top of page
nophadrain banner.jpg

Al meer dan twee decennia geeft Nophadrain concreet invulling aan haar filosofie van 'ruimtegebruik' door het ontwikkelen en produceren van geavanceerde systemen voor de inrichting van gebruiksdaken. Het bedrijf speelt niet alleen een cruciale rol in advisering, maar is ook nauw betrokken bij de daadwerkelijke uitvoering. Naast de productie van gebruiksdaksystemen vervaardigt Nophadrain tevens de professionele GARDLINER Kantopsluitingssystemen voor hoveniers en beheert een uitgebreide variëteit aan hoogwaardige sedumvegetatie op haar eigen Sedumkwekerij, genaamd Sedumdirect.

Ontwikkeling en Productie: Nophadrain specialiseert zich in het ontwikkelen en produceren van systemen die de aanleg van vegetatie, beloopbare en berijdbare verhardingen op daken en parkeerkelders mogelijk maken. Door de integratie van diverse functionele lagen in de opbouw van gebruiksdaken, creëert het bedrijf geavanceerde drainagesystemen die tot één product samenkomen. In hun eigen laboratorium onderwerpen ze gerecyclede grondstoffen aan voortdurende tests om de kwaliteit van gebruiksdaksystemen te waarborgen. Het behouden van ontwikkeling en productie in eigen beheer stelt Nophadrain in staat om flexibel in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, vooral op het gebied van duurzaamheid.

Advies en Engineering: Nophadrain zet zich in voor het volledige bouwproces, van ontwerp tot uitvoering. Het leveren van een kwaliteitsproduct gaat voor hen verder dan de productiefase. Specialisten van het bedrijf begeleiden klanten gedurende alle stappen, waarbij ze essentieel advies verstrekken. Dit omvat niet alleen informatie over richtlijnen en normen, maar ook advies over geschikte vegetatie en verharding. De expertise van Nophadrain fungeert als een brug tussen diverse betrokken partijen, zoals ontwikkelaars, architecten, constructeurs, dakdekkers, hoveniers, groenvoorzieners en landschapsarchitecten.

Uitvoering: De gebruiksdaksystemen van Nophadrain combineren verschillende functionele lagen tot één product, waardoor ze eenvoudig en efficiënt kunnen worden aangebracht. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om zowel het volledige systeem te leveren als aan te brengen. Bij deze uitvoering werkt Nophadrain uitsluitend samen met gespecialiseerde bedrijven die vertrouwd zijn met hun systemen. Gedurende het gehele proces behouden klanten één aanspreekpunt, wat zorgt voor een heldere en gestructureerde gang van zaken van advies tot uitvoering.

NOPHADRAIN

nophadrain logo.jpg

Mercuriusstraat 10

6468 ER

Kerkrade

045-5355030
info@nophadrain.nl
www.nophadrain.nl

  • Facebook
  • Twitter
linkedin icon.gif

Nophadrain gebruiksdaksystemen

algemeen-stip_extensief_nl.png

Het standaard Nophadrain Extensief Groendaksysteem

 

Eén compleet systeem

Onze extensieve groendaksystemen worden compleet geleverd, van wortelwerende folie tot en met de vegetatie. De vegetatie kweken wij zelf in onze sedumkwekerij, Sedumdirect, en is van uitstekende kwaliteit. Voor het aanbrengen van de ND Sedumstekken bieden wij via onze kwekerij ook een totaalpakket voor hydroseeding (ND Hydroseeding) aan. De ideale ondergrond voor een extensief groendak wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de vegetatie tegen de opstuwing van water en slaat tegelijkertijd water op in het ingebouwde waterreservoir voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem het dakbedekkingssysteem tegen de opbouw van waterdruk en mechanische belastingen zowel tijdens als na de aanleg.

stip-algemeen_intensief_nl.png

Het standaard Nophadrain Intensief Groendaksysteem

 

Eén compleet systeem

Onze intensieve groendaksystemen worden compleet geleverd- van wortelwerende folie tot en met de vegetatiedragende laag. Het is het duurzame systeem voor het aanbrengen van volwaardige tuinen en parklandschappen op daken met bomen, heesters, gazons en waterpartijen.

Het hart van het Nophadrain Intensief Groendaksysteem wordt gevormd door het ND 4+1h Drainagesysteem op rol. Dit multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem met een hoge drukvastheid beschermt de dakbedekking tegen de opstuwing van water en slaat, in combinatie met de ND WSM-50 Waterreservoirplaten, tegelijkertijd water op (40 l/m²) voor droge periodes. Daarnaast beschermt het ND 4+1h Drainagesysteem in combinatie met de ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie het dakbedekkingssysteem tegen mechanische belastingen.

algemene-stip-beloofbaar_nl.png

Het standaard Nophadrain Terrasdaksysteem

 

Eén compleet systeem

Het hart van het Nophadrain Terrasdaksysteem wordt gevormd door het ND 220 Drainagesysteem op rol. Dit drukstabiele multifunctionele CE-gemarkeerde drainagesysteem voorkomt de insluiting van vocht onder de aangebrachte verharding.

Zo blijft het oppervlak van de verharding gevrijwaard van cementsluier en verkleuring. Verder voorkomt het ND 220 Drainagesysteem het optreden van vorstschade door het opvriezen van de ondergrond en zorgt daarmee voor een stabiele ondergrond van de verharding. Daarnaast voorkomt het ND 220 Drainagesysteem de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Het drainagesysteem is aan de onderzijde voorzien van een drukverdelende folie die, in combinatie met de ND TGF-20 Scheidings- en Glijfolie, het dakbedekkingssysteem beschermt tegen mechanische belastingen.

algemene-stip-berijdbaar_nl.png

Het standaard Nophadrain Parkeerdaksysteem

 

Eén compleet systeem

Dankzij de extreem hoge druksterkte van de Nophadrain Parkeerdaksystemen zijn deze niet alleen geschikt voor personenwagens, maar zelfs voor nood- en hulpdiensten en zwaar vrachtverkeer.

Het hart van de Nophadrain Parkeerdaksystemen bestaat uit het drukstabiele ND 620 Drainagesysteem (bij personenwagens) of het ND 620hd Drainagesysteem (bij nood- en hulpdiensten en vrachtverkeer). Deze drainagesystemen voorkomen de opbouw van waterdruk tegen het dakbedekkingssysteem. Ze beschermen het dakbedekkingssysteem in combinatie met de ND TSF-100 Glij- en Beschermfolie tegen de optredende statische en dynamische verkeerslasten.

De ND 620 / ND 620hd Drainagesystemen zorgen voor een goede waterafvoer uit de funderingslaag en voorkomen het opvriezen van, en spoorvorming in de elementenverharding. Zij bieden daardoor een stabiele en duurzame ondergrond voor de elementenverharding. De Nophadrain Parkeerdaksystemen zijn langdurig onderworpen aan praktijkgerichte dynamische belastingproeven door de Technisch Universiteit in München (D).

bottom of page