top of page
kaimann-banner.gif

KAIMANN

Kaimann - Historie van een dynamische onderneming met innovatiekracht in de markt van elastomeer isolatieprodukten

 

Altijd op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten- op basis van deze basale wens ontstaan bij Kaimann innovatieve ideeën en voordurende vooruitgang. Wij produceren elastomeer isolatieprodukten welke voldoen aan de hoogste eisen welke worden gesteld aan energie efficiëncy alsmede de eisen op het gebied van brandveiligheid, geluidsbeheersing en corrosiepreventie.

Onze visie van oudsher: Kaimann wordt de producent van de beste flexibele, rubberachtige isolatiematerialen ter wereld. Om deze visie te verwezelijken benaderen we onze klanten doelgericht, verfijnen en optimaliseren we onze produktieprocessen, technologieën en onze produkten zelf alsmede de verpakking en verzending ervan. Daar waar onze processen tegen grenzen aanlopen doen we alles om deze te slechten en nieuwe oplossingen te vinden-dit vormt de basis voor hoogwaardige produkten en services.

KAIMANN

kaimann logo klein.jpg

Industrieweg 25 

6118 DE

Nieuwstadt

06-28885336
henri.ver@kaimann.com
www.kaimann.com/nl

  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

Ambitieuze visie en doorlopend verder ontwikkelen

De ondernemingen van de Saint-Gobain Groep ontwerpen, produceren en vermarkten producten en oplossingen voor de bouw, transport, infrastructuur en industrie. Met de overgang van Kaimann GmbH naar deze Groep in 2018 is het fundament gelegd om het ondernemingspotentieel binnen de technische isolatiemarkt verder te vergroten en attractieve nieuwe segmenten en mondiale groeiregio‘s te ontsluiten. Als leidende fabrikant en distributeur van duurzame isolatieoplossingen is Saint-Gobain daarmee de enige wereldwijde onderneming die haar klanten innovatieve en efficiënte productassortimenten aanbieden kan die in nagenoeg elk temperatuurbereik toegepast kunnen worden waarbij tegelijkertijd een verantwoorde wijze van omgang met grondstoffen wordt gegenereerd. De strijd tegen klimaatverandering voert Saint-Gobain middels haar doel: “MAKING THE WORLD A BETTER HOME”.

PRODUCTEN

Koeling, airconditioning, ventilatie

Voor de veilige technische isolatie van koud- en warmwaterleidingen en van ventilatiekanalen biedt Kaimann een uitgebreid gamma elastomere isolatiematerialen voor gebruik in openbare, commerciële en privégebouwen. Of het nu gaat om luchthavens, grote kantoorcomplexen, hotels of woongebouwen, industriële installaties of scheepsbouw - wij bieden voor elke eis de juiste oplossing. Ongeacht de grootte van het systeem en de pijpdiameter zijn al onze producten gericht op energie-efficiëntie, corrosie- en brandbescherming, terwijl ze tegelijkertijd zeer economisch zijn. Dankzij de antimicrobiële en stof- en vezelvrije structuur voor de hoogste hygiëne-eisen kunnen Kaimann isolatiematerialen ook in gevoelige ruimtes zoals de gezondheidszorg worden toegepast.

KAIFLEX KK PLUS S1

KK plus S1.jpg

Voordelen van het product

Om de persoonlijke veiligheid bij brand te kunnen waarborgen moet er bij het ontwerp van installaties ook rekening gehouden worden met het thema voorkomen van rook. Met betrekking tot de geplande toepassing van bouwproducten binnen een gebouw betekent dit dat deze niet alleen moeilijk brandbaar dienen te zijn maar ingeval van brand zo weinig mogelijk rook moeten produceren.

Met Kaiflex KKplus s1 biedt Kaimann een optimaal op elkaar afgestemd isolatiesysteem dat in zijn geheel voldoet aan de Europese brand classificatie Euroklasse B/BL-s1, d0 volgens EN 13501-1 -de hoogste klasse welke met elastomeer isolatie bereikt worden kan. Het isolatiemateriaal, opgebouwd uit FEF (Flexible Elastomeric Foam), een gesloten cel synthetische rubber is daarmee Kaimanns hoogste veiligheid standaard voor ruimtes met de hoogste brandveiligheidseisen. Met de rookklasse s1 (geringe rookproductie) voldoet deze isolatie aan de hoogste Europese eisen voor moeilijk brandbare bouwproducten en levert het een uitgebreid arsenaal aan oplossingen voor diverse leidingdoorvoer situaties waarbij 90 minuten brandweerstand wordt geëist volgens de DIN 4102-11 en EN 1366.

