top of page
header_lot_4_1600x400_1.jpeg

Schönox

Wij van SCHÖNOX behoren tot de SIKA Deutschland GmbH. Wij ontwikkelen en produceren bouwchemische producten voor het verlijmen van keramiek en vloerbedekkingen voor de vakman. Het assortiment bevat tegel- en vloerlijmen, voegsel, egaliseermiddelen, snel-cementdekvloeren, gronderingen, afdichtingen en wandreparatiemortels. SCHÖNOX producten worden in meer dan 20 Europese landen en Noord-Amerika verkocht. De vestiging in D-Rosendahl heeft ca. 330 medewerkers in dienst.

 

Onze belofte: Wij zullen er alles aan doen om het arbeidsleven van de verwerker, door gebruik te maken van onze producten en diensten, elke dag te verbeteren.

 

Bestek

 

Sika Deutschland GmbH – SCHÖNOX is up to date met betrekking tot het gebruik van NBS voor de bestekschrijver. Wij willen u graag ontzorgen door middel van het compleet aanbieden van bestekteksten uit ons programma van Tegeltechniek, Vloertechniek en Wandtechniek.

 

SCHÖNOX producten zijn toe te passen in de volgende NBS

hoofdstukken:

 • 37: Voegvullingen met kit

 • 40: Stucadoorswerk met cement en gips producten

 • 41: Tegelwerk: egalisatiemateriaal, afdichtingen, lijmen en voegen voor keramische bekleding.

 • 42: dekvloeren en vloerbedekkingen

 • 48: Egalisatiemateriaal en lijmen voor vloerbedekkingen (pvc, linoleum, parket, etc.)

De meest voorkomende situaties in de utiliteitsbouw, nieuwbouw, renovatie, wellness en zwembaden qua opbouw tegelwerk hebben wij voor u reeds uitgewerkt. Het kan voorkomen dat uw situatie anders is dan wij reeds hebben bedacht. Het is dan ook mogelijk een bestek op maat voor u maken. Ook kunnen wij oude bestekteksten voor u controleren. Indien gewenst komen wij graag bij u langs om het één en ander toe te lichten. Al onze adviezen en bestekteksten zijn geheel kosteloos.

Reeds uitgewerkte bestekteksten:

 • Nieuwbouw en renovatie

 • Utiliteitsbouw, geen vochtbelasting

 • Sporthal met natte ruimtes

 • Buiten terras

 • Zwembad algemeen

 • Zwembad zoutwaterbaden

 • Woonstichting

 • Stucadoorswerk

Heeft u een vraag of wilt u een advies op maat, neem dan contact op met:

Albert Sprokkereef 

Mobiel: 06-53 36 21 38

Mail: sprokkereef.albert@de.sika.com

SCHÖNOX

schonox logo.png

Adres: Alfred-Nobel-Straße 6

Postcode: 48720

Plaats: Rosendahl (D)

T: 06-51766997
E: sprokkereef.albert@de.sika.com
W: www.www.schonox.nl

 • Facebook
 • YouTube
linkedin icon.gif

OPGENOMEN PRODUCTEN IN NBS

Schönox 1K DS premium Snelafbindende, flexibele 1-componentige afdichtingsmortel

Snelafbindende, flexibele 1-componentige afdichtingsmortel voor binnen en buiten.
Na toevoeging van 18,0 kg poedercomponent op 4,9 l water is SCHÖNOX 1K DS PREMIUM gebruiksklaar. SCHÖNOX 1K DS PREMIUM is scheuroverbruggend en niet waterdoorlatend. Voor bv. balkons, terrassen en zwembaden. Voldoet aan de eisen voor de vochtbelastingssklassen A0 en B0. Door het Duitse bouw- en woningtoezicht goedgekeurd voor het maken van een contactafdichting in hoog belaste natte ruimtes van de belastingsklasse A en B volgens richtlijn A deel 2 cijfer 2.50.

NBS bestektekst SCHÖNOX 1K DS PREMIUM.

2K DS RAPID.jpg

Snelafbindende, flexibele 2-componentige afdichtingsmortel voor binnen en buiten.
Na toevoeging van 12,5 kg poedercomponent (stofgereduceerd) op 5,0 kg dispersiecomponent is SCHÖNOX 2K DS RAPID gebruiksklaar. SCHÖNOX 2K DS RAPID is scheuroverbruggend en niet waterdoorlatend. Met testrapport. SCHÖNOX 2K DS RAPID is een component van het SCHÖNOX BALTERRA®-systeem. SCHÖNOX 2K DS RAPID is gebaseerd op een zelfvernettende, acrylaat-gebaseerde speciaaldispersie.

