top of page
JOSEPH bricksweb.jpg

JOSEPH BRICKS

Natuurlijke, duurzame bakstenen met een unieke uitstraling - dat is waar Joseph Bricks voor staat. Onze stenen worden gevormd door drie generaties aan steenbakkerservaring en ontwikkeld door nauw te luisteren naar de behoeften van de markt.

Ons handelsmerk, eco-smoren, is een innovatief proces waarbij de stenen geperst, gedroogd, gebakken en gesmoord worden in één productiecyclus. Dit vermindert niet alleen het gasverbruik, maar ook de CO2-uitstoot, waardoor we een exclusieve kleur en kwaliteit kunnen garanderen.

Wij kiezen enkel voor hoogwaardige klei van gerenommeerde leveranciers, met een levenscyclus van meer dan 100 jaar en een lage water- en vuilopname. Onze strenge kwaliteitsbewaking zorgt ervoor dat we enkel met de beste grondstoffen werken, wat onze klanten de Joseph Bricks garantie biedt.

Geïnteresseerd in ons assortiment? Maak snel een afspraak en ontdek hoe onze bakstenen perfect passen in uw projecten.

JOSEPH BRICKS

joseph bricks klein.jpg

Leemkuilstraat 12

B 3630

Maasmechelen

0032 89 56 50 26
hello@josephbricks.com
www.josephbricks.com

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram
linkedin icon.gif

PRODUCTEN

GEVELSTEEN

smoked-bricks-rijssen-20200514-057.png

ONTDEK DE GEVELSTENEN VAN JOSEPH BRICKS

Til uw ontwerp naar een hoger niveau en kies voor een gesmoorde gevelsteen; een exclusieve steen met architectonische expressie en identiteit. Speel met vormen, structuren en patronen en ontwerp een spectaculair design dat niemand anders heeft. Met meer dan 100 jaar ervaring heeft Joseph Bricks zijn unieke productieproces steeds verder verfijnd. Het resultaat is een duurzame gevelsteen van topkwaliteit. Een kleurvaste steen die de tand des tijds met vlag en wimpel doorstaat.

GEVELSTENEN OP UNIEKE WIJZE GESMOORD

Het Joseph Bricks gamma bestaat uit twee soorten bakstenen:

  • Gesmoorde bakstenen: hoogwaardige basisstenen, ingekocht bij gerenommeerde leveranciers in het topsegment en vervolgens door ons gesmoord in een unieke kleurnuance. Deze stenen in standaardformaten selecteren wij met de grootste zorg.

  •  Eco-gesmoorde bakstenen: onze eigen, exclusieve stenen in speciale afmetingen die wij zelf persen, drogen en bakken. Het bakken en smoren gebeurt in één cyclus. Dit innovatieve productieproces noemen wij eco-smoren en zorgt voor een lager gasverbruik en verminderde CO2-uitstoot.

 

Wij hebben het smoorproces als geen ander onder de knie. We blijven innoveren om de productie duurzamer te maken en zoeken de grenzen op van dit eeuwenoude product. Wij analyseren de technische eigenschappen van de stenen en bestuderen het effect van de temperatuur en de duurtijd van het smoren op de kleur. Door met deze verschillende parameters te spelen, brengen we een uniek eindresultaat. Een exclusieve gevel die voor zichzelf spreekt.

Gesmoorde gevelstenen: kwaliteit waarover niet valt te twisten

Pure materialen geven een gebouw karakter. De kleur en structuur van onze stenen zijn op een natuurlijke wijze bereikt. We gebruiken alleen hoogwaardige klei en basisstenen, afkomstig van gerenommeerde leveranciers in het topsegment. Deze kwaliteit vertaalt zich in een lage wateropname en hoge drukweerstand. Omwille van deze eigenschappen blijven de stenen langer proper en vragen ze minder onderhoud. Dat levert zijn vruchten op: de gevelstenen zijn kleurvast en hebben een levenscyclus van meer dan 100 jaar.

HOE PASSEN GESMOORDE GEVELSTENEN IN UW ONTWERP?

Persoonlijke, goede service staat bij Joseph Bricks hoog in het vaandel. Wij denken graag met u mee. Ook de afgesproken levertijd is heilig voor ons.. Met alle liefde sturen we u stalen of de ingrediënten voor een proefmuur. Zo bent u verzekerd van een betaalbare verwerking.

