top of page
lightway banner.jpg

LIGHTWAY NEDERLAND

De light tube met jarenlang daglichtplezier!

Er zijn vele benamingen voor een daglichtbuis, zoals light tube, lichtkoker, spiegelbuis, daglichtspot, zontunnel et cetera. Hoe ze ook genoemd worden, ze beogen allemaal het zelfde doel. Meer daglicht in huis of werkplek brengen waar ramen dit niet kunnen of niet gewenst zijn. Hoe de light tubes van Lightway dit doen met de vijf verschillende modellen wordt op deze pagina uitgelegd. En vooral ook wat de lichtbuizen zo uniek maakt in vergelijking met de andere systemen in de markt. Waarom blijft de lichtopbrengst van deze systemen tientallen jaren gelijk, een unieke prestatie.

Hoe werken de light tubes van Lightway?

De kristalglazen koepel op het dak vangt daglicht op en leidt dit de hoogreflecterende daglichtbuis in, waarna het daglicht door de diffuser optimaal in de te verlichten ruimte wordt verspreid. Lightway levert op de lichtdoorlatende en reflecterende onderdelen van een daglichtbuis een unieke hoogstaande kwaliteit, die men bij andere daglichtsystemen niet vindt: kristalglazen koepel en glazen diffuser in plaats van kunststof. En een vaste zilver- en silicium oxidelaag in de daglichtbuis in plaats van opgeplakte folie.
Daarnaast heeft Lightway ook nog een unieke gepatenteerde oplossing (Blue Performance) ontwikkeld tegen het probleem van de koudebrug die een lichtbuis zonder Blue Performance kan vormen. De Blue Performance is een isolatie-element met dubbel of tripel anti-reflecterend glas en Argongas. Deze kouderbugonderbreker wordt aangebracht in de isolatieschil van dak of muur. De thermische brug wordt hiermee geheel opgeheven en condensproblemen worden hiermee dus voorkomen.

LIGHTWAY NEDERLAND

lightway logo klein.jpg

Dr. Welfferweg 21 B

3615 AK

Westbroek

0346-769098
info@lightwaynederland.nl
www.lightwaynederland.nl

PRODUCTEN

lightway crystal daglichtsystemen 200HP, 300HP, 400HP,600HP

Lightway Crystal serie

Lightway Crystal Daglichtbuizen. Een koepel van Boheems kristal, een vaste spiegelbuis (met opgedampt ziver en silicium) en een lichtdiffuser van natrium-kaliumglass.

 

De Crystal serie bestaat uit vier modellen:

Lightway Crystal 200 HP

Geschikt voor het verlichten van kleine ruimtes, zoals een toilet of waar men gewoonlijk doorheen loopt, een corridor, kleine entree en kastruimte. Zelfs tijdens de bewolkte wintermaanden brengt de 200HP voldoende licht binnen voor ruimtelijke oriëntatie onder halfbewolkte omstandigheden.

Lightway Crystal 300 HP

Geschikt voor het verlichten van halruimtes, badkamers, toiletten en bergruimtes. In de keuken kan de HP300 uitstekend worden toegepast om het aanrecht of werkblad te verlichten met daglicht. Ze voorzien in voldoende daglicht, ook tijdens bewolkte winterdagen.

Lightway Crystal 400 HP

Geschikt voor het verlichten van een donkere hoek in de woonkamer of een uitbouw, grotere halruimtes of traphallen en toiletten en badkamers. Ook is dit model goed voor het brengen van voldoende daglicht voor werk- en leesplekken, boven bureaus, de eettafel of de bank.

Lightway Crystal 600 HP

De Lightway Crystal serie is uitgebreid met een nog grotere versie, de Lightway Crystal 600HP Ø 52cm.

lightway 600 SILVER daglichsysteem

Lightway Silver serie

Speciaal voor de grotere projecten en utiliteitsbouw heeft Lightway de Silver serie ontwikkeld. Met de 800 brengt Lightway een van de grootste diameters op de markt van daglichtbuizen.

Lightway Silver 600

De LW600 levert een ruime hoeveelheid daglicht, zelfs bij een bewolkte winterdag bedoeld voor werkplekken waar u wilt lezen en werken zonder gebruik van elektrisch licht overdag. Zeer geschikt voor winkelruimtes, kantoren, hoge trappenhuizen in woningen of het verlichten van de werkplekken in keukens. Ook in de winter hoeft het licht niet aan overdag.

Ook geschikt voor grote badkamers, waarin met name vrouwen ze appreciëren voor het aanbrengen van make-up in daglicht en dus weten hoe de kleuren er buiten uitzien. De LW600 is ook zeer efficiënt voor lange afstandsbuizen, tot wel 20 meter van de koepel.

Lightway Silver 800

Gemaakt voor hoge daglichtwaarden in gebouwen onder elke weersconditie en seizoen. Voor kantoren, winkels en gezondheidszorg. Effectieve daglichttoetreding in fabriekshallen, magazijnen en warenhuizen. Zeer hoge performance in bewolkt winterweer. In woningen wordt de LW800 toegepast voor het verlichten van zwembaden, grote woonruimten of keukens waar men veel daglicht wilt. Ze zijn ook zeer effectief voor hoge plafonds en lengte van de daglichtbuis kan wel 30 meter zijn met gebruik van meerdere bochten.

Gratis daglichtadvies van Lightway!

Vraag om een gratis daglichtadvies om een goed beeld te krijgen van de daglichtopbrengst in uw situatie. We helpen u graag vrijblijvend bij het uitzoeken van de juiste daglichtsystemen voor uw situatie en daglichtwensen.

De lichtopbrengst van een daglichtsysteem hangt van diverse factoren af: de locatie van de koepel (locatie op het dak of in de gevel), seizoens- en weersomstandigheden en diverse factoren in de te verlichten ruimte.

Benieuwd welke Lightway model u nodig heeft? Bekijk het hier in het overzicht.

Light tubes

Een Lightway light tube transporteert écht daglicht naar elke gewenste ruimte in huis, zonder gebruik van elektriciteit.

DUURZAAM

Lightway maakt haar daglichtsystemen geschikt voor de hoogste isolatie-eisen voor de duurzame en energiezuinige bouw.

TECHNIEK

Kies de juiste tekening op basis van uw Lightway model Crystal of Silver, uw daksituatie en uw isolatie-situatie.

Een Lightway light tube transporteert écht daglicht naar elke gewenste ruimte in huis, zonder gebruik van elektriciteit.

Lightway maakt haar daglichtsystemen geschikt voor de hoogste isolatie-eisen voor de duurzame en energiezuinige bouw.

Kies de juiste tekening op basis van uw Lightway model Crystal of Silver, uw daksituatie en uw isolatie-situatie.

DAYLIGHT COMPANY BV

Dr. Welfferweg 21 B,
3615 AK Westbroek (vlak bij Utrecht)
+31 (0)346 769 098
info@lightwaynederland.nl
KvK: 54657512
BTW: NL851389880B01

bottom of page