top of page

H33

DAKBEDEKKINGSWERK

BMI NEDERLAND

BMI Group, gevormd uit de fusie van Braas Monier en Icopal in 2017, staat aan de top als producent en leverancier van hoogwaardige bouwmaterialen voor zowel hellende als platte daken wereldwijd. Deze samenkomst heeft geleid tot de creatie van een marktleider in dakbedekkingssystemen in Europa. Met een diepgaande toewijding en expertise streeft BMI Group voortdurend naar excellentie en inspiratie in alles wat ze doen. Elk dak, of het nu hellend of plat is, wordt beschouwd als een complex daksysteem dat alleen het allerbeste verdient.

Monier, met zijn verkoopkantoren in Nederland en België, is een cruciaal onderdeel van BMI Group. Het biedt een uitgebreid assortiment aan keramische en betonnen dakpannen, daksysteemcomponenten, isolatie, zonne-energiesystemen en technisch advies aan klanten in de Benelux. De productielocaties in Tegelen, Woerden en Susteren (Nederland) en Tessenderlo (België) vormen de kern van Monier's productie. Bovendien omvat het assortiment van Monier ook dakpannen geproduceerd door andere BMI Group-zusterorganisaties, zoals in Duitsland en Frankrijk.

Aan de andere kant biedt Icopal, met verkoopkantoren in Nederland en België, een breed scala aan bitumen en kunststof dakbedekkingen voor platte daken, inclusief aanvullende dakaccessoires. Hun producten, waaronder de bekende Icopal Universal POCB dakbanen, worden geroemd vanwege hun topkwaliteit en duurzaamheid. De productie van bitumen en Icopal Universal dakbanen vindt plaats in Groningen. Vergelijkbaar met Monier, omvat het assortiment van Icopal ook dakbanen die worden geproduceerd door andere BMI Group-zusterorganisaties, bijvoorbeeld in Duitsland.

De synergieën tussen Monier en Icopal binnen de BMI Group resulteren in een gedeelde inzet voor innovatie en duurzaamheid. Beide entiteiten profiteren van de samenwerking binnen de groep, waardoor ze niet alleen hun productaanbod kunnen verbreden maar ook kunnen putten uit gedeelde kennis en expertise op het gebied van hoogwaardige dakbedekkingssystemen.

BMI NEDERLAND

bmi logo.jpg

Heeswijk 155

3417 GP

Montfoort

0348 476 500
info.nl@bmigroup.com

www.monier.nl

  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

PRODUCTEN

Betondakpannen

In de afgelopen decennia hebben betondakpannen zich kwalitatief enorm ontwikkeld en bieden ze jarenlang esthetische betrouwbaarheid. Betondakpannen met een Protegon toplaag hebben een verhoogde kwaliteit, zijn minder gevoelig voor vuil en aanslag en behouden langdurig hun kleur.

Brugse-pan-rood-textuur.webp

BRUGSE PAN

Met zijn typische holle vorm past de Brugse pan prima bij nieuwbouw, maar ook bij de meer klassieke huizen. Het is een goed alternatief voor bijvoorbeeld een OVH model. Met zijn door-en-door gekleurde body behoudt de Brugse pan jarenlang zijn uitstraling.

Frankfurter-protegon-mat-rood-textuur.webp

FRANKFURTER

 

Wilt u uw woning een bijzonder accent geven met een romaanse of Zuid-Europese stijl, dan is de Frankfurter voor uw dak de juiste keuze. Hiermee kiest u voor een dakpan van hoge kwaliteit.

Horizon-antraciet-textuur.webp

HORIZON

 

De betondakpan die zo’n ultrastrak design heeft dat een dak optisch vrijwel één naadloos vlak vormt. Dat komt door de fijnere neus, de minimale schaduwlijn en de vrijwel onzichtbare ondersluitingen. Daarmee is de Horizon de meest elegante en esthetische dakafwerking die er is, een cadeautje voor elke moderne architect.

Low_Pitch_System_rood_textuur.webp
Website_Sneldek.webp
Tegalit_rood_textuur.webp

LOW PITCH SYSTEM

Tot voor kort gold er voor huizen met een zeer flauw hellend dak slechts een beperkte keus in dakbedekking. De afwatering bij flauw hellende daken ligt nu eenmaal gevoelig. Daar brengen we verandering in. We zijn erin geslaagd om dakpannen te ontwikkelen die al op een dakhelling vanaf 7º kunnen worden gelegd en qua regendichtheid volkomen betrouwbaar zijn: ons Low Pitch System.

