top of page
lambri wood.png
lambri.png

LAMBRI WOODPANELS

In één woord; een zorgzaam familie bedrijf. Zorgzaam voor de medewerkers die met vakmanschap de producten maken. Voor de leveranciers die de beste materialen aanleveren voor een topproduct. En voor de klanten die erop vertrouwen dat de bestelling correct en op tijd geleverd worden.

Ook zijn wij  zorgzaam voor de natuur. De keuze voor hout afkomstig van duurzaam beheerde bossen garandeert een onuitputtelijke grondstof. Voor nu en de generaties na ons.

Innovatie in proces en product

Elke dag opnieuw met alles wat we doen streven we naar het beste product, duurzaam geproduceerd en met oog voor details. Door te luisteren naar de klant en door medewerkers en leveranciers te betrekken realiseren we gezamenlijk de beste oplossingen.
Bij Lambri is innovatie een doorlopend proces. Tot stand gebracht door communicatie.

Lambri produceert al meer dan een halve eeuw houtproducten. De fabriek beschikt over veel machines om bewerkingen uit te voeren. Ervaren medewerkers kennen het ambacht van fineer, plaat- en andere decoratiematerialen. De klant is koning Lambri maakt geen voorraadproducten maar uitsluitend maatwerk. De wensen van de klanten worden vertaald naar een betaalbaar kwaliteitsproduct. Met aandacht gemaakt met eerlijke grondstoffen. Met oog voor milieu, brandveiligheid en het garanderen van langdurig gebruik. Uitgebreid leveringsprogramma Van hout kan veel gemaakt worden. Dit natuurlijke materiaal is een onuitputtelijke hulpbron. Waar vind je wat je zoekt? Op de pagina ‘Architectuur’ staan ​​producten die zorgen voor akoestisch comfort gecombineerd met design. Op de pagina “Industrieel” zijn halffabrikaten weergegeven die worden geleverd aan jacht- en interieurbouwers. Tenslotte toont Lambri op de pagina “Meubels” de mogelijkheden voor seriematige productie van onderdelen voor kantoren, recreatie en horeca.

LAMBRI WOODPANELS

LAMBRI LOGO.jpg

De Serpeling 19

8219 PZ

Lelystad 

0320-809800
info@lambri.com
www.lambri.nl

ARCHITECTONISCH

AKOESTIEK VOOR ELKE RUIMTE Design, interieur en materialen vormen de eerste indruk van een ruimte. Akoestiek weegt mee bij een goede of slechte ervaring. Duurzaamheid staat centraal bij Lambri. Dit garandeert een hoge kwaliteit en een eerlijke kwaliteit plafond- en wandsystemen. Deze kunnen in elke kamer gebruikt worden. Samenwerking Alle architecturale panelen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met architecten en akoestische ingenieurs. De natuurlijke uitstraling van hout gecombineerd met geluidsabsorptie zorgt voor een gevoel van rust, geborgenheid en gezelligheid. Sollicitatie Lambri architectonische panelen worden toegepast in auditoria, vergaderzalen, theaters, scholen, restaurants, winkels en kantoren. Kortom, overal waar mensen elkaar ontmoeten en met elkaar communiceren. Architecturale panelen worden zowel binnen als buiten Europa geëxporteerd. Over de hele wereld helpen onze deskundige adviseurs u bij het vinden van een oplossing en het realiseren van uw project!

 

Hulp nodig? Neem contact met ons op!

Topline®

 

Akoestiek door hoge geluidsabsorptie in combinatie met decoratief groefpatroon. Muren en plafonds zijn essentieel voor het bereiken van akoestisch comfort. De toepassing van Topline® kan door de combinatie van reflectie, diffusie en absorptie volledig worden afgestemd op de eisen voor de specifieke ruimte. Topline® panelen en cassettes bestaan ​​uit ESW MDF hout met aan de zichtzijde fineer, melamine decor of RAL/NCS kleur. De zichtbare zijde vertoont symmetrische groeven en de tegenoverliggende zijde heeft een ontwerp dat de doorgang van de geluidsenergie mogelijk maakt. Een zwart akoestisch membraan maakt de overdracht van geluidsenergie in warmte-energie mogelijk (akoestisch principe). Dat maakt Topline® een uniek concept, overal toepasbaar voor het realiseren van een heel bijzonder interieurontwerp.

Verkrijgbaar in 5 modellen

Het programma bestaat uit vijf modellen; TLD, TLS, TVB, TTA, TLQ

topline-64x300.png

Bij model TLD zijn de groeven aan de zichtzijde aangebracht. De andere kant is gesloten. Vooral toepasbaar waar reflectie en deels diffusie van geluidsenergie noodzakelijk is. De absorptie is klein. Het TLD-model kan worden gecombineerd met andere modellen.