Ingeval van brand in gebruiksruimtes zorgt Kaiflex KKplus s1 ervoor dat vluchtroutes ook zichtbaar blijven als de rookuitbreiding plaatsvindt. Door de geringe rookontwikkeling volgens de hoogste rookklasse s1 vermindert het risico op persoonlijk letsel en beschadigingen doordat het vergiftiging en verstikkingsgevaar alsmede verontreiniging van inventaris worden verminderd.

De isolatieslangen op basis van de gepatenteerde KaiCene-technologie, een verdere doorontwikkeling van het standaard materiaal, bereiken zelfs zonder een extra afwerklaag de s1 classificatie en leveren hiermee een geringe rookontwikkeling en hoge brandweerstand tegelijkertijd. Daarmee voldoet deze hoog presterende materiaalmix aan de bijzondere hoge eisen  welke worden gesteld aan de brandveiligheid van technische isolatie. De eveneens hoge normen voor brandweerstand van plaatmateriaal worden door het aanwenden van een rookarme afwerklaag gerealiseerd, deze zal opschuimen bij brand en daardoor als rook barrière werken. Met als resultaat: de beste prestatie in rookgedrag.

Veelzijdig - in veel situaties toepasbaar

Het premium isolatiesysteem is bijzonder geschikt om te worden aangewend in drukbezochte openbare gebouwen en commerciële ruimtes zoals luchthavens, (grote) kantoorgebouwen en hotels alsmede in woongebouwen, industriële complexen en in de scheepsbouw. Door de vezelvrije structuur en anti microbiële werking voldoet het aan de hoogste hygiënische eisen en is daardoor ook geschikt om te worden aangewend in de medische huisvesting zoals bijv. ziekenhuizen. Hier kan het op gesloten- cel gebaseerde isolatiemateriaal zorgen voor een doorlopende isolatie van warmte- en koud leidingsystemen en luchtkanalen. De hoge mechanische belastbaarheid van de met glasvezel- weefsel versterkte bekleding maakt aanvullende oppervlaktebescherming in veel situaties overbodig.

Slim – de voordelen

Met Kaimann kunnen de brand veiligheid eisen van de technische isolatie gemakkelijk bereikt worden en daarnaast kan er tijd en geld bespaard worden. Want: om de bouwdelen voor leidingsystemen brandveilig te segmenteren is geen wissel van materialen nodig. De daaruit voortvloeiende besparing op kosten en tijd is evident. Het optimaal op elkaar afgestemde assortiment van plaat, slang, leidingdrager, lijm, Kaifix ECplus kleefringen en tape leveren een garantie op een hoge systeembetrouwbaarheid. Bovendien is bij leidingdiameters tot 133 bij staal en 42 mm bij koper geen aanvullende brandmat vereist bij de doorvoer van Kaiflex KKplus s1 door massieve constructies.

Kaiflex KKplus s1 combineert een zeer goede lambda waarde van ≤0,038 W/(m·K) met de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid. Het isolatiemateriaal werkt dankzij de gesloten cel structuur als een damprem, verhindert daardoor het ontstaan van condensatie en vermindert daarmee het risico op CUI (Corrosion Under Insulation).

Het gevolg: met haar technische eigenschappen draagt het isolatiemateriaal bij aan een substantiële verlaging van de energiekosten.

Met de aantoonbare classificering en voordelen maakt de Kaiflex KKplus s1 het brandveilig ontwerpen van installaties gemakkelijker en veiliger. Aanvullende ondersteuning bij de keus van het juiste isolatiesysteem biedt de Kaiflex Brandschutzplaner via www.sgti-rohrabschottung.de. Met de Environmental Product Declarations (EPD) wordt daarnaast het duurzaamheid streven van de Kaimann isolatie transparanter, daarmee ondersteunt de onderneming het ontwerp en certificeren van duurzame gebouwen.

kaimann

bottom of page