PNEUMAN

Hoe kun je de beschikbare digitale technieken inzetten om installaties in gebouwen veiliger, comfortabeler en vooral veel slimmer te maken. ‘De mens centraal’ De vraag naar één centraal touchscreen om alle diciplines in één gebouw te monitoren en bedienen wordt steeds groter. Natuurlijk worden allerlei systemen tegenwoordig automatisch geregeld. Echter de mens, waar het gebouw voor is bedoeld, wil graag naar behoefte invloed uitoefenen op zijn omgeving. Bovendien wil men storingen, meldingen, alarmen etc. direct waar kunnen nemen en oplossen. Met Pneumans digitaal besturingssysteem (DIT) is dit mogelijk. Alle functies worden ondergebracht in één beheersysteem. Vanuit een centraal TFT touchscreen bedient u meerdere beheeraspecten als aanwezigheid, toegang, verlichting, ventilatie, verwarming, zonwering en alarmering. Omdat DIT een webbased systeem is, is het mogelijk om vanaf elke locatie op afstand in te loggen voor het houden van toezicht of om bijvoorbeeld ergens het licht uit te doen. DIT is bijzonder flexibel. Het communiceert met alle bestaande bustechnieken waardoor opname van elke elektrotechnische toepassing binnen het systeem mogelijk is. Uitbreidingen zijn zonder ingrijpende wijzigingen in de infrastructuur op te nemen. Die flexibiliteit maakt niet alleen veel méér mogelijk binnen de grenzen van gebouwbeheer, maar verhoogt ook de efficiency ervan. Dat maakt DIT al gauw financieel interessant. Bovendien vallen kosten voor engineering, (kabel)materiaal en installatie lager uit naarmate de omvang van het beheervraagstuk toeneemt. DIT is kortweg een geavanceerde oplossing om op eenvoudige wijze gebouwbeheer overzichtelijk te

maken. Met flexibele mogelijkheden voor de eindgebruiker en winst voor de installateur. Brandmeldpanelen vormen binnen de besturingspanelen een aparte groep, daar zij samen met de brandmeldinstallatie gecertificeerd dienen te worden. Hoewel er door verandering van het bouwbesluit minder vraag is naar conventionele panelen, stijgt de vraag naar digitale brandmeldpanelen die daarnaast multifunctioneel inzetbaar zijn. Deze zijn sinds kort leverbaar. Pneuman is met de ontwikkeling van het paneel niet over één nacht ijs gegaan. Er werd met vrijwel elke brandbeveiligingsautoriteit overlegd. En met succes - het is een betrouwbaar en te certificeren paneel geworden dat communiceert met alle toonaangevende brandmeldcentrales. Pneuman heeft een naam hoog te houden, we zijn tenslotte al meer dan dertig jaar marktleider Ieder ICT-bedrijf kan een digitaal paneel maken, maar waar het om draait is ervaring met belanghebbenden en certificerende partijen. Pneumans is lid van de Expertcommissie NEN 2535. Hoofddoel van de commissie is invloed uitoefenen op realisatie van werkbare normen. Techniek staat niet stil, certificatie zal altijd achter de feiten aan blijven lopen. Wij pleiten daarom voor voorwaarden in plaats van vereisten. Zodat innovatieve ontwikkelingen kunnen blijven doorgaan. 

PNEUMAN

pneuman logo klein.jpg

Morseweg 73 

1131 PH

Volendam

0299-411350
info@pneuman.nl
www.pneuman.nl

  • Facebook
  • YouTube
linkedin icon.gif
Pneuman brandalarm.png
Pneuman gebouwbeheer.png

Brandmeldpanelen

Onze brandmeld- en ontruimingspanelen voldoen aan alle eisen en normen zoals die zijn beschreven en door keuringsinstanties worden verlangd.  De constante, hoogwaardige kwaliteit van alle geleverde producten en diensten hebben Pneuman de status van marktleider opgeleverd.  Onze brandmeldpanelen laten zich op elke gewenste manier integreren, ongeacht het type brandmeldinstallatie. Opbouw, inbouw, conventioneel of digitaal, zegt u het maar.

dig.webp

Digitaal

conv.png

Conventioneel

Digitale besturingspanelen

Alle onderdelen van een gebouwinstallatie integreren tot een overzichtelijk geheel ? Dat is ons specialisme. Visualiseren van alle disciplines, zodat bedienen en monitoren vanaf elke locatie en op elk tijdstip mogelijk is. Dat levert een enorm comfort en substantiële besparing op. Hoe de visualisatie er uit ziet hangt helemaal van de gebruiker af. We maken gebruik van WEB technologie om koppelingen te realiseren en intelligentie aan de installatie toe te voegen.

bulb.png

Lichtmanagement

alarm-1.png

Alarm en storingen

timer.png

Tijdklokken

deur.png

Deurbediening

energy.png

Energie monitoring

secure.png
klimaat2.png

Klimaat

sun.png

Zonwering

fire.png

Brandmelding

OPGENOMEN PRODUCTEN IN NBS

CONVENTIONEEL BRANDMELDPANEEL, WANDMODEL,Type: PD10

CONVENTIONEEL BRANDMELDPANEEL, BUITENOPSTELLING, Type: BP150

CONVENTIONEEL BRANDMELDPANEEL, VANDAALBESTENDIG, PD10/PPD10

CONVENTIONEEL BESTURINGSPANEEL, WANDMODEL, Type: PD10

CONVENTIONEEL BESTURINGSPANEEL, INBOUWFRAME, PD6, PD10, PD12

CONVENTIONEEL BESTURINGSPANEEL, VANDAALBESTENDIG, PD10

DIGITAAL BRANDMELDPANEEL (NEN 2535)

ATTENTIEPANEEL, WANDMODEL (NEN 2575)

HANDBRANDMELDER (EN 54-11)