SNELDEK

 

U houdt van degelijk: een dak moet betrouwbaar zijn. Jaar in jaar uit, weer of geen weer. De Sneldek is een tijdloze dakpan die zijn sporen heeft verdiend. Hij wordt al tientallen jaren toegepast op woningen en levert een herkenbaar, vriendelijk dak op. Behalve een prima prijs-kwaliteitverhouding biedt de Sneldek u het comfort van jarenlange zekerheid.

TEGALIT

 

Mogen we de Tegalit aan u voorstellen? Dit is een dakpan met een krachtig architectonisch karakter dat de exclusiviteit van het huis onderstreept. Ver verwijderd van ‘gemiddeld’ en ‘doorsnee’. De Tegalit is daarom de uitgelezen keuze als dakbedekking voor een woning die Architectuur met een grote A ademt. 

Keramische dakpannen

Onze productiemethode voor keramische dakpannen is zowel hightech als ambachtelijk. De dakpannen van klei worden in de gipsen vormen geperst, gecontroleerd gedroogd en dan, zoals dat al eeuwen gaat, in de oven gebakken tot een duurzaam keramisch product. Die oude traditionele achtergrond van keramische dakpannen zie je: ze bezitten een natuurlijke warmte en charme.

Belmont_natuurrood_naturel_textuur.webp
Bretagne_rood_rustiek_engobe_textuur.webp
Tegalit_rood_textuur.webp

BELMONT

De Belmont is een stijlvolle, karakteristieke dakpan met de praktische voordelen van een groter formaat. Door het eigen profiel van de dakpan ontstaat een mooi dakvlak met een bijna grafisch lijnenspel. De Belmont is esthetisch verantwoord, zowel bij renovatie als nieuwbouw.

BRETAGNE

 

Houdt u van strak en modern? Dan zit u goed met de Bretagne. Dit is een eigenzinnig type dakpan met de uitstraling van een leipan. Kortom: geen doorsnee dakpan. Bij het design van de pan is behalve aan het ontwerp van de kop- en zijsluiting ook veel aandacht geschonken aan de neus van de dakpan.

DE NIEUWE HOLLANDER - V

 

De Nieuwe Hollander-V heeft een traditionele uitstraling, maar is toch net even anders. Geheel in de lijn van de Oude Holle, Verbeterde Holle en de Opnieuw Verbeterde Holle levert De Nieuwe Hollander-V een toegevoegde waarde aan de traditionele Hollandse dakpanmodellen. 

Grote_Romaanse_natuurood_naturel_textuur.webp
Kruispan_natuurrood_naturel_textuur.webp
Oude_Holle_natuurrood_naturel_textuur.webp

GROTE ROMAANSE

Het eerste wat opvalt aan de Grote Romaanse is de uitgesproken sterk geprofileerde wel. Die geeft hem iets zwierigs, iets fantasievols. En iets onmiskenbaar statigs. De Grote Romaanse zorgt voor een fraaie, verrassende verticale belijning van het dakvlak.

KRUISPAN

Wanneer het oude, bestaande beeld van de woning beeldbepalend is, dan is de Kruispan een uitstekende keus. Deze keramische dakpan is bij uitstek geschikt voor renovatie en restauratie. Laat van tevoren een dakinspectie uitvoeren om te bekijken wat de status is van de dakconstructie en dakpannen. Opvallend in de Kruispan is het bolvormige ornament waardoor de overgangen van de pannenrijen een unieke vormgeving krijgen.

DE OUDE HOLLE

 

De Oude Holle is ons oermodel. Hij heeft zijn sporen méér dan verdiend. Ontelbare Hollandse daken zijn bedekt met deze gegolfde pan. Zo beschermt de Oude Holle inmiddels eeuwenlang onze huizen. Daarmee heeft deze karakteristieke pan zijn stempel gedrukt op ons straatbeeld.

