top of page
Solid-Surface-voor-architecten.jpeg
LOGO-MARLAN.jpeg

H53

WATERINSTALLATIE EN SANITAIR

H45

TIMMERWERK EN BINNENINRICHTING

MARLAN SOLID SURFACES

Marlan B.V. is de producent van marlan, de solid surface. Ons oer-Hollandse product is al meer dan 30 jaar een begrip op het gebied van hoogwaardige kunststoffen. Marlan® Solid Surface wordt veelal toegepast in ziekenhuizen, klinieken, algemene ruimte's of als bekleding van o.a. balie's, keukens en badkamervloeren. Marlan is een homogeen materiaal met unieke eigenschappen en een luxe uitstraling. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde polyesterhars, minerale vulstoffen en kleurdragers. Marlan is beschikbaar in meer dan 25 verschillende vormen die in meerdere kleuren zijn te gieten. Deze vormen/waskommen kunnen naadloos worden verlijmd tot een wastafel op maat. Naast vorm is marlan gelukkig ook in kleur enorm veelzijdig: we produceren onze solid surface in meer dan 60 kleuren. Bij al onze kleuren wordt een door onszelf ontwikkelde en bijpassende lijm op kleur meegeleverd. Door deze perfecte match ontstaat de naadloze verlijming die kenmerkend is voor marlan.

Marlan solid surface is een hoogwaardige kunststof die uitermate geschikt is voor allerlei toepassingen. Solid surface betekent letterlijk ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’. Onze producten zijn vochtbestendig, naadloos te verlijmen, niet poreus en verkrijgbaar in iedere kleur.

Marlan wordt gegoten en kan in iedere gewenste vorm geleverd worden. Zodat jij ruimtes op de efficiëntste manier inricht. Als architecten en interieurbouwers word je niet meer belemmerd in je creatieve ontwerpen. Op zoek naar een solid-surface-specialist in B2B-maatwerk? Dan zijn wij je partner.

MARLAN

marlan logo.png

Mulderspark 3

9351 NR

Leek

0594 515 080
info@marlan.com
www.marlan.com

 • Facebook
 • LinkedIn

Wat is solid surface?

 

Marlan: duurzaam, praktisch en prachtig

 

Solid surface is een kunststof 2.0: stukken duurzamer, van hoogwaardiger kwaliteit en met betere bescherming. Marlan wordt gemaakt in Nederland en vertrouwd over de hele wereld. De toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos: van keukens en badkamers tot scholen, ziekenhuizen en jachten.

 

 

 

 

 

 

 

Toepassingen van solid surface

Architecten en interieurbouwers zijn lyrisch over marlan. En dat is ook niet zo vreemd, gezien de prachtige eigenschappen. Het is een duurzaam materiaal, sterk, mooi en reparabel. Het is hygiënisch, waterbestendig en naadloos. Het is in elke vorm, kleur en textuur te krijgen. Daardoor is marlan solid surface niet alleen ideaal in huis, maar ook in de zorg, horeca en retail. Als je het één keer gebruikt in een project, wil je nooit meer anders. Een greep uit de talloze toepassingen van marlan: werkbladen, wastafelsaanrecht- en keukenbladenligbadendouchevloeren, achterwanden, tafels, vensterbanken, balies, wandbekleding, gevelbekleding, meubels, frontjes en laden.

Waar is marlan solid surface te koop?

Marlan heeft een netwerk van distributeurs, interieurbouwers en installateurs. Zij vertegenwoordigen ons. Zij zorgen voor de installatie, de afwerking en het onderhoud van de solid surfaces. Hun en onze vakkennis en ervaring garandeert een product waar je jarenlang zorgeloos van geniet. We geven er maar liefst 10 jaar garantie op.

Halffabricaten van Marlan worden exclusief via distributeurs verkocht. In Nederland zijn dit MaiburgHout Decoratief Noord en Hout Import Reuver.

