top of page
1514-avond-4885.jpeg
kuin en kuin logo wit.png

KUIN & KUIN ARCHITECTEN

 

Kuin & Kuin Architecten is in 1989 opgericht door de broers Lex en Ron Kuin. Het bureau heeft in de afgelopen decennia veel ervaring opgedaan in zowel de particuliere sector als in de seriematige woningbouw en utiliteitsbouw. Plezier in het ontwerpen staat altijd voorop. Uitdagingen gaan we aan met een frisse blik, creativiteit, ervaring en volharding om de verwachtingen van onze opdrachtgevers waar te maken. Uiteraard binnen het beschikbare budget en de afgesproken planning.

Lex Kuin heeft in 2020 zijn carrière afgerond en is met welverdiend pensioen gegaan.

DIALOOG CRUCIAAL

Goede communicatie wordt steeds belangrijker in het bouwproces. Zeker bij complexe projecten waarbij veel partijen betrokken zijn. Door inzet van inzichtelijke schetsen en 3D beelden wordt iedereen, leken en professionals, in een ontspannen dialoog stap voor stap deelgenoot gemaakt van het ontwerpproces. Daarbij staat het creëeren van een goed functionerend gebouw en aantrekkelijke ruimten voor de eindgebruiker voorop, gecombineerd met een tot de verbeelding sprekend totaalontwerp.

SPIN IN HET WEB

De architect is in het ontwerpproces naast bouwkundig vormgever meer en meer degene die het overzicht heeft, de spin in het web. Wij kozen mede daarom al vroeg voor ArchiCad, een geavanceerd bouwkundig 3D-programma, waarmee het ontwerp in feite al vooraf virtueel gebouwd wordt. Dat biedt de mogelijkheid om in een vroeg stadium bouwproblemen te voorkomen, gebouwdelen optimaal op elkaar af te stemmen, hoeveelheden te bepalen voor begrotingen, etcetera. We staan daarmee klaar voor de toekomst, waarin via het Building Information Model (BIM) steeds vaker gecommuniceerd gaat worden tussen alle partijen in de bouw.

KUIN EN KUIN ARCHITECTEN

kuin en kuin architecten klein.jpg

Sint Jorisstraat 133

5211 HA

's-Hertogenbosch

073-6123143
info@kuinkuin.nl

www.kuinkuin.nl

BESTENDIGE ARCHITECTUUR

Wij zijn ambitieus en willen ook op het vlak van Duurzaam Bouwen tot de koplopers behoren.
Duurzaam Bouwen is voor Kuin & Kuin Architecten niet slechts energie- en milieuvriendelijk bouwen, maar veeleer het creëeren van bestendige gebouwen. Naast de duurzaamheid van de afzonderlijke materialen is er ook een hoofdrol weggelegd voor het gebouw als geheel. Wij streven naar tijdloos ontworpen gebouwen met een hoogwaardige architectonische uitstraling. Gebouwen ook met karakter en een eigen identiteit, passend in hun context. Duurzame architectuur in alle opzichten.

Een gezonde werk- en woonomgeving is een steeds belangrijker aandachtspunt in onze visie op een integraal en toekomstbestendig ontwerp, passend in het circulair bouwen.

CONSISTENTE WERKWIJZE

Voor elk project in de utiliteitsbouw is één van de architecten de eindverantwoordelijke en is tenminste een van de andere architecten de sparringpartner en als zodanig inhoudelijk goed op de hoogte. Alle architecten werken hun ontwerp ook zelf technisch uit en blijven tot de oplevering betrokken bij de uitvoering. Binnen ons team hebben de architecten ook op basis van hun voorkeuren en affiniteit specifieke expertisen ontwikkeld.

WERKGEBIED

Ons werkgebied ligt voornamelijk in het zuiden van het land. Voor particulieren ligt dat in de praktijk in de wijde regio van 's-Hertogenbosch, van Oss / Uden tot Waalwijk en van Veghel / Boxtel tot Zaltbommel.

PROJECTEN

bottom of page