top of page
nophadrain banner.jpg

NOPHADRAIN

nophadrain.jpg

Adres: Mercuriusstraat 10

Postcode: 6468 ER

Plaats: Kerkrade

T: 045-5355030
E: info@nophadrain.nl
W: www.nophadrain.nl

  • Facebook
  • Twitter
linkedin icon.gif

Nophadrain

 

Over NOPHADRAIN

Al meer dan twintig jaar geeft Nophadrain invulling aan haar filosofie ’gebruik de ruimte’ met de ontwikkeling en productie van slimme systemen voor het inrichten van gebruiksdaken. Daarbij vervullen we een belangrijke rol bij de advisering en zijn we nauw betrokken bij de uitvoering. Naast onze gebruiksdaksystemen, produceren wij de professionele GARDLINER Kantopsluitingssystemen voor de hovenier en kweken we een grote verscheidenheid aan hoogwaardige sedumvegetatie op onze eigen Sedumkwekerij Sedumdirect.

Ontwikkeling en productie

Nophadrain ontwikkelt en produceert systemen die vegetatie en beloop- en berijdbare verhardingen op daken en parkeerkelders mogelijk maken. In onze slimme drainagesystemen voegen we de verschillende functielagen in de opbouw van een gebruiksdak samen tot één product.

In ons eigen laboratorium testen we onze gerecyclede grondstoffen continu op geschiktheid, zodat we de kwaliteit van de gebruiksdaksystemen kunnen garanderen. Door de ontwikkeling en de productie in eigen hand te houden, zijn we in staat continu in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en inzichten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Bovendien kunnen we hierdoor flexibel inspelen op uw wensen en behoeften. 

Advies en engineering

Een goed product afleveren houdt bij Nophadrain niet op na de productie. Onze specialisten begeleiden u nauwlettend in alle fasen van het bouwproces: van ontwerp tot uitvoering. 

Bij het ontwerp van een gebruiksdak zijn de onderliggende dakconstructie, de aan te brengen dakbedekkingsconstructie en de bescherming daarvan van groot belang voor het succes van uw project. Onze specialisten geven u bouwkundig advies dat rekening houdt met alle facetten van het bouwproces. Van informatie over richtlijnen en normeringen tot advies over de juiste vegetatie of verharding. Daarnaast zorgen onze adviseurs op locatie voor een vlekkeloze installatie van de Nophadrain gebruiksdaksystemen. Zo slaan wij met onze expertise een brug tussen iedereen die bij de aanleg van een groendak of gebruiksdak betrokken is: ontwikkelaars, architecten, constructeurs, dakdekkers, hoveniers, groenvoorzieners en landschapsarchitecten.

Uitvoering

In de Nophadrain Drainagesystemen zijn de verschillende functielagen gecombineerd tot één product. Hierdoor zijn onze gebruiksdaksystemen eenvoudig en snel aan te brengen. 

Bij Nophadrain kunt u kiezen voor het leveren en aanbrengen van het volledige systeem. Voor deze uitvoering werken wij uitsluitend samen met gespecialiseerde bedrijven die vertrouwd zijn met onze systemen. Gedurende het gehele proces houdt u één aanspreekpunt, zodat alles van advies tot uitvoering helder en gestructureerd verloopt. 

nophadrain_advies_ontwikkeling_2020.png

Nophadrain gebruiksdaksystemen

Het standaard Nophadrain Extensief Groendaksysteem

 

Eén compleet systeem

Onze extensieve groendaksystemen worden compleet geleverd, van wortelwerende folie tot en met de vegetatie. De vegetatie kweken wij zelf in onze sedumkwekerij, Sedumdirect, en is van uitstekende kwaliteit. Voor het aanbrengen van de ND Sedumstekken bieden wij via onze kwekerij ook een totaalpakket voor hydroseeding (ND Hydroseeding) aan. De ideale ondergrond voor een extensief groendak wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de vegetatie tegen de opstuwing van water en slaat tegelijkertijd water op in het ingebouwde waterreservoir voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem het dakbedekkingssysteem tegen de opbouw van waterdruk en mechanische belastingen zowel tijdens als na de aanleg.

algemeen-stip_extensief_nl.png

Het standaard Nophadrain Intensief Groendaksysteem

 

Eén compleet systeem

Onze intensieve groendaksystemen worden compleet geleverd- van wortelwerende folie tot en met de vegetatiedragende laag. Het is het duurzame systeem voor het aanbrengen van volwaardige tuinen en parklandschappen op daken met bomen, heesters, gazons en waterpartijen.

Het hart van het Nophadrain Intensief Groendaksysteem wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de dakbedekking tegen de opstuwing van water en slaat, in combinatie met de ND WSM-50 Waterreservoirplaten, tegelijkertijd water op (40 l/m²) voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem in combinatie met de ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie het dakbedekkingssysteem tegen mechanische belastingen.

stip-algemeen_intensief_nl.png

Het standaard Nophadrain Terrasdaksysteem

 

Eén compleet systeem

Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem wordt gevormd door het ND 220 Drainagesysteem op rol. Dit drukstabiele multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem voorkomt de insluiting van vocht onder de aangebrachte verharding.

Zo blijft het oppervlak van de verharding gevrijwaard van cementsluier en verkleuring. Verder voorkomt het ND 220 Drainagesysteem het optreden van vorstschade door het opvriezen van de ondergrond en zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond van de verharding. Daarnaast voorkomt het ND 220 Drainagesysteem de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Het drainagesysteem is aan de onderzijde voorzien van een drukverdelende folie die, in combinatie met de ND TGF-20 Scheidings- en Glijfolie, het dakbedekkingssysteem beschermt tegen mechanische belastingen.

algemene-stip-beloofbaar_nl.png

Het standaard Nophadrain Parkeerdaksysteem

 

Eén compleet systeem

Dankzij de extreem hoge druksterkte van de Nophadrain Parkeerdaksystemen zijn deze niet alleen geschikt voor personenwagens, maar zelfs voor nood- en hulpdiensten en zwaar vrachtverkeer.

Het hart van de Nophadrain Parkeerdaksystemen bestaat uit het drukstabiele ND 620 Drainagesysteem (bij personenwagens) of het ND 620hd Drainagesysteem (bij nood- en hulpdiensten en vrachtverkeer). Deze drainagesystemen voorkomen de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Ze beschermen het dakbedekkingssysteem in combinatie met de ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie tegen de optredende statische en dynamische verkeerslasten.

De ND 620 / ND 620hd Drainagesystemen zorgen voor een goede waterafvoer uit de funderingslaag en voorkomen het opvriezen van, en spoorvorming in de elementenverharding. Zij bieden daardoor een stabiele en duurzame ondergrond voor de elementenverharding. De Nophadrain Parkeerdaksystemen zijn langdurig onderworpen aan praktijkgerichte dynamische belastingproeven door de Technisch Universiteit in München (D).

algemene-stip-berijdbaar_nl.png
bottom of page