Technische data van marlan

Wil je precies weten hoe onze solid surface in elkaar zit? Download gerust de technische details en de productsheet van marlan. Je ontvangt de pdf-bestanden direct per mail.

wit-design-keukenblad-van-solid-surface.png
solid-surface-wastafels.jpeg
51.jpeg

Solid surface is een massief oppervlaktemateriaal. Marlan heeft unieke eigenschappen en een luxe uitstraling. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde polyesterhars, minerale vulstoffen en kleurdragers. De meeste mensen kennen solid surface als een materiaal met een mat witte afwerking. Bij marlan gaan we een stapje verder: alle kleuren zijn mogelijk. Ga je in een hotel voor chique badkamers? Zoek je als interieurbouwer een bijzonder keukenblad voor een van je projecten? Praktische wastafels in de stijl van jouw vakantiepark? Marlan gaat prachtig op in iedere omgeving.

Solid surface is een massief, niet-poreus materiaal

Het opvallendste kenmerk van solid surface is dat het niet-poreus is. Dat betekent dat het volstrekt glad is. Hierdoor kunnen bacteriën zich niet hechten aan het oppervlak, is het vlekwerend en tegelijkertijd sterk en robuust. In tegenstelling tot veel andere materialen is solid surface massief. Hierdoor zijn eventuele beschadigingen onzichtbaar weg te werken – het is een kwestie van opschuren.Marlan combineert de voordelen van synthetische materialen met de schoonheid van natuursteen. Onze solid surface lijkt op marmer en graniet, maar is stukken lichter en voelt niet koud aan. Dat we het driedimensionaal kunnen verwerken, maakt vormen mogelijk die je met traditionele materialen niet bereikt.

De voordelen van solid surface

Solid surface kent vele voordelen. Bij Marlan hebben we solid surface doorontwikkeld en het nóg unieker gemaakt. We nemen de belangrijkste eigenschappen hieronder met je door, in willekeurige volgorde. Iedere eigenschap op zich is al een reden om voor marlan te kiezen. Al die andere kwaliteiten krijg je er dan gratis bij.

Marlan solid surface is:

 • Niet-poreus en zeer hygiënisch. Het oppervlak is volstrekt glad. Schimmels en bacteriën kunnen zich niet aan het oppervlak hechten. Hierdoor is marlan geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen, de kinderopvang, scholen en tandartspraktijken.

 • Robuust. Marlan is behoorlijk hufterproof. Alleen als iemand flink zijn best doet, is het oppervlak te beschadigen. En zelfs dat is geen ramp: we kunnen het snel en onzichtbaar herstellen.

 • Sterk en duurzaam. Marlan gaat lang mee en wordt duurzaam geproduceerd. We hergebruiken eigen afval en produceren zo goed als CO2-neutraal. Onlangs introduceerden we zelfs een volledig circulaire solid surface.

 • Driedimensionaal te vormen. We kunnen de solid surface verwerken tot allerlei driedimensionale vormen. Organische vormen in het design? Met marlan kan het.

 • Vochtbestendig en snel schoon. Vocht dringt niet door in het gladde oppervlak van marlan. Daarmee is het een ideale toepassing in de (professionele) keuken en in vochtige ruimten, zoals de badkamer.

 • Voedselveilig. Rauw vlees op het aanrecht? Een ei laten vallen op je werkblad? Geen probleem. Onze solid surface biedt optimale voedselveiligheid. Schoonmaken is een koud kunstje – een doekje met zeep is al genoeg.

 • Naadloos. Marlan is naadloos te verlijmen. We maken een bijpassende lijm in exact dezelfde kleur als de solid surface. Zo lijken losse delen altijd uit één stuk te zijn gemaakt. Marlan kan worden gezaagd, geschuurd en gepolijst als elk hardhouten product.

 • Kleurrijk. Marlan is verkrijgbaar in iedere gewenste kleur. Die kleur vermengen we volledig met de andere componenten van de solid surface. Als je een stuk van je werkblad wilt afzagen, is dat geen enkel probleem.

 • Bestand tegen chemische stoffen en vlekken. Het niet-poreuze oppervlak stoot vlekken af en beschadigt niet door chemicaliën. Ideaal voor het scheikundelokaal of een fabrieksruimte.

 • Lichtdoorlatend. Marlan is translucent te maken. Vooral bij wisselende lichtinval of belichting geeft dit een unieke uitstraling.

Enthousiast geworden door deze lijst met unieke eigenschappen? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan voor jouw project.

