top of page
Hakron kantoor.jpeg

HAKRON

Innovatie, de kracht van Hakron
Hakron Nederland B.V. is sinds 1968 toeleverancier van producten voor betonconstructies, bekistingen en woningbouw. Ons bedrijf bestaat uit enthousiaste en goed opgeleide medewerkers, werkend in een dynamisch en goed geoutilleerd bedrijf. Een uitgebreide en vakkundige buitendienst zorgt voor persoonlijke adviezen op maat.

Hakron is in deze periode uitgegroeid tot een prominente speler binnen Nederland en timmert ook in België hard aan de weg. Deze vooraanstaande positie hebben we bereikt op basis van een aantal belangrijke pijlers: een compleet assortiment, praktische, hoogwaardige en innovatieve producten, deskundig advies en betrouwbare levering. Door voortdurend overleg met de bouwwereld weten we precies welke materialen er nodig zijn en welke eisen hieraan gesteld worden. Kwaliteit, duurzaamheid, praktische toepasbaarheid en arbeidstijdbesparing zijn hierbij de belangrijkste eigenschappen.

Hakron speelt creatief in op jouw vragen en bedenkt vernieuwende oplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken. Innovatie is dan ook een onderscheidend kenmerk van het Hakron-assortiment, waarbij altijd voorop staat: de praktijk dient als uitgangspunt.

 

Onze kernwaarden:

 • Trendsetter

 • Partnerschap

 • Familie
   

Visie

Wij zien Hakron Nederland B.V. als een innovatieve onderneming, die bouwproducten ten behoeve van de (prefab)beton- en traditionele bouw en infrabouw ontwikkelt en verhandelt. Wij willen het merk Hakron, door een hoge kwaliteit, duidelijke prijspolitiek in het hoogwaardige segment, en door milieuvriendelijke en innovatieve producten profileren als een sterk merk.

Specialiteiten

Het Hakron-assortiment bevat o.a.:

 • deuvelsystemen

 • wapeningssystemen

 • hijsen en stellen

 • ophangsysteem voor betonnen gevelelementen

 • Draintec, multifunctioneel drainagesysteem

 • waterkerende systemen zoals voegenbanden, zwelbanden, injectieslangen

 • maar ook centermaterialen, dekkingafstandhouders, bekistingssystemen/materialen, sparingen en stortonderbrekingen, instortvoorzieningen, dilatatieprofielen, schuimbanden, oplegvilten, metselbenodigheden, veiligheids/bevestigingsmaterialen.


We zijn praktische denkers en doeners. Deze werkwijze leidt tot prettige en langdurige relaties met onze afnemers en producenten. Onze medewerkers zijn gepokt en gemazeld in de bouwwereld en staan met beide benen op grond. Klaar om ook jou van dienst te zijn!

Werkmaatschappijen

Hakron Nederland B.V. is onderdeel van de Hakron Groep. Hieronder vallen al onze werkmaatschappijen (Hakron Nederland, Hakron België, Hakron-Terwa en Certacon) welke allemaal actief zijn in de beton- en woningbouw. 

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen onze werkmaatschappijen is er veel aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo is er in het gezellige bedrijfsrestaurant een ruime keuze aan gezonde en verse voeding. Hierbij wordt bij voorkeur gebruik gemaakt van lokale leveranciers. Een goed uitgeruste gym (momenteel in aanbouw) draagt bij aan de vitaliteit van alle medewerkers. Alle interne transportmiddelen zoals hef- en reachtrucks zijn elektrisch aangedreven, we maken deels gebruik van houtvezel pallets en we proberen zo papierloos mogelijk te werken. Het dak van het gebouw is voorzien van meer dan duizend (!) zonnepanelen. En natuurlijk ontbreken de diverse laadpalen voor auto’s niet.

HAKRON

logo hakron klein.jpg

Wattstraat 3 

3846 CV

Harderwijk

0341 27 88 00
verkoop@hakron.nl

www.hakron.nl

 • Instagram
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

PRODUCTEN

Bekistingsystemen

 

Bespaar tijd en krijg een optimaal resultaat voor je betonconstructie met onze handige bekistingsystemen. Met een breed en diep assortiment verloren bekistingen en bekistingsbenodigdheden zoals werkvloeren, profiellijsten, structuurmatten en magneetsystemen.

1_bekistingsystemen_vierkant.jpeg
Werkvloer.jpeg
2_Randbekistingen_vierkant.jpeg
5_Bekistingsbenodigdheden_vierkant.jpeg
Profiellatten.jpeg
1_bekistingsystemen_vierkant.jpeg
Structuurmatten.png
kolombekisting.webp
Magneetsystemen.jpeg

BEKISTINGS

BENODIGDHEDEN

Centersystemen

 

Centerpennen vangen tijdens het storten de bekistingsdruk op. Gebruik daarbij conussen om waterdichte verloren centeringen te maken in beton. Klimconussen voor ophangen van een klimbekisting. Waterkeringen voor het waterdicht maken van de centeringen.  

Centermateriaal 1.jpeg
Centermateriaal (1).png
image.png

CENTERMATERIAAL

ACCESSOIRES

image (1).png
Waterkeringen.jpeg
Verankering.jpeg

Stortafzetting/sparing

 

Om betonvloeren en betonwanden in delen te storten of om dilataties te maken heb je de keuze uit diverse stortonderbrekingen, eventueel met extra opties voor waterdichting. En voor uitsparingen in beton kun je kiezen voor diverse handige sparingsproducten.

2_Stortafzettingen-sparing_vierkant.jpeg
1_Stortonderbreking_vierkant.jpeg
Dilataties.png
3_Sparingen_vierkant.jpeg
Sparingsbuis.jpeg
5_Sparingbuis accessoires_vierkant.jpeg

SPARINGSBUIS

ACCESSOIRES

Doorkoppelsystemen

 

Als doorgaande wapening niet in één keer gestort kan worden zijn onze stekkenbakken en konnektie-systeem (ankers en einden) bekende oplossingen.  

3_doorkoppelsystemen_vierkant.jpeg
stekkenbak2.png
Schroefkoppelingen.png
Wire loop De Wire Loop RVL is inzetbaar als constructieve verbinding tussen twee beton-elementen (natte knoop). Leverbaar met een ooglus van 80, 100, 120 of 140 mm. Aandachtspunt: bij deze verbinding dienen de ooglussen van beide delen op elkaar te liggen als overlap. Er mag maximaal 20 mm afstand tussen de ooglussen zitten bij deze overlap (bij RVL-140 is dit 25 mm).