top of page

Heating Group International ontwikkelt en levert verschillende producten  voor procesverwarming. Temperatuurregeling kan van cruciaal belang zijn in een productieproces. Heating Group International biedt een krachtige temperatuurregeling voor een grote verscheidenheid aan toepassingen in het productieproces. De temperatuur wordt geregeld door het verwarmen en juist afkoelen van vloeistoffen. Dit kan water zijn, drukwater of een thermische olie of warmteoverdrachtsvloeistof.

Hellingbaanverwarming is een veiligheidsvoorziening. En daarop wordt gelukkig steeds minder bespaard. Heating Group International is dé specialist in elektrische hellingbaanverwarming en zorgt ervoor dat hellingbanen, opritten en andere wegdekken sneeuw-, ijs- en vorstvrij blijven. Het is uiteraard het snelst en dus het goedkoopst om een verwarmde oprit al aan te leggen in de nieuwbouwfase, maar het is ook goed mogelijk om een verwarmde oprit aan te leggen op een bestaand bedrijfsterrein.

Met elementverwarming hebt u de temperatuur volledig onder controle. Een uiterst betrouwbaar én veilig onderdeel van uw proces. Bij uitstek geschikt om erg plaatselijk in een proces of systeem warmte in te brengen. Verwarmingselementen worden op maat gemaakt waardoor montage eenvoudig is.

Er zijn verschillende toepassingen voor verwarmingskabels. De bekendste zijn vloerverwarming, hellingbaanverwarming en elektrische heat tracing. Kabelverwarming wordt toegepast bij vloeren, verhardingen en in parkeergarages, appartementencomplexen en op logistieke terreinen. Een verwarmingskabel is een verwarmingselement. Het verwarmingselement heeft een bepaalde weerstand. Als er stroom doorheen gevoerd wordt, wordt dit vanwege die weerstand omgezet in warmte. De weerstand bepaalt de warmteafgifte en dus het vermogen.

heating group banner.jpg

HEATING GROUP INTERNATIONAL

heating group logo.jpg

Adres: Bijsterhuizen 5118

Postcode: 6604 LX

Plaats: Wijchen

T: 024-3434222
E: hgi@heatinggroup.eu
W: www.heatinggroup.nl

Heating group international

When reliability matters.

Dat is onze filosofie en het tekent wat klanten aan ons bindt. Niet voor niets genieten we het vertrouwen van vele bedrijven in de olie- en gassector, industrie en utiliteit.

We zijn uitgegroeid tot een internationale speler met een unieke aanpak. Enerzijds bieden we u de allerbeste producten voor elektrische verwarming. Dat doen we snel, compleet en vaak uit voorraad. Anderzijds zijn we een oplossingsgerichte dienstverlener die turnkey oplossingen realiseert. Voor opdrachtgevers en hun installateurs zijn we een partij die dichtbij staat en graag haar kennis deelt. Een dienstverlener die een antwoord heeft op grote en kleine vraagstukken.

Historie

Als je onze historie kent, begrijp je ook de samenstelling van ons productaanbod. Heating Group International is ontstaan onder de ondernemende leiding van Ton Ippel. Hij voegde in enkele jaren tijd meerdere bedrijven c.q. merken samen: Mechaheat, Buveco, Jirlumar, Voltanova en recent Van Stek. Deze namen zijn welbekende merken in hun eigen marktsegment en zullen als merknaam ook vindbaar blijven. Sinds 2012 gebruiken we in onze eigen communicatie alleen nog de naam Heating Group International voor alle productgroepen. De naam die inmiddels te vinden is op menig vendor list en in menig bestek.

Heating Group International garandeert altijd de juiste temperatuur door middel van elektrische verwarming. Dat mag u zien als een missie die verder gaat dan de levering van producten. Het is onze expertise van engineering tot en met inbedrijfstelling die het verschil maakt tussen een product en een oplossing. Met een betrouwbare verwarming garanderen we de continuïteit van uw processen.

Heating Group International is actief op het gebied van de industriële smeertechniek en beschikt over ruime ervaring op het gebied van speciale smeersystemen. Daarnaast beschikken we over een veel omvattend standaard leveringsprogramma.

Heating Group International is sinds 1981 een gerenommeerde speler op het gebied van (explosieveilig) industriële elektrische verwarming voor met name de olie- en gasindustrie. ATEX-oplossingen voor offshore en onshore De verwarmingsoplossingen van Heating Group International worden toegepast op boorplatforms en petrochemische plants. Onze kanaalheaters, flensheaters en tracingsystemen voldoen aan de strengste eisen. Ze zijn ontworpen voor maximale betrouwbaarheid, beschikbaarheid en veiligheid. Standaard uitgevoerd conform de ATEX-richtlijnen.

Overal waar ruimten op temperatuur moeten worden gebracht of gehouden. Van technische ruimte tot bijgebouw. Overal waar temperatuur een essentiële parameter is, biedt Heating Group International een complete oplossing. Onze elektrische heaters zorgen voor de gewenste temperatuur.

OPGENOMEN SPECIFICATIES IN NBS

ELEKTRISCHE VERWARMINGSKABEL, OPRITVERWARMING

ELEKTRISCHE KANAALLUCHTVERWARMER

ELEKTRISCHE RIBBENBUISRADIATOR

BROCHURE  ELECTRISCHE HELLINGBAANVERWARMING

bottom of page