 

Bij het model TLS is aan de zichtzijde een kleine opening (ovale vorm) te zien. Dit wordt bereikt door een verspringend patroon met enkele sleuven vanaf de andere kant.

 

Het model TVB lijkt op de TLS echter nu is er een dubbel gleufpatroon gemaakt, waardoor de ovale opening aan de zichtzijde verborgen blijft. Geeft een sereen beeld met hoge geluidsabsorptie.

 

Bij het model TTA rond 8mm is perforatie zichtbaar met naar keuze een regulier of offset enkel boorpatroon hart op hart 16 of 32 mm aan de zichtzijde.

 

Bij het model TLQ is een dubbele perforatie aangebracht; 1,5 mm aan de voorkant en 5 mm aan de andere kant. Het geeft een rustiger beeld met behoud van een hoge geluidsabsorptie.

De modellen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen

 

Topline® panelen hebben aan de zichtzijde een groef van 2,3 of 4 mm. De volgende versies zijn beschikbaar:

 

2 mm groef: 6/9, 9/2, 14/2, 30/2, 46/2.

3 mm groef: 13/3, 29/3, 45/3

4 mm groef: 12/4, 28/4, 44/4.

 

Bij modellen met een groef van 4 mm is de bruine MDF-binnenlaag zichtbaar. Dit kan teveel contrasteren met een donkere toplaag. Zwart gekleurd MDF geeft in dit geval een beter resultaat.

 

MDF van massief hout (ESW).

MDF is een maatvast materiaal gemaakt van massief hout, waarbij alle delen van de boom worden gebruikt. ESW MDF voldoet aan de strengste eisen op het gebied van brandveiligheid en emissies. Bovendien is het na vele jaren gebruik nog steeds volledig recyclebaar. Een bijzondere toepassing is door en door gekleurd MDF.

 

Verkrijgbaar in de kleuren zwart, grijs, blauw, rood, groen en oranje.

 

Veel opties voor interieurontwerp

Topline ® biedt ontwerpvrijheid met verschillende afwerkingsmogelijkheden. toplaag: fineer / melamine decor / gekleurd MDF. afwerking: kleur beits/lak mat of glans/RAL- of NCS-kleur. Meer informatie over het type afwerking?

Akoestiek à la carte De akoestiek van Topline® panelen is afhankelijk van het model en de uitvoering. Door de combinatie van de open zicht- en achterzijde is er voldoende ruimte voor de doorgang van geluidsenergie. Een zwarte folie op de posities in combinatie met een geluidsabsorberend materiaal zorgen voor hoge absorptiewaarden. De modellen zijn getest als wand- en plafondtoepassing. Meer weten over akoestiek?

 

Eenvoudig te monteren

Topline-on-T24-300x146.png

Op T24 profiel

Topline-on-wooden-battens-300x134.png

Op houten latten

Topline® panelen met tand en groef worden geleverd inclusief montagemateriaal. De basisconstructie voor wanden bestaat uit een houten lat of metalen omegaprofielen. Metalen klemmen verbinden de panelen met de basisconstructie. Na montage is een doorlopend patroon zichtbaar. Bij plafonds kunnen T-24 mm profielen ook gebruikt worden in combinatie met draaibare klemmen. Voor inspectie zijn in het plenum luiken gemaakt. Topline uitneembare cassettes worden gemonteerd met T-profielen en Z-profielen. De cassettes zijn na montage individueel uitneembaar, waardoor volledige toegang tot het plenum mogelijk is.

 

Duurzame productie: Voor de productie van Topline® gebruiken wij uitsluitend hout dat voldoet aan de richtlijnen van FSC/PEFC en afkomstig is uit herbebossingsgebieden. Bij het productieproces worden alleen grondstoffen gebruikt die onschadelijk zijn voor mens en milieu. Tijdens het productieproces wordt groene stroom gebruikt en wordt warmte uit het productieproces hergebruikt. Alle andere materialen worden afzonderlijk aangeboden voor volledige recycling. Topline voldoet aan de principes van cradle-to-cradle.

Lawapan®-plafond

Uitstekend afneembaar

 

Bij het ontwerp van nieuwbouw en modernisering zijn wanden en plafonds bepalend voor de uitstraling. En als onderdeel van de constructie van belang voor de brandveiligheid en akoestiek. Lawapan® bestaat uit een programma plafondpanelen die aan alle eisen voldoen. De kern van het Paneel bestaat uit MDF samengesteld massief hout (ESW) met aan de zichtzijde een decoratieve toplaag. De akoestiek wordt bereikt door platte (gewone) panelen voor reflectie en door panelen met ronde of ovale perforaties voor absorptie. Afmetingen en uitvoering afgestemd op het project. Eenvoudig te installeren op de bouwplaats en onderhoudsvrij.

Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met architecten en installateurs.