PRODUCTEN

douchebak-op-maat-van-solid-surface-1.jpeg

Douchevloer op maat van solid surface

 

Een douchevloer op maat is in veel situaties een must-have in de badkamer. Moet het materiaal een specifieke kleur hebben? Heb je te maken met een lastige hoek? Wij maken prachtige douchevloeren op maat, mét praktische voordelen.

Moet de douchevloer doorlopen in de wanden? Marlan is naadloos te verlijmen en zorgt voor een strak geheel. We maken de hoogwaardige kunststof in elke gewenste maat. Voor architecten die een hotelbadkamer ontwerpen en voor interieurbouwers die een maatwerk-partner zoeken. En of je nu een rechthoekige, ronde of een vijfhoekige douchebak wilt – alles is mogelijk.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

Waterdichte douchevloer in iedere vorm en afmeting

Marlan is 100% waterdicht. Dankzij de naadloze verlijming zijn er geen kiertjes. Het niet-poreuze karakter maakt de solid surface ook nog eens ontzettend hygiënisch. Bacteriën kunnen zich namelijk niet aan het gladde oppervlak hechten. Daarnaast is onze solid surface snel schoon – ideaal in ziekenhuizen en hotels.

Marlan maakt douchevloeren en douchebakken die met traditionele materialen onmogelijk zijn. We kunnen de platte douchevloer in iedere vorm en afmeting leveren – écht een douchebak op maat dus.

kunststof-keukenblad-van-solid-surface.jpeg

Solid surface aanrechtblad op maat

 

De echte blikvanger in een nieuwe keuken? Een solid surface aanrechtblad op maat. Marlan is een hoogwaardige solid surface die wordt geproduceerd in Nederland. Onze producten vormen de perfecte basis voor keukens die mooi én praktisch moeten zijn. 

Een marlan-blad is als een kunststof keukenblad, maar dan beter. Onze aanrechtbladen op maat zijn duurzaam, vochtbestendig, naadloos én in iedere kleur te verkrijgen. En omdat we gewoon in Nederland produceren, garanderen we snelle levering. Ideaal voor architecten en interieurbouwers die een betrouwbare maatwerk-partner zoeken.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

Lange levensduur door hoge kwaliteit

Materialen in de keuken moeten van hoge kwaliteit zijn. Een solid surface aanrechtblad bestaat volledig uit hetzelfde materiaal, waardoor het materiaal bijzonder sterk is. Marlan breekt niet wanneer je er veel druk op uitoefent. Raakt het oppervlak toch beschadigd? Een kras is zo weggewerkt. Solid surface kan unieke vormen aannemen. Wil je bijvoorbeeld dat het solid surface keukenblad doorloopt in een ronde hoek? Marlan geeft architecten hun creatieve vrijheid terug. En dankzij onze naadloze verlijming oogt het geheel altijd strak.

solid-surface-wastafel.jpeg

Solid surface wastafel op maat

 

Een solid surface wastafel is het middelpunt van de badkamer. De perfecte wastafel? Die is zowel mooi als praktisch. Met een wastafel op maat van marlan sla je twee vliegen in één klap: onze solid surface-producten hebben een luxe uitstraling en zijn bijzonder functioneel.

Heeft de badkamer afwijkende afmetingen? Moet de solid surface wastafel naadloos aansluiten bij de rest van het interieur, qua vorm en kleur? Marlan maakt alles op maat. Zo garanderen we een match met het beoogde interieur – ongeacht de stijl, indeling en de grootte van de ruimte.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

Waaruit bestaat een solid surface wastafel?

Onze wastafels bestaan uit Marlan: ons Nederlandse, eigen merk solid surface. Dit homogene materiaal maken we van polyesterhars, minerale vulstoffen en kleurdragers. Het combineert de voordelen van synthetische materialen met de schoonheid van natuursteen. Een solid surface wastafelblad op maat lijkt op marmer en graniet, maar is minder zwaar en duurzaam.

leolan-9.jpeg

Solid surface waskom van Marlan

 

Badkamers van nu zijn praktisch en stijlvol tegelijkertijd. En dus zoek je producten die aan beide eisen voldoen. Met een solid surface waskom sla je twee vliegen in één klap. Onze waskommen zijn hygiënisch, luxe en verkrijgbaar in elke vorm of kleur. Interieurbouwers en architecten bouwen al meer dan 30 jaar op onze expertise.