OVH_200_natuurrood_naturel_textuur.webp
OVH_206_natuurrood_naturel_textuur.webp
Postel_Orage_natuurrood_naturel_textuur.webp

OHV 200

De naam OVH staat voor Opnieuw Verbeterde Holle: deze pan is een logisch vervolg op de authentieke Oude Holle, die al eeuwenlang onze Hollandse daken bedekt. Lopend door oude binnensteden en dorpskernen herken je dit traditionele type dakpan op grachtenpanden, herenhuizen en bijvoorbeeld pastorieën. De OVH 200 is een mooie, klassieke dakpan waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

OHV 206

Een klassiek, puur Hollands dak. Dat krijgt u als u kiest voor de OVH 206. Deze dakpan is namelijk een variant op één van onze meest traditionele modellen. We bedekken er al meer dan een eeuw daken mee. En dat blijven we ook in de toekomst graag doen. Want behalve een mooie klassieker, is de OVH 206 een dakpan waarop je jarenlang kunt vertrouwen.

POSTEL ORAGE

 

De Postel Orage is wat je noemt de ideale mix tussen een klassiek ontwerp en moderne techniek. Het is een pan met een strakke en toch vriendelijke vormgeving. Hierdoor is deze pan uitstekend geschikt voor klassieke, maar zeker ook voor moderne bouwstijlen. Samen met uitstekende functionele eigenschappen geeft dit u de zekerheid dat uw dak met de Postel Orage de tand des tijds prima doorstaat.

Rubin_9V_natuurrood_naturel_textuur.webp
Rubin_11V_natuurrood_naturel_textuur.webp
Signy_Finnez_natuurrood_naturel_textuur.webp

RUBIN 9V

De Rubin 9V is qua vorm familie van de nostalgische VH en de OVH, maar heeft een groter formaat. En daardoor oogt een dak met de Rubin 9V toch heel anders. Deze dakpan biedt extra zekerheid en comfort, omdat hij een uitstekende waterkering heeft. Een veilig gevoel!

RUBIN 11V

De Rubin 11V is qua vorm familie van de nostalgische VH en de OVH, maar heeft een groter formaat. De Rubin 11V combineert klassiek design met innovatieve, moderne technologie. De dakpan is bijzonder geschikt voor renovatie van oude daken met een nieuwe dakbedekking. Door het visuele effect dat met de Rubin 11V bereikt kan worden: een harmonieuze aaneenrijging van dakpannen, is de dakpan ook zeer geliefd in de nieuwbouw. De Rubin 11V-pan heeft een dubbele kop- en zijsluiting.

SIGNY-FINNEZ

 

De vrijheid om te kiezen, die bieden we u met het model Signy- Finnez. Deze dakpan past zich makkelijk aan: u kunt er alle kanten mee op. Helemaal thuis op een klassiek huis, maar ook perfect op zijn plek op moderne woningen. Daar geeft de dakpan in mat antraciet een huis een creatieve draai. Gaat het om de dakbedekking van een oud pand? Kijk dan eens naar de tint rood rustiek. Zo drukt u echt een klassieke stempel op het huis.

Tuile_du_Nord_natuurrood_naturel_textuur.webp
Tuile_Plat_natuurrood_naturel_textuur.webp
VH-Variabel_natuurrood_naturel_textuur.webp

TUILE DU NORD

Pure nostalgie, dat is de Tuile du Nord. Een kleine, vlakke dakpan met een ronde wel. Maar daarom nog niet ouderwets. Modern is niet altijd strak, maar matcht juist goed met een gezonde dosis nostalgie. De Tuile du Nord is een pan die van alle markten thuis is. U kunt hem net zo makkelijk leggen op een moderne woning als op een historisch pand.

TUILE PLAT

Door zijn moderne vormgeving is de Tuile Plat een dakpan die past bij voornamelijk nieuwbouw. Nieuwbouw die opvalt door strakke lijnen en eigentijds design. De Tuile Plat is één van de vlakke, strakke dakpannen uit ons assortiment.

VH-VARIABEL

 

De VH-Variabel is de Verbeterde Holle. Een pan die het al jaren goed doet. Dat zit ’m onder meer in de bescheiden, stijlvolle uitstraling. De VH-Variabel heeft een karakteristieke ‘V’-vormige extra watergeleiding. Met zijn lichte golving is de VH-Variabel ideaal om een mooi en vertrouwd dakbeeld mee te creëren. Maar met het model kiezen alléén bent u er nog niet: we bieden deze pan in een royale hoeveelheid kleuren en afwerkingen.

