniPrime geen splits, gabs of andere reparaties. Zo wordt doortekening in het schilderwerk voorkomen en bent u verzekerd van een optimaal eindresultaat.

Wie kan rekenen, rekent op UniPrime!

Het schilderen van de achterkant is met UniPrime niet nodig, dat betekent dat u twee keer zo snel klaar bent met schilderen én minimaal 50% minder verf gebruikt. UniPrime beschikt over een speciale paintlaag met fenolcoating, die zorgt voor een optimale verfhechting. UniPrime verwerkt 3x sneller dan andere multiplex paintplaten.  

Kortom: wie kan rekenen, rekent op UniPrime!

Gegarandeerd de beste

UniPrime is een product van GevelNet en behoort niet voor niets tot de top in duurzame gevel- en dakoplossingen. Bovendien is UniPrime KOMO gecertificeerd en krijgt u 15 jaar garantie op UniPrime multiplex platen. Op de boeidelen van UniPrime krijgt u 25 jaar garantie.

UniPrime: de beste plaat kent geen alternatief

UniPrime is voorzien van een speciale plaatsticker: zo bent u verzekerd van de beste paintplaat.

modiwood.png

ModiWood®: ontdek de mogelijkheden

ModiWood® is gemaakt van thermisch gemodificeerd hout: door dit proces is het hout extra duurzaam.

 

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is door de natuurlijke uitstraling zeer geliefd. Technische ontwikkelingen en innovaties hebben houten gevelbekleding bovendien een stuk duurzamer en onderhoudsvriendelijker gemaakt. Zo kunt u genieten van de natuurlijke uitstraling van hout, zonder u zorgen te hoeven maken over onderhoud.

 

Thermisch gemodificeerd hout

Het proces van thermische modificatie maakt het hout duurzamer. Thermische modificatie is een proces waarin het hout afwisselend wordt verhit en wordt afgekoeld. Het proces wordt volledig zonder het gebruik van chemicaliën uitgevoerd. Het hout krijgt door het verhittingsproces duurzame eigenschappen en een mooie donkere kleur.  

 

ModiWood

ModiWood wordt gemaakt van PEFC™ gecertificeerd hout. Het hout is thermisch gemodificeerd en heeft daardoor extra duurzame eigenschappen verkregen. Gevelbekleding van ModiWood is dan ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Het ModiWood assortiment bestaat uit verschillende producten en uitvoeringen. ModiWood is verkrijgbaar in een geborstelde en gladgeschaafde uitvoering. ModiWood Clear is gemaakt van radiata pine: dit hout wordt gekenmerkt door een fluweelzachte uitstraling zonder noesten.

ModiWood Colour

Het ModiWood Colour assortiment bestaat uit geborsteld ModiWood met een krachtige en natuurlijke uitstraling. ModiWood Colour is beschikbaar in de RAL-kleuren Crèmewit, Groen, Antractiet, Grijs en Zwart. ModiWood Colour is op bestelling (vanaf 53 m2) in iedere gewenste RAL- of NCS-kleur beschikbaar. Het materiaal is voorzien van een speciale, met het materiaal verankerde, coating die een duurzaam eindresultaat garandeert.

ModiWood XL

ModiWood XL is verkrijgbaar als extra breed Zweeds en Fins rabat. ModiWood XL Zweeds rabat is verkrijgbaar in de kleuren Zwart en Antraciet. ModiWood XL Fins rabat is standaard verkrijgbaar in de kleur Zwart. Ook ModiWood XL kan op bestelling (vanaf 53m2) in iedere RAL- en NCS-kleur geleverd worden.

Ontdek de mogelijkheden van ModiWood

ModiWood is een product met ongekende mogelijkheden. ModiWood is ook verkrijgbaar als ModiWood Plank en Vlonderdeel. ModiWood Plank kan worden gebruikt voor het maken van houten meubels voor het terras. ModiWood Raw kan op bestelling worden geleverd. Het ruwe (thermisch gemodificeerde) materiaal kan worden verwerkt en bewerkt voor diverse toepassingen. 

protex.png

Protex®: het beste van twee werelden

Kunststof gevelbekleding van Protex biedt alle voordelen van hout, zonder het intensieve onderhoud. Protex heeft de uitstraling van hout en verwerkt als hout, maar heeft de duurzaamheid van kunststof gevelbekleding. Protex biedt u het beste van twee werelden.

 

Opbouw

Protex Sense bestaat uit een door-en-door gekleurde massieve kern bekleed met decorfolie, voorzien van een subtiele houstructuur. Protex Urban heeft een gelijke basisopbouw en een ingeperste houtnerfstructuur. Het voordeel van deze opbouw is dat Protex verwerkt kan worden zoals hout: de gevelbekleding kan zowel horizontaal als verticaal worden aangebracht. Bovendien kan Protex ook met open voeg worden verwerkt.

 

Sponningmodel

Het sponningmodel maakt het niet alleen mogelijk om Protex gevelbekleding zowel horizontaal als verticaal te verwerken, maar maakt ook dat het product onzichtbaar kan worden bevestigd. Het eindresultaat is een mooie gevel zonder zichtbare schroeven en nagels. 

