top of page
logo-schako-smitsair.png
header-smitsair.jpeg

SMITSAIR

smitsair schako group logo klein.png

Industrieweg 6

1422 AJ

Uithoorn

0297-564455
verkoop@smitsair.nl
www.smitsair.nl

  • Facebook
linkedin icon.gif

SMITSAIR

Al 100 jaar toonaangevend in luchtinnovatie
Smitsair begon in 1917 als smederij waar gloeiend ijzer in elke gewenste vorm werd gehamerd. En eigenlijk is er in ruim 100 jaar niet eens zo heel veel veranderd. Oké, het aambeeld is verruild voor computergestuurde lasercutters, maar het vakmanschap en oog voor detail is gebleven. Vandaag de dag ontwerpt en fabriceert Smitsair producten voor ventilatie- en klimaattechniek. Vaak op maat gemaakt om te voldoen aan klantspecifieke luchtverdeelsystemen. Om opdrachtgevers nóg beter te bedienen is Smitsair sinds 2021 onderdeel van de SCHAKO Group. Dankzij de wisselwerking tussen beide bedrijven kan Smitsair een breder productgamma en uitgebreidere dienstverlening bieden.

Vandaag de dag
Opdrachtgevers die zakendoen met Smitsair weten dat ze te maken hebben met een betrouwbare, vakkundige en ervaren partij waar ze altijd op kunnen rekenen. Niet alleen in Nederland, maar ook steeds vaker over de grens. Met het netwerk en de slagkracht van de SCHAKO Group worden de huidige marktpositie van Smitsair verder verstevigd en internationale ambities geconcretiseerd.

Klaar voor morgen
De voortdurend veranderende klantbehoefte en wereld maakt dat we continu in beweging zijn als het gaat om productontwikkeling, innovatie en marktbewerking. De expertise en marktpositie van Smitsair is een waardevolle toevoeging binnen de SCHAKO Group. Met het netwerk en de slagkracht van de SCHAKO Group aan onze zijde zijn we klaar voor de komende 100 jaar.

 ventilatieproducten

In onze eigen fabriek ontwerpen en fabriceren we de meest uiteenlopende producten voor de ventilatietechniek. In onze uitgebreide catalogus staan ze overzichtelijk op een rij. Staat het er niet in? Geen probleem, we maken het voor je in iedere afmeting en van het gewenste materiaal. En op onze eigen poedercoatafdeling spuiten we het in de RAL-kleur die jij wilt.

  • Ventilatieroosters

  • Dakkappen

  • Regelkleppen

  • Geluiddempers

  • Luchtfilters

  • Druppelvangers

  • Wasemkappen

Ventilatieroosters-Smitsair_2.jpg
Dakkappen-Smitsair.jpg
regelkleppen-1.jpeg
Geluiddempers-Smitsair.jpg

VENTILATIEROOSTERS

De ventilatieroosters / buitenluchtroosters van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt voor toe – of afvoeren van lucht in buitengevels, deze voldoen aan het huidige bouwbesluit en kunnen in de gehele gevel worden toegepast met betrekking tot inbraakwerendheid. Tevens is iedere RAL-kleur mogelijk, wij beschikken over een eigen poedercoat-afdeling.

DAKKAPPEN

De dakkappen van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt als regenwerende afdekking van dakopeningen voor natuurlijke en mechanische ventilatie voor gebouwen. De dakkappen zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen. Ook voor schuine daken hebben wij een passende oplossing. Tevens is iedere RAL-kleur mogelijk, wij beschikken over een eigen poedercoat-afdeling. Informatie betreffende verdunningsfactor (NEN1087) tussen verschillende dakkappen lees artikel: verdunningsfactor

REGELKLEPPEN

De regelkleppen van Smitsair Luchttechniek zijn uitermate geschikt om luchthoeveelheden in te regelen, luchtstromen te mengen en of geheel af te sluiten. Onze kleppenregisters zijn geschikt voor montage op of tussen luchtkanalen, tegen een gevelsparing, of gecombineerd en samengebouwd achter onze ventilatieroosters.

GELUIDDEMPERS

De geluiddempers van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt voor geluiddemping in het luchtkanalen systeem, als ventilatierooster type GDBV of als losse geluiddempende coulissen in de doorvoerkoker van een dakkap.

De coulissen kunnen uitgevoerd worden met of zonder resonantie paneel.

Smitsair-Luchtfilters-bekasting.jpg
Druppelvangers-Smitsair.jpg
wasemkappen.jpeg

LUCHTFILTERS

De luchtfilters van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt voor het filteren van een luchtstroom ter voorkoming van vervuiling van kanaal en ventilatoren. Luchtfilters vangen het aanwezige stof af. In geval van een zigzagfilter hoeft er slechts één filterdoek gehanteerd te worden bij het reinigen en/of vernieuwen hiervan, dit in tegenstelling tot het min of meer grote aantal filtercassettes van het conventionele type.

DRUPPELVANGERS

De druppelvangers van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt voor het afvangen en afvoeren van waterdruppels uit een luchtstroom. Door het plaatsen hiervan wordt een luchttechnische installatie beschermd tegen vocht als aanzuigen van regendruppels.

Druppelvangers kunnen wij tevens combineren achter onze roosters wanneer de toegestane luchtsnelheid te hoog is. In dit geval voert de druppelvanger zijn gevangen water weer naar buiten af over de onderste schoep van het rooster. Hierdoor is er geen extra voorziening nodig als een aansluiting op de hemelwater afvoer.

WASEMKAPPEN

De wasemkappen (afzuigkappen) van Smitsair Luchttechniek zijn geschikt voor het filteren van een luchtstroom ter voorkoming van vervuiling van luchtkanalen en ventilatoren. Deze kappen vangen wasem en of vet af en worden speciaal op maat gemaakt. Neem voor ontwerp en uitvoering contact met ons op.

bottom of page