Hebben de hotelbadkamers afwijkende afmetingen? Vraagt het ontwerp van een nieuw winkelcentrum om extra brede waskommen? Zoekt de klant naar sanitair in de kleur van hun huisstijl? Voor iedere vraag is Marlan je gedroomde solid-surface-partner.

Benieuwd naar onze solid surface waskommen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Solid surface waskom voor elk project

Hoe groot of klein de badkamer of toiletruimte ook is, onze solid surface waskom valt meteen op. En dat is precies de bedoeling. Elke vorm is mogelijk met een marlan solid surface waskom: rond, vierkant, ovaal of een bijzondere hoek? We kunnen marlan in elke benodigde vorm gieten, passend bij jouw badkamerproject.

IMG_0130.jpeg

Solid surface bad van marlan

Vrijstaand bad of inbouw – alles is mogelijk

Luxer dan een solid surface bad wordt het niet in de badkamer. Al jaren populair in chique hotels, nu steeds vaker te vinden bij mensen thuis. Wij snappen wel waarom. Onze baden op maat zijn echte blikvangers door het design en hoogwaardige materiaal. 

Daarbij: marlan is beschikbaar in alle kleuren en heeft praktische voordelen voor toepassing in de badkamer. Of je nu voor een vrijstaand bad of een traditioneel lig- of hoekbad kiest, na onze solid surface wil je nooit meer anders.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

 

Solid surface bad: meer dan luxe design

Marlan is een Nederlandse, hoogwaardige solid surface op basis van polyesterhars. Het oppervlak is volstrekt glad en zeer hygiënisch, omdat bacteriën zich niet aan het oppervlak kunnen hechten. Ook is het vuilafstotend, waardoor schoonmaken in een handomdraai is gedaan.

op-maat-gemaakte-bar-van-solid-surface.jpeg

Barblad op maat van solid surface

Duurzaam design van marlan

Sommige barbladen zijn prachtig, maar lastig schoon te houden. Andere barbladen zijn praktisch, maar passen niet helemaal bij het gewenste interieur.

Met een barblad op maat van marlan sla je meerdere vliegen in één klap. Onze solid surface bladen zijn duurzame designs van de hoogste kwaliteit, niet poreus en in iedere kleur verkrijgbaar.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

Een onvergetelijke eerste indruk met een barblad op maat

Als ondernemer wil je je bezoekers aan de bar een onvergetelijke eerste indruk geven. Met een marlan barblad op maat is dit mogelijk. Het combineert de schoonheid van natuursteen met de voordelen van synthetische materialen.

Zo is een solid surface blad tijdens het productieproces vrij te vormen. Hierdoor ontstaan ontwerpen die met traditionele materialen onmogelijk zijn. Een golvend barblad? Bijzondere hoeken? Met marlan heb je totale vrijheid. 

10273435_770067366377873_7135004243923044868_n.jpeg

Kunststof plaatmateriaal van marlan

Solid surface-platen uit Nederland

Solid surface als plaatmateriaal is enorm populair. De platen worden steeds vaker gebruikt in keukens en badkamers. Denk bijvoorbeeld aan een aanrechtblad in nieuwbouwwoningen, wandplaten voor in douches of barbladen in hotels en restaurants.

Marlan solid surface biedt consumenten, interieurbouwers en architecten eindeloze mogelijkheden. Onze waterbestendige panelen zijn sterk, onderhoudsarm en worden altijd op maat gezaagd.

Nieuwsgierig naar solid surface op maat? Vraag nu een offerte aan.

 

 

Platen van marlan

Marlan bestaat uit een speciaal ontwikkelde polyesterhars en minerale vulstoffen. Samen zorgt dit voor een steenachtig oppervlak dat niet koud aanvoelt. Deze combinatie onderscheidt marlan van andere soorten plaatmateriaal voor interieurbouw. 

Marlan-en-Dyson-afbeelding-webpagina-768x448.png

Dyson Airblade Tap wastafel

Een unieke en duurzame combinatie

Dyson heeft een fantastische kraan met geïntegreerde handdroger ontwikkeld: de Dyson Airblade Tap. Met de Dyson Tap bespaar je ruimte, schoonmaaktijd en papier.