NBS bestektekst SCHÖNOX 2K DS RAPID. 

Schönox XP 15.jpg

Avenir Light is een rustig en stijlvol lettertype dat de voorkeur heeft van vele ontwerpers. Het is een goed lettertype voor titels, paragrafen en meer.

Zeer emissie-arme, hoogwaardige egaliseer- en nivelleermiddel

op alle voor bekleding geschikte ondergronden voor renovatie binnen. SCHÖNOX XP 15 kenmerkt zich door een zeer lage krimp. Geschikt voor stoelrollen (bureaustoelvast) volgens DIN EN 12 529.

NBS bestektekst SCHÖNOX XP 15. 

Schönox_PL_Plus.jpg

Kant-en-klare universele reparatiemortel

standvaste kunsthars/cement-egaliseer- en pleistermortel. Voor het vullen van gaten en holten in wanden en vloeren. Als reparatie- en egalisatiemortel in dikkere lagen op te brengen. Hoge bouwfysische waarden. Spanningsarm. Voor laagdikten van 3 tot 30 mm zonder toeslag. Snel bekleedbaar. Door lichtgewicht toeslagstoffen minder verbruik. Voor binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX PL PLUS

Schönox HS 10.jpg

Snel afbindend, zelfverlopend hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar. Tevens overtuigt SCHÖNOX HS 10 door excellente verwerkingseigenschappen.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 10

Schönox_HS_10F.jpg

Snelafbindend vezelversterkt hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Ingebedde vezels met wapenende werking maken het inleggen van een wapeningsweefsel overbodig. Vooral geschikt op houten vloeren, spaan- en OSB-platen alsook op gietasfaltvloeren en andere kritieke ondergronden. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 10 F

Schönox HS 50.jpg

Snelafbindend vezelversterkt hybrid egaliseermiddel met Hybrid Active Dry Technology

Verbindt de voordelen van een spanningsarm calciumsulfaat-egaliseermiddel met de snelle droging van cementaire systemen. Ingebedde vezels met wapenende werking maken het inleggen van een wapeningsweefsel overbodig. Vooral geschikt op houten vloeren, spaan- en OSB-platen alsook op gietasfaltvloeren en andere kritieke ondergronden. Door de innovatieve Hybrid Active Dry Technology al naar 6 uur bekleedbaar.

NBS bestektekst SCHÖNOX HS 50

Schönox BM 10.jpg

Sterk stofgereduceerde, fijne beton-uitvlakmortel

voor het egaliseren, uitvlakken, pleisteren en repareren van wanden en plafonds uit beton, cellenbeton, kalkzandsteen en andere cementgebonden ondergronden. Kunstharsveredeld, watervast en strekbaar. Door modernste grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX BM 10 met water ca. 90% minder stof. Voor laagdikten van 1 tot 10 mm zonder toeslag. Aanlengbaar tot 20 mm. Voor binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX BM 10

Schönox BM 30.jpg

Snelle, universele reparatiemortel

Voor het opvullen van gaten en holten in wanden en vloeren. Als reparatie- en nivelleermassa, alsook egalisatiemortel in dikkere lagen aan te brengen. Hoge bouwfysische waarden. Spanningsarm. Voor laagdikten van 3 tot 30 mm zonder toeslag. Snel bekleedbaar. Door lichtgewicht toeslagstoffen minder verbruik. Voor binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX BM 30

Schönox_BM_30_flex.jpg

Sterk stofgereduceerde speciale flexuitvlakmortel

voor het uitvlakken, nivelleren en egaliseren van wand-, vloer- en plafond. Ideaal voor het toepassen van keramische tegels en plavuizen alsook natuursteen. Ideaal ter voorbereiding van ondergronden voor het toepassen van fijne afwerkpleisters of verdere pleisterlagen alsook wandbekledingen. Voor binnen.

NBS bestektekst SCHÖNOX BM 30

Schönox Q6.jpg

Sterk stofgereduceerde, flexibele, universele poederlijm
Hydraulisch verhardende, hoog flexibele, zeer verbruiks- en verwerkingsgeoptimaliseerde, stofarme poederlijm met lichtgewicht vulstoffen. SCHÖNOX Q6 voldoet aan de eisen van de „Richtlijn voor flexmortels“ van de Duitse bouwchemie. I.v.m. de meest duurzame grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX Q6 met water ca. 90% minder stof. SCHÖNOX Q6 is universeel geschikt voor de dun-, middel- en dikbedmethode op wanden en vloeren, tevens geschikt als vloeibedlijm op vloeren.