Een custom made steen behoort ook tot de mogelijkheden. Bijzonder geschikt om een verrassend accent te geven aan een nieuwbouwproject of voor de restauratie van historische monumenten. 

Wilt u kennismaken met ons assortiment? Dat kan. Maak gewoon even een afspraak en kom ontdekken hoe onze bakstenen in uw ontwerpen passen.

smoked-bricks-20190223-017.jpg

STEENSTRIPS

ONTDEK DE STEENSTRIPS VAN JOSEPH BRICKS

Steenstrips als gevelbekleding biedt veel mogelijkheden. Ondanks de smalle omvang bezitten de steenstrips dezelfde ongeëvenaarde eigenschappen als de originele gevelstenen uit onze collectie. Steenstrips worden veel toegepast bij gevelrenovatie. Ideaal in combinatie met gevelisolatie met een minimum aan ruimteverlies. Ook worden steenstrips steeds vaker toegepast bij nieuwbouw- en prefabprojecten. Bij Joseph Bricks vindt u volop keuze aan kleurnuances, structuren en formaten. Van stijlvol tot robuust: creëer een spectaculair ontwerp met architectonische expressie.

 

STEENSTRIPS OP UNIEKE WIJZE GESMOORD

Alle Joseph Bricks stenen zijn ook als steenstrip leverbaar. Ons gamma bestaat uit twee soorten bakstenen:

  • Gesmoorde bakstenen: hoogwaardige basisstenen, ingekocht bij gerenommeerde leveranciers in het topsegment en vervolgens door ons gesmoord in een unieke kleurnuance. Deze stenen in standaardformaten selecteren wij met de grootste zorg.

  • Eco-gesmoorde bakstenen: onze eigen, exclusieve stenen in unieke afmetingen die wij zelf persen, drogen en bakken. Het bakken en smoren gebeurt in één cyclus. Dit innovatieve productieproces noemen wij eco-smoren en zorgt voor een lager gasverbruik en verminderde CO2-uitstoot.

 

Als derde generatie steenbakkers beheersen wij het productieproces tot in de puntjes. Hierdoor kunnen we eindeloos variëren met kleuren, structuren en formaten. Wij analyseren de technische eigenschappen van de stenen en bestuderen het effect van de temperatuur en de duurtijd van het smoren op de kleur. Door met deze verschillende parameters te spelen, brengen wij een exclusief en uniek eindresultaat. Wij blijven continu innoveren om de productie duurzamer te maken en zoeken de grenzen op van dit eeuwenoude product. Uw project verdient immers een ware

 

eyecatcher van topkwaliteit.

Steenstrips van ongeëvenaarde kwaliteit
Steenstrips zijn een duurzaam alternatief voor de traditionele bakstenen. Er zijn minder stenen nodig voor hetzelfde oppervlak en er is meer ruimte voor isolatie in de gevel. Qua uitstraling zijn steenstrips gelijk aan de originele gevelstenen. Eenmaal gevoegd is het verschil niet te ontdekken. Onze steenstrips hebben een levenscyclus van meer dan 100 jaar. Bovendien zijn ze zijn kleurvast en onderhoudsvriendelijk.

 

HOE PASSEN GESMOORDE STEENSTRIPS IN UW ONTWERP?

Persoonlijke, goede service staat bij Joseph Bricks hoog in het vaandel. Wij denken graag met u mee. Ook de afgesproken levertijd is heilig voor ons. Wilt u bouwen of renoveren met steenstrips? Met alle liefde sturen wij u stalen of de ingrediënten voor een proefmuur. Steenstrips worden meestal direct op de gevel of isolatieplaten aangebracht. We geven graag advies over een juiste verwerking en de noodzaak van dilatatie.

Een custom made steen behoort ook tot de mogelijkheden. Bijzonder geschikt om een verrassend accent te geven aan een nieuwbouwproject of voor de restauratie van historische monumenten.

Wilt u kennismaken met ons assortiment? Dat kan. Maak gewoon even een afspraak en kom ontdekken hoe onze steenstrips in uw ontwerpen passen.

REFERENTIES

Dit is een paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.

bottom of page