 

Afwerkingsprofielen

Het afwerken van de kopse kanten is door de unieke opbouw van Protex niet nodig. Protex kan worden geschilderd met een kantenlak voor een strakke afwerking. Het assortiment bevat echter ook verschillende koppelstukken en afwerkingsprofielen.

 

Verantwoorde keuze

Protex is niet alleen een verantwoorde keuze op het gebied van onderhoudsarme gevelbekleding, maar ook op het gebied van duurzame gevelbekleding. Protex wordt niet alleen gemaakt van duurzaam kunststof, maar wordt bovendien geproduceerd volgens de belangrijkste milieustandaard: ISO 14001. Tot slot is Protex volledig recyclebaar.  

Assortiment

Het Protex assortiment bestaat uit diverse kleuren en dessins en verschillende bijpassende afwerkprofielen. Protex Sense is op aanvraag verkrijgbaar in elke gewenste decorfolie kleur.

Neem contact op voor het bespreken van de mogelijkheden.

kikern.png

Ki-Kern is uniek: Standaard FSC gecertificeerd

De vernieuwde Ki-Kern collectie is standaard FSC gecertificeerd en dat is uniek in een markt waarbij de milieu certificaten veelal slechts op aanvraag én tegen meerprijs verkrijgbaar zijn. Hiermee helpt u met  Ki-Kern het milieu weer een stapje de goede kant op. 

Ki-Kern: de kern van duurzaam design

Ki-Kern is verkrijgbaar in diverse moderne kleuren en dessins en biedt ontwerpers en architecten de ruimte voor het creëren van een uniek ontwerp. Ki-Kern vormt de kern van duurzaam design.

 

Opbouw

De thermohardende kunststof is versterkt met cellulosevezels en afgewerkt met een kleurlaag. Zo vormt Ki-Kern de basis van creatieve én duurzame ontwerpen. Ki-Kern is bovendien (indien nodig) afgewerkt met een UV-bestendige beschermlaag, die zorgt dat de kleur optimaal behouden blijft.

Ruimte voor creativiteit

Ki-Kern is uit voorraad leverbaar in verschillende kleuren en dessins. Het combineren van deze kleuren en dessins biedt ontwerpers ruimte voor creativiteit. Bovendien zijn de platen zó eenvoudig te verwerken dat het ook mogelijk is om Ki-Kern bijvoorbeeld in geometrische vormen te zagen en zo de gevel van een geheel eigen uitstraling te voorzien. Op aanvraag kan Ki-Kern ook in andere kleuren en dessins geleverd worden. Zelfs de afmetingen en dikte van het materiaal kunnen in overleg worden bepaald. 

Bevestiging

Ki-Kern kan op de volgende manieren worden bevestigd:
 

 • Zichtbare bevestiging met kleurkopschroeven

 • Onzichtbare bevestiging met Paneltack lijmsysteem.

Kies voor montage met Paneltack van Bostik voor een strakke afwerking. Het gebruik van zichtbare bevestiging met (RVS A4) kleurkopschroeven  werkt prima in combinatie met een robuust design, zoals geborsteld aluminium.

Waarom Ki-Kern?

 • FSC gecertificeerd

 • Verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins

 • Slag- en stootvast

 • Hoge vormstabiliteit

 • Kleurbestendig

 • Voldoet aan BRL 4101

 • KOMO attest-met-productcertificaat 

 • Brandklasse B op aanvraag mogelijk

 • 10 jaar garantie

Geef uw creativiteit de ruimte met Ki-Kern.

naturetech.png

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding is erg geliefd vanwege de mooie en natuurlijke uitstraling. Het nadeel van houten gevelbekleding is het intensieve onderhoud. Naturetech combineert het beste van techniek en natuur in een onderhoudsarme en duurzame gevelbekleding.

Natuurlijke uitstraling

Gevelbekleding van Naturetech is bijna niet van traditionele houten gevelbekleding te onderscheiden. Naturetech is gemaakt van houtvezels en afgewerkt met een natuurlijk ogende houtstructuur.

Thermoplastische verflaag

Naturetech is afgewerkt met een thermoplastische verflaag, die het materiaal beschermt tegen veroudering en de invloeden van het weer. Het schilderen van de gevelbekleding behoort met dank aan deze speciale coating tot het verleden.

Duurzaam

Naturetech wordt niet alleen gemaakt van hout uit FSC® gecertificeerde bossen, maar is bovendien voorzien van een blijvend elastische verflaag, die schilderen overbodig maakt. Naturetech is niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar ook milieuvriendelijk.

Assortiment

Het assortiment bestaat uit dubbelrabat panelen en een compleet assortiment afwerkingsprofielen. Deze kwalitatief hoogwaardige aluminium profielen worden geleverd in de kleur van het paneel. Het bijwerken van eventuele kleine beschadigingen aan de gevelbekleding kan met behulp van de speciale retoucheerverf.

Naturetech is uit voorraad leverbaar in de kleuren Almond, Green, Yellowstone Rustic, Granite en Coffee.

 

Eigenschappen:

 • Natuurlijk ogende houtstructuur

 • Lange levensduur

 • Onderhoudsarm

 • Duurzaam

 • FSC® gecertificeerd

 • 10 jaar garantie

bottom of page