Vlakke_Mulden_natuurrood_naturel_textuur.webp

VLAKKE MULDEN

 

U heeft hem vast al honderden keren gezien: de Vlakke Mulden is een pan die het immers al jarenlang goed doet. Hij beschermt al vele decennia talloze huizen tegen weer en wind. Het is een populaire pan en dat is te danken aan de betrouwbaarheid en zekerheid die hij biedt. Daarnaast ziet hij er ook bijzonder uit door zijn speciale textuur.

Universal dakbedekking

Al ruim 25 jaar voldoet Icopal Universal aan de dakwensen van gebouweigenaren. Slechts één laag volstaat voor een sterk en duurzaam waterdicht dak dat voldoet aan de allerhoogste eisen. Kies ook voor een duurzaam dak met Icopal Universal dakbedekking en kies voor een levensduur van zeker 30 jaar, minimaal onderhoud, 100% recyclebaarheid en een verlaging van de totale levensduurkosten van uw dak.

Icopal_Universal.webp
Icopal_Universal_WS.webp
Icopal_Universal_SA.webp

ICOPAL UNIVERSAL

Icopal Universal worden toegepast op alle dakconstructies; platte en hellende daken, bij nieuwbouw en renovatie. Het materiaal laat zich op diverse manieren eenvoudig verwerken in eenlaagse toepassingen: mechanisch, losliggend geballast of koud gekleefd met Icopal Bond. Overlappen worden gelast met hete lucht. Het gehele systeem, inclusief alle details, wordt zonder open vuur aangebracht. Icopal Universal dakbedekking bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester.

ICOPAL UNIVERSAL WS

Icopal Universal WS (Wortel Stop) kan worden toegepast op groendaken, onder vegetatie op alle dakconstructies; platte en hellende daken, bij nieuwbouw en renovatie. Het materiaal laat zich op diverse manieren eenvoudig verwerken in eenlaagse toepassingen: mechanisch bevestigd of koud gekleefd. Overlappen worden gelast met hete lucht. Icopal Universal dakbedekking bestaat uit een POCB-compound (Polyolefine Copolymerisaat Bitumen) versterkt met glasvezel en polyester.

ICOPAL UNIVERSAL SA

Icopal Universal SA (Self Adhesive) wordt eenlaags toegepast als randstrook voor brandveilig detailleren (dakranden en dakgoten). De dakrol laat zich door middel van de zelfklevende coating aan de onderzijde gemakkelijk aanbrengen op een ondergrond die behandeld is met Icopal SA Primer. Overlappen worden gelast met hete lucht. Op Icopal Universal SA kunnen zowel Icopal Universal dakrollen als andere bitumineuze dakbanen aansluiten. 

Icopal_Universal_Contact_Glue.webp
Universal_Perfect_Fix_binnenhoek_8x8_cm.webp
Universal_Perfect_Fux_buitenhoek_8x8_cm.webp

ICOPAL UNIVERSAL CONTACT GLUE

Icopal Universal Contact Glue is een gebruiksklare contactlijm voor het verlijmen van Icopal Universal op een vlakke droge ondergrond (hout, beton, metaal of bitumen). De lijm geeft een sterke hechting zowel tussen Icopal Universal onderling als bij het plakken van Icopal Universal op een daarvoor geschikte ondergrond. De lijmverbinding is elastisch en watervast. Icopal Universal Contact Glue niet geschikt voor het maken van naadverbindingen.

UNIVERSAL PERFECT FIX BINNENHOEK

Voorgevormd binnen hoekprofiel voor het fixeren van POCB dakbedekking (Icopal Universal) in hoeken zonder het gebruik van open vuur. Ook als het buiten vochtig en koud is. De binnenhoek wordt mechanisch bevestigd op de ondergrond. Vervolgens wordt de Universal dakbaan op de Universal Perfect Fix binnenhoek gelast met hete lucht en ontstaat een sterke, duurzame verbinding. 

UNIVERSAL PERFECT FIX BUITENHOEK

Voorgevormd buitenhoek profiel voor het fixeren van POCB dakbedekking (Icopal Universal) in hoeken zonder het gebruik van open vuur. Ook als het buiten vochtig en koud is. De buitenhoek wordt mechanisch bevestigd op de ondergrond. Vervolgens wordt de Universal dakbaan op de Universal Perfect Fix buitenhoek gelast met hete lucht en ontstaat een sterke, duurzame verbinding.

