top of page
pyroguard-banner.gif

PYROGUARD

Pyroguard werd opgericht eind jaren 80, oorspronkelijk als Northern Wired Glass en later als CGI International. De initiële focus van het bedrijf lag op de productie van traditioneel draadglas. Echter, dankzij grondige technische expertise en een uitgebreid onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma, werd helder brandwerend glas ontwikkeld. Dit vormde de basis voor het uitgebreide assortiment van Pyroguard dat vandaag de dag wordt aangeboden.

In 2012 verwierf de groep Interver, een Franse fabrikant van brandwerend glas, waardoor het assortiment kon worden uitgebreid met gehard glas voor projecttoepassingen. Eind 2015 werd Neil Tilsley benoemd tot CEO, en werd er een aanzienlijk programma voor capaciteitsuitbreiding van de productiefaciliteiten afgerond. Sindsdien is het bedrijf gegroeid in kernmarkten als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland, en heeft het zijn wereldwijde aanwezigheid vergroot door nieuwe markten te betreden, waaronder België, Duitsland, Italië, Iberia, Scandinavië, het Midden-Oosten, India en Noord-Amerika.

In 2018 werd een management buy-out voltooid, en in 2019 werd Pyroguard onderdeel van de Technical Fire Safety Group, samen met zusterbedrijf Fire Glass UK. In 2021 verhuisden we een van onze productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk naar een splinternieuwe locatie van 12.000 m2 in Haydock. In oktober 2022 fuseerde de Technical Fire Safety Group met de svt Group of Companies, een vooraanstaande leverancier van passieve brandbeveiliging in Europa.

PYROGUARD

pyroguard logo klein.jpg

Luchthavenweg 81 Unit 125

5657 EA

Eindhoven

tel: 040-2888525
info.nederland@pyroguard.eu
www.pyroguard.eu

  • Facebook
  • Twitter
linkedin icon.gif
bottom of page