Deze eigenschappen sluiten naadloos aan op de unieke en duurzame kwaliteiten van marlan. Solid surface van marlan is duurzaam, zeer hygiënisch en vriendelijk in het onderhoud. De kraan van Dyson verdient een innovatieve wastafel. Marlan en Dyson hebben de krachten gebundeld en creëerden zo de Vivace maatwerk wastafel.

De perfecte wastafel voor de Dyson Tap

De lucht van de Dyson Tap komt met een snelheid van ongeveer 700 km/u uit de handdroger. Deze airblade technologie veroorzaakt een flinke ‘storm’ in de wasbak. Het is dus belangrijk dat het water op tijd naar de afvoer stroomt. Zo worden waterresten door de luchtstroom niet uit de wasbak geblazen, maar in de afvoer.

We gingen op zoek naar de perfecte perfecte wastafel voor de Dyson Airblade Tap. De Dyson Tap is op verschillende solid surface wastafels getest. Hierbij keken we naar de ideale afstand tussen kraan en wasbak en naar de beste positie, zowel horizontaal als verticaal.

14732151_1062185423879148_4365084831375412996_n.jpeg

Wastafels voor projectinrichting

Projectinrichting is een stuk makkelijker en leuker met de projectwastafels van marlan. Dankzij de naadloze verlijmingen kunnen meerdere wastafels strak aan elkaar worden gekoppeld. Het resultaat? Een strak geheel, weinig onderhoud én een duurzaam product.

 

Projectwastafels van marlan zijn breed toepasbaar. Je vindt onze wastafels overal: van toiletruimtes van luxe winkelcentra tot aan de toiletgebouwen op campings. Ook in zorginstellingen en horeca-gelegenheden komen de eigenschappen van onze duurzame kunststof geweldig tot zijn recht.

De praktische voordelen van onze wastafels

Meer wastafels betekent niet automatisch meer werk. Dat bewijst Marlan. Het niet-poreuze oppervlak van onze solid surface is in een handomdraai schoon. De wastafels zijn volstrekt glad, wat betekent dat bacteriën zich niet kunnen hechten aan het oppervlak. Projectwastafels van marlan zijn daarnaast behoorlijk hufterproof. Alleen als iemand er goed zijn best voor doet, is het oppervlak te beschadigen. Komt er onverhoopt toch een kras op? Het materiaal is weer volledig als nieuw op te werken. We herstellen de schade zonder moeite.

Solid surface vormen

Van idee naar werkelijkheid met marlan

Met marlan wordt alles mogelijk. Deze innovatieve solid surface neemt zowel organische als strakke vormen aan, waardoor creativiteit geen grenzen meer kent. Solid surface vormen van marlan geven je de vrijheid om elke ruimte naar persoonlijke voorkeur te ontwerpen.

Marlan’s solid surface vormen zijn beschikbaar in meer dan 60 kleuren. Alle vormen kunnen met behulp van onze lijm naadloos onder platen worden verlijmd. Zit de gewenste kleur er niet tussen? Dan maken we er eentje (inclusief lijm) op maat.

Halffabricaat als basis voor eindfabricaat

Marlan solid surface producten kunnen worden onderverdeeld in twee segmenten, halffabricaten en installatiegerede producten. Voorbeelden van eindfabricaten zijn onze wastafels en douchevloeren. Halffabricaten vormen de basis voor een eindfabricaat, ze zijn dus nog niet helemaal verwerkt.

Onze solid surface is een hoogwaardige kunststof, bestaande uit een speciaal ontwikkelde polyesterhars en minerale vulstoffen. De veelzijdigheid van marlan biedt architecteninterieurbouwers en consumenten eindeloze mogelijkheden.

Marlan past altijd

Van keukenbladen tot de bovenkant van een badkamermeubel, marlan is maatwerk. Onze solid surface is beschikbaar in meer dan 60 kleuren en wordt in iedere gewenste vorm gegoten. We denken graag mee met de opdrachtgever, ontwerper en installateur. Zo leveren we samen een perfect passend eindresultaat, keer op keer.

Meer weten? Kijk op onze pagina voor verwerkers of neem contact met ons op.

bottom of page