NBS bestektekst SCHÖNOX Q6

Schönox_Q6_W.jpg

Witte, sterk stofgereduceerde, flexibele, universele poederlijm

Hydraulisch verhardende, hoog flexibele, zeer verbruiks- en verwerkingsgeoptimaliseerde, stofarme poederlijm met lichtgewicht vulstoffen. SCHÖNOX Q6 W voldoet aan de eisen van de „Richtlijn voor flexmortels“ van de Duitse bouwchemie. I.v.m. de meest duurzame grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX Q6 W met water ca. 90% minder stof. SCHÖNOX Q6 W is universeel geschikt voor de dun-, middel- en dikbedmethode op wanden en vloeren, tevens geschikt als vloeibedlijm op vloeren.

NBS bestektekst SCHÖNOX Q6W

Schönox Q8.jpg

Speciale, stofarme light poederlijm

Hydraulisch verhardende, hoog flexibele, zeer verbruiks- en verwerkingsgeoptimaliseerde, stofarme poederlijm met lichtgewicht vulstoffen. SCHÖNOX Q8 voldoet aan de eisen van de „Richtlijn voor flexmortels“ van de Duitse bouwchemie. I.v.m. de meest duurzame grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX Q8 met water ca. 96% minder stof. SCHÖNOX Q8 is universeel geschikt voor de dun- en middelbedmethode op wanden en vloeren, tevens geschikt als vloeibedlijm op vloeren. Bevat ca. 50% duurzame grondstoffen.

NBS bestektekst SCHÖNOX Q8

Schönox Q9.jpg

Snel afbindende, trashoudende en flexibele universeel-poederlijm en plaatsingsmortel

vooral voor het verlijmen van gecalibreerd, niet gecalibreerd en niet doorschijnende verkleuringsgevoelige natuursteen, porcellanato-grès, keramische tegels en plavuizen volgens de dun-, middel- en dikbedmethode alsook van banen en handvormtegels. Voor wand en vloer. Geschikt als vloeibedlijm op vloeren. Verbruiksbesparend door toepassing van lichtgewicht vulstoffen. Voldoet aan de richtlijn voor flexmortels van de Duitse bouwchemie.

NBS bestektekst SCHÖNOX Q9

Schönox_Q12.jpg

Sterk stofgereduceerde, uitermate flexibele speciale poederlijm

Hydraulisch verhardende, uitermate flexibele, verbruiks- en verwerkingsgeoptimaliseerde poederlijm. Speciaal geschikt voor het verlijmen op “jonge” cementdekvloeren. SCHÖNOX Q12 onderscheidt zich door zeer goede verwerkingseigenschappen, uitermate flexibiliteit en vervormingsmogelijkheid. SCHÖNOX Q12 werkt ontkoppelend, vermindert spanningen en is bij vele toepassingen zonder grondering geschikt. Ideaal voor grootformaat porcellanato grès. Universeel geschikt volgens de dunbedmethode voor wand en vloer, als ook geschikt als vloeibedlijm op de vloer. Universeel binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX Q12

Schönox SK.jpg

Speciale poederlijm

voor het lijmen, volgens de dunbedmethode zonder grondering op verschillende ondergronden en op massieve gipsblokken (restvochtgehalte 5%). Ideaal voor het verlijmen op problematische ondergronden. Ook geschikt voor het verlijmen van tegels over tegels (binnen). Ideaal voor grootformaat porcellanato-grès-tegels.

NBS bestektekst SCHÖNOX SK

Schönox_TT_S8_RAPID.jpg

Sterk stofgereduceerde, snel afbindende, flexibele vloerlijm

voor het lijmen bijna zonder holle ruimtes van tegels en plavuizen volgens de vloeibedmethode. I.v.m. de meest moderne grondstoffen en innovatieve productiemethodes ontstaat er bij het aanmaken van SCHÖNOX TT S8 RAPID met water ca. 90 % minder stof. Vooral geschikt voor het verlijmen van porcellanato-grès en gecalibreerde, niet doorschijnende, verkleuringsgevoelige natuursteen. Voor vloeren binnen en buiten. Verbruikbesparend door de toepassing van lichte toeslagstoffen. Toepasbaar als dun-, vloei- en middelbedlijm.

NBS bestektekst SCHÖNOX TT S8 RAPID

Schönox_SLX.jpg

Speciale pastategellijm met extreme producteigenschappen

voor het verlijmen van keramische tegels. De lijm heeft uitstekende verwerkingseigenschappen met hoge aanvangskleefkracht en is universeel op vele ondergronden zonder grondering op wanden toepasbaar. Vooral geschikt voor grootformaat wandtegels op wanden. Voor binnen.

