top of page

RAAMDORPELELEMENTEN BV

Raamdorpelelementen B.V. uit Bladel verlijmt sinds 2002 losse raamdorpelstenen tot elementen. Raamdorpelelementen vormen een mooi voorbeeld van efficiency in de bouw die ook nog eens een hogere kwaliteit en duurzaamheid oplevert. Efficiënt, omdat niet langer steentje voor steentje met de hand hoeft te worden ingelegd in de specie, maar een volledige lengte op maat in één keer kan worden gelegd. Strakker en vlakker dan veelal met handwerk mogelijk is. "Er zijn nog wel metselaars die heel secuur een rechte raamdorpel kunnen maken, maar dan zijn ze langer bezig en dan wordt het te duur", constateert directeur-eigenaar Bart Tenbült. "Bij ons in de fabriek gebeurt het verlijmen van de losse dorpels automatisch en onder de meest gunstige verwerkings- en arbeidscondities, waarbij we het proces kunnen sturen tot dat het element helemaal uitgehard is. Dat verlaagt de faalkansen op de bouw en dus de kosten."

 

Waarom losse raamdorpels metselen als je in een handomdraai een compleet raamdorpelelement strak kunt monteren? En dat is pas één van de handvol voordelen van prefab raamdorpelelementen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de woningbouw en -renovatie steeds meer kiest voor het comfort, de kwaliteit èn de lage kosten van deze oplossing. Bovendien is Raamdorpel.nl online 24/7 bereikbaar voor offertes en bestellingen binnen één minuut. Raamdorpelelementen BV is sinds januari 2012 gevestigd op Fabrieksweg 5 in Bladel.

Raamdorpels assortiment

Wij verlijmen alle raamdorpelstenen en muurafdekkers uit het assortiment van zowel St. Joris als Wienerberger-Terca.
Dit assortiment bestaat uit 24 standaard kleuren en 21 standaard modellen. In dit assortiment zitten verschillende lengtes van raamdorpels, inclusief de tussenmodellen met een lengte van 130, 140 en 180mm en enkele uitvoeringen met dunnere (25mm) en dikkere (35mm) raamdorpels. De kleuren zwart en bruin verglaasd zijn ook met een hogere klik verkrijgbaar.

 

 Online offertes

Log in bij ons offerteprogramma en maak zelf snel en vrijblijvend uw offertes. Alle kleuren en modellen, met of zonder eindstenen of groeven, kunt u terugvinden in dit programma.
Nog geen account? Registreer u dan eenmalig: gratis en geheel vrijblijvend.

Ventiklik

Sinds 2007 maken wij ook de Ventiklik. Dit is een handig hulpmiddel bij het leggen van uw raamdorpels. Met de Ventiklik wordt het nog makkelijker om uw raamdorpelelementen te plaatsen en het voorkomt houtrot- en lakschade aan uw houten kozijnen.

RAAMDORPELELEMENTEN BV

raamdorpel.nllogo klein.jpg

Raambrug 9

5531 AG

Bladel

0497-36 07 91
info@raamdorpel.nl

www.raamdorpel.nl

Logo_Isosill.jpeg

Innovatieve raamdorpel voor een veranderende bouw

Na ruim een halve eeuw is het zover: er komt een geheel nieuw type raamdorpel op de markt. Het is een baanbrekend product, want niet gemaakt van steen of metaal, maar van glasvezel. Raamdorpel ‘IsoSill’ (geregistreerd merk) geeft antwoord op het lang bestaande probleem van de koudebrug onder ramen in verder goed geïsoleerde gevels. En die zijn er steeds meer, want de bouw verandert onder invloed van de klimaatverandering. Bart Tenbült, directeur-eigenaar van Raamdorpelelementen BV uit Bladel, vindt het hoog tijd dat zijn bedrijf daarop inspeelt met een passend en slim bedacht product.

Lees meer...

20220222_165844_(2).jpeg
20220313_090231_bewerkt.jpeg
Doosnede_IsoSill.jpeg
rde_leggen_verstek.jpeg

Prefab raamdorpel, precies op maat

Raamdorpelelementen B.V. doet onder andere zaken met aannemers, klusbedrijven, woningbouwcorporaties en architecten. Omdat onze raamdorpels precies op maat worden geleverd kunt u deze gemakkelijk zelf monteren. Desgewenst kunnen wij dit ook voor u verzorgen. Bent u benieuwd naar onze collectie raamdorpels?
Het bestellen van uw prefabraamdorpels was nog nooit zo gemakkelijk. U kunt namelijk via ons online offertesysteem direct een offerte aanvragen die per e-mail in uw inbox verschijnt.

 

Ontdek het gemak van onze prefab raamdorpels!

Zo weet u direct hoeveel u per klus kwijt bent. Daarnaast produceren we uit eigen voorraad, zodat we snel kunnen leveren. Tussen één tot vier weken is uw bestelling al binnen. En onze raamdorpel wordt niet alleen prefab geleverd, het wordt ook nog eens in handige bakken en rekken op uw bouwplaats bezorgd. Natuurlijk halen we deze ook weer netjes bij u op. Bovendien is de raamdorpel:

 • Strak en vlak te monteren

 • Voorzien van slijtvaste voegen

 • Snel en eenvoudig te monteren

 • Zelfs te monteren bij slecht weer

Het assortiment prefab raamdorpels

Het assortiment prefab raamdorpels bestaat uit 2 merken raamdorpelstenen: St. Joris uit Beesel en Wienerberger-Terca uit Panningen. Ieder merk heeft zijn eigen kenmerken.

 

St. Joris raamdorpels

 • 13 Standaard kleuren

 • 12 Standaard modellen incl. 130mm en 180mm

 • Strakker van model

 • Dikte 32mm en de 25mm in de maat 160mm

 • Van elk model en kleur zijn wel opstaande zijkanten verkrijgbaar

 

 

Wienerberger-Terca raamdorpels

 • 11 Standaard kleuren incl. Lichtbruin

 • 9 Standaard modellen

 • Ronder van model

 • Dikte 30mm en de Forte van 35mm in de maat 160mm

 • Alleen opstaande zijkanten van 160x105x30

Kijk ook in de neggemaattabel, hier kunt u zien welk formaat steen bij uw kozijn past.

BESTEKTEKST KERAMISCH RAAMDORPELELEMENT, TYPE ST. JORIS

BESTEKTEKST KERAMISCH RAAMDORPELELEMENT, TYPE WIENERBERGER, TERCA

Modellenconfigurator

 

Hier kunt u heel makkelijk de gewenste merk, kleur, model en eindsteen kiezen voor uw keramische raamdorpels. Kunt u de gewenste model in combinatie met de kleur niet selecteren neem dan contact op voor de mogelijkheden.
Let op: onderstaande modelconfigurator geeft alleen onze keramische raamdorpels weer. Wanneer u een account aanmaakt en vrijblijvend de offerte wizard invult, ziet u ook onze overige producten zoals beton en natuursteen.

modelconfigurator.png

FOLDER RAAMDORPEL

raamdorpel 

bottom of page