Dit is het uitgangspunt: veelzijdig, praktisch, oog voor detail en kostenefficiënt door slim gebruik van grondstoffen en montage met T-profielen. Dit heeft geresulteerd in 4 modellen voor plafonds. Daarnaast zijn er ook twee wandmodellen, type Standaard en Trend. Individueel verwijderbare panelen zorgen voor volledige toegang tot de ruimte boven het plafond (plenum). Dit is van belang voor periodiek onderhoud en inspecties. Dankzij het gebruik van metalen T-24 profielen zijn de panelen snel en eenvoudig te monteren. Afhankelijk van het model zijn de profielen na montage zichtbaar, gedeeltelijk zichtbaar of onzichtbaar.

verkrijgbaar in 4 modellen:

Veneered-Wood-Tiles-Classic-768x431.png

Model BASIC is voorzien van een niet-buigende sponning. Na montage is de zichtzijde van de T-15/T-24/T-35 metalen profielen zichtbaar. De T-profielen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. De combinatie van zwart profiel en zwart houtfineer geeft een chique resultaat. Verkrijgbaar in diverse modulaire afmetingen. Profielen zichtbaar na montage. (onbedekt)

Veneered-Wood-Tiles-Modern-768x547.png

Het model MODERN wordt gemonteerd in een verlaagd plafondsysteem bestaande uit T-24 mm profielen. Verkrijgbaar in twee modulaire maten. Door het gegradueerde randdetail hangen de panelen zwevend met een onderlinge afstand van 4 mm. Profielen onzichtbaar na montage. (gemaskerd).

Veneered-Wood-Tiles-Classic-768x431.png

Model SYSTEM bestaat uit panelen met gepatenteerde drukveren. Hierdoor is een exacte positiebepaling mogelijk en is elk paneel van onderaf verwijderbaar. Daarom kan de diepte van het plenum minimaal zijn. Gemonteerd met zwarte T-24 profielen bedraagt ​​de afstand tussen de panelen 8 mm. Rondom de panelen wordt een randband aangebracht. Door het drukveersysteem zijn de panelen ook geschikt voor gebruik buiten onder een overkapping. Hierdoor kan het plafond van binnen naar buiten uitrekken. Verkrijgbaar in diverse modulaire afmetingen. Profielen zijn na montage gedeeltelijk zichtbaar (semi-verdekt).

Veneered-Wood-Tiles-Prestige-768x536.png

Bij model SELECT worden de panelen aaneengesloten gemonteerd. De plafondprofielen zijn niet meer zichtbaar en toch is elk paneel verwijderbaar. Voor het modulaire formaat kunnen 600 x 600 mm en 1200×600 mm op T-24 mm profielen worden gebruikt. Voor andere afmetingen wordt gemonteerd met een Z-profiel in combinatie met T-24 mm profiel. De panelen zijn rond voorzien van een kleine schuine rand. Profielen onzichtbaar na montage (gemaskeerd).

Lawapan® biedt architecten ontwerpvrijheid toplaag:

fineer/melamine HPL – decor/kurk afwerking: kleur beits/lak mat of glans/RAL- of NCS-kleur. maat: modulair of op maat van het project. uitvoering: in verlaagd systeemplafond naar keuze weggewerkt, half verdekt of weggewerkt. akoestiek en verlichting: vele uitvoeringen mogelijk en geïntegreerde verlichting.

 

Akoestiek in vele uitvoeringen

Plafondpanelen in de vorm van vierkante cassettes, rechthoekige contrafolies en ook trapeziumvorm worden door CNC-machines voorzien van openingen om geluidsenergie door te laten. Hierdoor is Lawapan® verkrijgbaar in vele uitvoeringen; ronde perforaties van micro tot macro, ovaalvormige perforaties in de vorm van sleuven en inkepingen in de U- en V-vormen. De beoogde akoestiek wordt bereikt door gebruik te maken van een combinatie van platte (uni)panelen voor reflectie en panelen met ronde of ovale perforaties en sleufpatronen. Hierdoor ontstaat de “open ruimte” die nodig is voor de geluidsabsorptie. De open ruimte en daarmee de Alpha-w/NRC zijn getest. Veel modellen zijn getest en toepasbaar. Het akoestische canvas, dat in de fabriek aan de achterkant wordt aangebracht, zorgt voor de omzetting van trillingsenergie in warmte-energie. Klik hier voor meer informatie over akoestiek.

 

Spelen met licht

Het plafond is belangrijk voor licht in de kamer. Lichtgekleurde houtsoorten reflecteren en verspreiden het licht waardoor er energie wordt bespaard. Donker hout absorbeert licht, wat een sfeer van veiligheid kan creëren. Moderne verlichtingssystemen en LED’s in de panelen zijn eenvoudig te integreren. Uitsparingen voor armaturen, sprinklers en luidsprekers worden in de fabriek gemaakt.

bottom of page