top of page
MVRDV logo.jpeg

MVRDV

MVRDV is in 1993 opgericht door Winy Maas, Jacob van Rijs en Nathalie de Vries. Gevestigd in Rotterdam, Nederland, hebben we een wereldwijde reikwijdte en bieden we oplossingen voor hedendaagse architecturale en stedelijke problemen in alle regio's van de wereld.

 

Onze zeer op samenwerking gebaseerde, op onderzoek gebaseerde ontwerpmethode betrekt klanten, belanghebbenden en experts uit een breed scala van velden vanaf het begin van het creatieve proces. Het resultaat zijn voorbeeldige, uitgesproken projecten waarmee onze steden en landschappen zich kunnen ontwikkelen naar een betere toekomst.

Het werk van MVRDV wordt wereldwijd tentoongesteld en gepubliceerd en heeft talloze internationale onderscheidingen ontvangen. Tweehonderdvijftig architecten, ontwerpers en stedenbouwkundigen ontwikkelen projecten in een multidisciplinair, collaboratief ontwerpproces dat nauwgezet technisch en creatief onderzoek vereist.

MVRDV werkt met BIM en heeft officiële BREEAM- en LEED-assessoren in huis.

De producten van MVRDV's unieke benadering van design variëren, variërend van gebouwen van alle soorten en maten tot stedenbouwkundige plannen en visies, talrijke publicaties, installaties en tentoonstellingen.

 

Afgeronde projecten zijn onder meer het Nederlands Paviljoen voor de World EXPO 2000 in Hannover; de Markthal, een combinatie van wonen en retail in Rotterdam; de Pushed Slab, een duurzaam kantoorgebouw in de eerste ecowijk van Parijs; Flight Forum, een innovatief bedrijventerrein in Eindhoven; het wooncomplex Silodam in Amsterdam; het Matsudai Cultureel Centrum in Japan; de kantoorcampus Unterföhring bij München; het Lloyd Hotel in Amsterdam; het woningbouw- en stedenbouwkundig plan Ypenburg in Den Haag; de woninguitbreiding Didden Village in Rotterdam; het muziekcentrum De Effenaar in Eindhoven; het Gyre-boetiekwinkelcentrum in Tokio; een openbare bibliotheek in Spijkenisse; een internationaal bankhoofdkantoor in Oslo, Noorwegen; en de iconische Mirador en Celosia woningen in Madrid.

Lopende projecten zijn onder meer een openbaar kunstdepot in Rotterdam, de transformatie van een gebouw voor gemengd gebruik in het centrum van Parijs, hoogbouw voor gemengd gebruik in New York en Shenzhen, en een verscheidenheid aan woningbouwprojecten in Nederland, Frankrijk, China, India, en andere landen. MVRDV werkt ook aan grootschalige stedelijke masterplannen in Bordeaux en Caen, Frankrijk en het masterplan voor een eco-stad in Logroño, Spanje. Grotere visies voor de toekomst van Groot-Parijs, Groot-Oslo en de verdubbeling van de Nederlandse nieuwe stad Almere zijn ook in ontwikkeling.

Onze onderzoeksgerichte aanpak wordt geïllustreerd door The Why Factory, een onafhankelijke denktank en onderzoeksinstituut dat we samen met de Technische Universiteit Delft runnen, dat een agenda biedt voor architectuur en stedenbouw door zich de stad van de toekomst voor te stellen. Dit onderzoek brengt ons bij problemen die variëren van wereldwijde duurzaamheid in grootschalige studies zoals Pig City, tot kleine, pragmatische architecturale oplossingen voor verwoeste gebieden zoals New Orleans.

MVRDV

mvrdv logo klein.jpg

Achterklooster 7

3011 RA

Rotterdam

010 477 2860
office@mvrdv.com

www.mvrdv.nl

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube

PROJECTEN

bottom of page