Product-Hero-Small-Desktop-Tablet-Universal-Perfect-Fix-fixatiestrip-8-cmjpg.jpeg
Universal_Perfect_Fix_foliestaalplaat_zwart.webp

UNIVERSAL PERFECT FIX FIXATIESTRIP

Profiel voor het fixeren van POCB dakbedekking (Icopal Universal) ter plaatse van dakranden, wandaansluitingen en eindafsluitingen zonder het gebruik van open vuur. Ook als het buiten vochtig en koud is. De fixatiestrip wordt mechanisch bevestigd op de ondergrond. Vervolgens wordt de Universal dakbaan op de Universal Perfect Fix fixatiestrip gelast met hete lucht en ontstaat een sterke, duurzame verbinding. 

UNIVERSAL PERFECT FIX FOLIESTAALPLAAT ZWART

Universal Perfect Fix foliestaalplaat is de perfecte oplossing voor het fixeren van POCB dakbedekking (Icopal Universal) op dakranden en opstanden zonder het gebruik van open vuur. Ook als het buiten vochtig en koud is. De foliestaalplaten van 2 x 1 meter zijn bedoeld voor maatwerk, de dakdekker kan het materiaal zelf in de juiste vorm snijden en zetten. De Universal Perfect Fix foliestaalplaat wordt mechanisch bevestigd op de ondergrond.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking moet betrouwbaar en snel verwerkbaar zijn. Daarom kiezen dakdekkers en voorschrijvers al decennia voor de bitumineuze dakbedekking van Icopal. Onze APP en SBS gemodificeerde bitumen dakbanen (sinds de jaren 70 op de markt) hebben een te verwachten levensduur van 30 jaar.

Dampdichte_lagen_-_Vedagard_Safety.webp
APP_Toplagen_-_EshaGum_446.webp
SBS_Toplagen_-_Expandrit.webp

DAMPDICHTE LAGEN

Een dampdichte laag dient om te veel condensatie in de constructie, met name in de thermische isolatie, te voorkomen. We spreken van een dampdichte laag, wanneer de Mu.d-waarde groter of gelijk is aan 1500 meter. Om een dampdichte laag op de juiste wijze te laten functioneren, moet deze niet alleen correct op het het dakvlak worden aangebracht, maar moeten de dakrandaansluitingen en overige dakdetails luchtdicht worden aangesloten.

APP TOPLAGEN

Al decennia lang kiezen onze klanten voor de vertrouwde kwaliteit van EshaGum, de APP bitumen toplagen van Icopal. Het uitgekiende productieproces zorgt voor een zeer sterke, stabiele, homogene APP dakbedekking met een lange levensduur.

EshaGum wordt toegepast als toplaag op vrijwel elk type dakconstructie in zowel nieuwbouw als renovatie-en onderhoudsprojecten. 

SBS TOPLAGEN

Als u op zoek bent naar de allerbeste afdichting voor daken die onderhevig zijn aan bewegingen en zware belasting, zoals staaldaken, dan zijn de SBS Toplagen van BMI Icopal de juiste keuze. De dakbedekking is soepel te verwerken, heeft uitstekende elastische eigenschappen en een zeer hoge duurzaamheid.

Primers.webp
Kleefstoffen_-_Icopal_Bond.webp
Onderlagen.webp

PRIMERS

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van alle primers voor het platte dak.

KLEEFSTOFFEN

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van alle kleefstoffen voor het platte dak.

ONDERLAGEN

Bitumen onderlagen worden toegepast als eerste waterdichte laag in een meerlaags dakbedekkingssysteem. De keuze voor de juiste onderlaag is afhankelijk van de ondergrond en de bevestigingsmethode van het daksysteem. BMI Icopal heeft een uitgebreid assortiment hoogwaardige onderlagen voor elk type dakconstructie en voor elke bevestigingsmethode. 

Dakcoating_-_Elasto_Coating.webp
Reparatiepaste_-_Ruplast.webp
ProfiDicht.webp

DAKCOATING

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van alle primers voor het platte dak.

REPARATIEPASTA

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van de reparatiepasta voor het platte dak.

PROFIDICHT

Hieronder vindt u een totaaloverzicht van alle ProfiDicht producten voor het platte dak.

bottom of page