top of page
demo-header.jpeg
hicon logo zwart.png

H23

STEENACHTIGE DRAAGCONSTRUCTIES

HICON

We zijn gespecialiseerd in ultra-hogesterktebeton (UHSB). We passen dit materiaal toe om maatwerk balkons, gevelelementen, trappen en bruggen te maken. We noemen ons materiaal CRC i2® en CRC i3®, dat is onze eigen, uitvoerig geteste en gedocumenteerde generatie van het type beton, UHSB. Het materiaal bezit een aantal essentiële eigenschappen en een potentieel, waardoor het mogelijk wordt om grenzeloos te dromen. CRC i2® en CRC i3® zijn extreem sterke en duurzame materialen. Met deze unieke eigenschappen geven we de met ons samenwerkende partijen de vrijheid om balkons, trappen, gevels en bruggen vorm te geven en te ontwerpen om daarmee de visie van het bouwproject te bereiken.

Wanneer u voor CRC i2® en Hi-Con als uw partner kiest, kunt u van ons verwachten dat we u gedurende het bouwproces helpen om de juiste expressie, het juiste montageprincipe en het meest optimale leverings- en installatieproces te behalen. Wanneer de visie van een project het benutten van de materiaaleigenschappen vereist, zetten we onze gespecialiseerde kennis in om zowel visie, functionaliteit als veiligheid samen te brengen. Daarom kunnen we gerust zeggen: samen maken we dromen waar in ultra-hogesterktebeton.

HICON

hicon logo klein.jpg

Edisonweg 10

2952 AD

Alblasserdam

06 23 93 54 87
info@hi-con.nl
www.hi-con.nl

  • hicon pinterest
  • Facebook
  • LinkedIn

Waarom ultra-hogesterktebeton?

OMDAT IEDEREEN VEZELS NODIG HEEFT

Hi-Con werkt met een speciaal type ultra-hogesterktebeton (UHSB), we noemen het CRC i2®. CRC is een afkorting van Compact Reinforced Composite en de oorspronkelijke versie daarvan is ontwikkeld en gepatenteerd door Hans Henrik Bache bij Aalborg Portland. CRC heeft een zeer hoge druksterkte - doorgaans ongeveer 165 MPa in onze productie - maar we geven vaak een lagere sterkte aan van 110 MPa, aangezien dit de sterkte is waarmee we werken bij het ontwerpen en berekenen van de elementen. De hoge druksterkte is het gevolg van een dichte, compacte matrix met een lage poreusheid, wat cruciaal is om de hoge levensduur van meer dan 100 jaar te bieden - zelfs in maritieme omgevingen of in constructies die worden blootgesteld aan extreme kou.

Ons materiaal, CRC i2®, bevat een grote hoeveelheid staalvezels, die de gewenste taaiheid aan het beton geven, waardoor we een strakke wapening kunnen aanbrengen zonder scheurvorming. CRC i2® kan zowel een hoogwaardig, high performance beton als een vezelbeton worden genoemd, maar bij Hi-Con gebruiken we veelvuldig de Engelse term UHPC (ultra high performance concrete) omdat het materiaal meer uitzonderlijke eigenschappen heeft dan alleen de sterkte. Waar vezelbeton alleen door zijn vezels wordt versterkt, gebruiken we in ons CRC i2® de staalvezels alleen als secundaire wapening om gecontroleerde scheurvorming te waarborgen, wat belangrijk is bij doorbuiging. We gebruiken echter traditionele staalwapening om het draagvermogen van onze constructies te waarborgen.

fibre.webp

glaslatten voorzetramen kitten beglazingsartikelen gereedschappen ventilatieroosers verandabouw

highpark3.webp
arting.webp
herningsholm1.webp
highpark3.webp

BALKONS

TRAPPEN

GEVELS IN USHB

GEVELS IN GRC

glaslatten voorzetramen kitten beglazingsartikelen gereedschappen ventilatieroosers verandabouw

vedvolden1.webp
gerda-van-ekris-web-3855.webp
kvæsthusmolen2.webp

RENOVATIE

BRUGGEN

OVERIGE

bottom of page