top of page
header_lot_4_1600x400_1.jpeg

Schönox

Wij van SCHÖNOX behoren tot de SIKA Deutschland GmbH. Wij ontwikkelen en produceren bouwchemische producten voor het verlijmen van keramiek en vloerbedekkingen voor de vakman. Het assortiment bevat tegel- en vloerlijmen, voegsel, egaliseermiddelen, snel-cementdekvloeren, gronderingen, afdichtingen en wandreparatiemortels. SCHÖNOX producten worden in meer dan 20 Europese landen en Noord-Amerika verkocht. De vestiging in D-Rosendahl heeft ca. 330 medewerkers in dienst.

 

Onze belofte: Wij zullen er alles aan doen om het arbeidsleven van de verwerker, door gebruik te maken van onze producten en diensten, elke dag te verbeteren.

 

Bestek

 

Sika Deutschland GmbH – SCHÖNOX is up to date met betrekking tot het gebruik van NBS voor de bestekschrijver. Wij willen u graag ontzorgen door middel van het compleet aanbieden van bestekteksten uit ons programma van Tegeltechniek, Vloertechniek en Wandtechniek.

 

SCHÖNOX producten zijn toe te passen in de volgende NBS

hoofdstukken:

 • 37: Voegvullingen met kit

 • 40: Stucadoorswerk met cement en gips producten

 • 41: Tegelwerk: egalisatiemateriaal, afdichtingen, lijmen en voegen voor keramische bekleding.

 • 42: dekvloeren en vloerbedekkingen

 • 48: Egalisatiemateriaal en lijmen voor vloerbedekkingen (pvc, linoleum, parket, etc.)

De meest voorkomende situaties in de utiliteitsbouw, nieuwbouw, renovatie, wellness en zwembaden qua opbouw tegelwerk hebben wij voor u reeds uitgewerkt. Het kan voorkomen dat uw situatie anders is dan wij reeds hebben bedacht. Het is dan ook mogelijk een bestek op maat voor u maken. Ook kunnen wij oude bestekteksten voor u controleren. Indien gewenst komen wij graag bij u langs om het één en ander toe te lichten. Al onze adviezen en bestekteksten zijn geheel kosteloos.

Reeds uitgewerkte bestekteksten:

 • Nieuwbouw en renovatie

 • Utiliteitsbouw, geen vochtbelasting

 • Sporthal met natte ruimtes

 • Buiten terras

 • Zwembad algemeen

 • Zwembad zoutwaterbaden

 • Woonstichting

 • Stucadoorswerk

Heeft u een vraag of wilt u een advies op maat, neem dan contact op met:

Albert Sprokkereef 

Mobiel: 06-53 36 21 38

Mail: sprokkereef.albert@de.sika.com

SCHÖNOX

schonox logo.png

Adres: Alfred-Nobel-Straße 6

Postcode: 48720

Plaats: Rosendahl (D)

T: 06-51766997
E: sprokkereef.albert@de.sika.com
W: www.www.schonox.nl

 • Facebook
 • YouTube
linkedin icon.gif

OPGENOMEN PRODUCTEN IN NBS

Schönox 1K DS premium Snelafbindende, flexibele 1-componentige afdichtingsmortel

Snelafbindende, flexibele 1-componentige afdichtingsmortel voor binnen en buiten.
Na toevoeging van 18,0 kg poedercomponent op 4,9 l water is SCHÖNOX 1K DS PREMIUM gebruiksklaar. SCHÖNOX 1K DS PREMIUM is scheuroverbruggend en niet waterdoorlatend. Voor bv. balkons, terrassen en zwembaden. Voldoet aan de eisen voor de vochtbelastingssklassen A0 en B0. Door het Duitse bouw- en woningtoezicht goedgekeurd voor het maken van een contactafdichting in hoog belaste natte ruimtes van de belastingsklasse A en B volgens richtlijn A deel 2 cijfer 2.50.

NBS bestektekst SCHÖNOX 1K DS PREMIUM.

2K DS RAPID.jpg

Snelafbindende, flexibele 2-componentige afdichtingsmortel voor binnen en buiten.
Na toevoeging van 12,5 kg poedercomponent (stofgereduceerd) op 5,0 kg dispersiecomponent is SCHÖNOX 2K DS RAPID gebruiksklaar. SCHÖNOX 2K DS RAPID is scheuroverbruggend en niet waterdoorlatend. Met testrapport. SCHÖNOX 2K DS RAPID is een component van het SCHÖNOX BALTERRA®-systeem. SCHÖNOX 2K DS RAPID is gebaseerd op een zelfvernettende, acrylaat-gebaseerde speciaaldispersie.

NBS bestektekst SCHÖNOX 2K DS RAPID. 

Schönox XP 15.jpg

Avenir Light is een rustig en stijlvol lettertype dat de voorkeur heeft van vele ontwerpers. Het is een goed lettertype voor titels, paragrafen en meer.

Zeer emissie-arme, hoogwaardige egaliseer- en nivelleermiddel

op alle voor bekleding geschikte ondergronden voor renovatie binnen. SCHÖNOX XP 15 kenmerkt zich door een zeer lage krimp. Geschikt voor stoelrollen (bureaustoelvast) volgens DIN EN 12 529.

NBS bestektekst SCHÖNOX XP 15. 

Schönox_PL_Plus.jpg

 Kant-en-klare universele reparatiemortel

standvaste kunsthars/cement-egaliseer- en pleistermortel. Voor het vullen van gaten en holten in wanden en vloeren. Als reparatie- en egalisatiemortel in dikkere lagen op te brengen. Hoge bouwfysische waarden. Spanningsarm. Voor laagdikten van 3 tot 30 mm zonder toeslag. Snel bekleedbaar. Door lichtgewicht toeslagstoffen minder verbruik. Voor binnen en buiten. 

NBS bestektekst SCHÖNOX PL PLUS

Schönox HS 10.jpg

Snel afbindend, zelfverlopend hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar. Tevens overtuigt SCHÖNOX HS 10 door excellente verwerkingseigenschappen.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 10

Schönox_HS_10F.jpg

Snelafbindend vezelversterkt hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Ingebedde vezels met wapenende werking maken het inleggen van een wapeningsweefsel overbodig. Vooral geschikt op houten vloeren, spaan- en OSB-platen alsook op gietasfaltvloeren en andere kritieke ondergronden. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 10 F

Schönox HS 50.jpg

Snelafbindend vezelversterkt hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Ingebedde vezels met wapenende werking maken het inleggen van een wapeningsweefsel overbodig. Vooral geschikt op houten vloeren, spaan- en OSB-platen alsook op gietasfaltvloeren en andere kritieke ondergronden. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 50

Schönox BM 10.jpg

Sterk stofgereduceerde, fijne beton-uitvlakmortel

voor het egaliseren, uitvlakken, pleisteren en repareren van wanden en plafonds uit beton, cellenbeton, kalkzandsteen en andere cementgebonden ondergronden. Kunstharsveredeld, watervast en strekbaar. Door modernste grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX BM 10 met water ca. 90% minder stof. Voor laagdikten van 1 tot 10 mm zonder toeslag. Aanlengbaar tot 20 mm. Voor binnen en buiten.