NBS bestektekst SCHÖNOX TLX

Schönox_CF_DESIGN.jpg

Gekleurde epoxyharsvoeg

vooral voor het verlijmen en voegen van visueel aantrekkelijke tegel- en mozaïekbekleding, als ook glasmozaïek. Verder voor het water-, vorst- en chemisch bestendige verlijmen en voegen van tegels in de levensmiddel- , genotsmiddelindustrie, laboratoria, chemische sector en in zwembaden. Voor voegbreedtes van 1 tot 10 mm. Voldoet aan de RG-eisen vlgs. DIN EN 13888 en R2 vlgs. DIN EN 12004. Voor binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX CF DESIGN

Schönox_iFIX.jpg

2-componentige, rolbare afdichtingslijm

voor het waterdichte verlijmen van de afdichtingsbaan SCHÖNOX AB in normaal en hoogbelaste natte ruimtes en zwembaden. SCHÖNOX iFIX® en SCHÖNOX AB zijn componenten van het SCHÖNOX BALTERRA®-systeem. SCHÖNOX iFIX® is gebaseerd op een zelfvernettende speciaaldispersie op basis van acrylaat. Met testrapport (abP) voor de belastingscategorieën A, B en C.

NBS bestektekst SCHÖNOX iFIX

Schönox_Durocoll.jpg

Zeer emissie-arme, vezelversterkte harde eenzijdige dispersielijm

geschikt voor het verlijmen van PVC-lamellen, PVC- en CV-vloerbekledingen en naaldviltbekledingen op zuigende ondergronden binnen. De hard-elastische lijmrillen verhinderen dimensieveranderingen van de bekleding. Toegelaten door het Duitse bouw- en woningtoezicht. Emissie getest bouwproduct volgens DIBt-principe.

NBS bestektekst SCHÖNOX DUROCOLL

Schönox_Linotex.jpg

Oplosmiddelvrije eenzijdige dispersielijm met hoge aanvangskleefkracht

geschikt voor het éénzijdig verlijmen van linoleum, kurklinoleum, kurkment en textiele bekledingen met synthetische- of dubbele juteruggen en naaldvilt op alle zuigende ondergronden, binnen.

NBS bestektekst SCHÖNOX LINOTEX

Schönox_EMICLASSIC.jpg

Zeer emissie-arme, universele-dispersielijm met lange open tijd

geschikt voor textiele vloerbekledingen met PVC- of synthetische rugzijde, homogene of heterogene PVC-bekleding in banen of tegels, LVT-stroken, linoleum en rubberbekledingen. Geschikt op zuigende en niet-zuigende ondergronden. Emissie getest bouwproduct volgens DIBt-principe.

NBS bestektekst SCHÖNOX EMICLASSIC

Schönox_iFloor.jpg

Zeer emissie-arme fixeerlijm op dispersiebasis

voor het verlijmen van geschikte PVC-lamellen en -tegels op SCHÖNOX egaliseermiddelen, binnen. Toegelaten door het Duitse bouw- en woningtoezicht. Emissie getest bouwproduct volgens DIBt-principe.

NBS bestektekst SCHÖNOX iFLOOR

Schönox_SHP.jpg

Zeer emissiearme, oplosmiddelvrije, 1-componentige speciale acrylaatdispersie

SCHÖNOX SHP is een speciale grondering voor dichte, gladde en niet-zuigende ondergronden. Vooral geschikt voor het voorstrijken van oude elastische bekledingen.

NBS bestektekst SCHÖNOX SHP

Schönox_VD_FIX.jpg

Gebruiksklare, verzepingsresistente speciaal-kunstharsdispersie

met hoog indringvermogen voor minerale ondergronden als vochtbescherming, ter hechtverbetering en zuigvermindering. Vooral geschikt als grondering op calciumsulfaatgebonden ondergronden (anhydriet), bij korte droogtijd. Voor binnen en buiten.

NBS bestektekst SCHÖNOX VD FIX

Schönox_HP_RAPID.jpg

Oplosmiddelvrije 1K-PU-grondering

geschikt voor de toepassing op ondergronden met verhoogd restvochtgehalte. Ook op vloerverwarming! Voor het verstevigen van de bovenliggende dekvloerrandzone en het reguleren van de zuigkracht. Binnen en buiten toepasbaar. De snelle en zekere oplossing voor kritieke ondergronden.

NBS bestektekst SCHÖNOX HP RAPID

bottom of page