top of page
huis-met-solarwatt-zonnepanelen-animatie-energiemanagement.jpeg
logo (1).png

SOLARWATT

Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen met meer dan 25 jaar ervaring

Wat in 1993 werd geboren als visie van drie pioniers op het gebied van zonne-energie is vandaag de dag het toonaangevende Duitse bedrijf van zonne-energiesystemen. Solarwatt is Europees marktleider in glas-glas zonnepanelen en een van ‘s werelds grootste leveranciers van elektriciteitsopslag. Met meer dan 600 mensen over de hele wereld werken we iedere dag aan jouw energietoekomst. Solarwatt staat voor Duitse kwaliteit: we maken zonne-energiesystemen die topprestaties leveren.  

Powering a better tomorrow: levenslang partner in duurzame energie

We zijn de levenslange partner voor mensen die zichzelf van duurzame energie willen voorzien. Onze missie is om met eenvoudige, complete energieoplossingen bij te dragen aan het minimaliseren van klimaatverandering. Zo creëren we de grootst mogelijke waarde voor onze planeet, onze klanten en ons bedrijf.  

Als enige Duitse zonne-energiesysteem aanbieder leveren wij alles wat je nodig hebt om zelf energie te produceren. Door onze krachten op het gebied van energieopwekking, zonne-energie,  energiemanagement en zonne-energie opslag te combineren, bieden we een compleet systeem met een maximale levensduur, maximale efficiëntie en maximale veiligheid. Onze Duitse zonnepanelen zijn bovendien duurzaam geproduceerd, waardoor wij in het bezit zijn van de Cradle to Cradle-certificering®. Wereldwijd zijn er slechts 3 producenten die dit veeleisende certificeringsproces met succes hebben doorlopen. 

Innovatieve producten van hoogwaardige Duitse kwaliteit

Solarwatt investeert volop in innovatie. In het Solarwatt Technology Center werken we dagelijks aan onderzoek en ontwikkeling gericht op lokale productie en continue investering in toekomstbestendige oplossingen. Daarbij is onze visie om producten en oplossingen niet als losse componenten te zien, maar altijd als een compleet systeem om zo de best passende totaaloplossing te kunnen bieden aan de klant.

Solarwatt zonnepanelen worden wereldwijd volgens onze hoge kwaliteitsnormen geproduceerd. In 2021 openden we in onze fabriek in Dresden een nieuwe productielijn voor de toepassing van nieuwe moduletechnologieën. Met deze investering maken we een grote stap in het toenemende vermogen en efficiëntie van de Solarwatt glas-glas zonnepanelen. Daarnaast is ons innovatieteam sinds 2020 onderdeel van de ‘’Future Campus for Innovation and Business” in Keulen-Hürth waar we samenwerken met twee topuniversiteiten. 

 

Als Duits merk is kwaliteit onze kracht. Solarwatt producten worden uitvoerig getest om topprestaties te kunnen leveren. Verschillende onderzoeken beoordelen onze zonnepanelen als ‘zeer goed’. En deze kwaliteit zie je terug in onze garantie: 30 jaar all-in garantie op Solarwatt zonnepanelen en een gratis allrisk verzekering. Omdat kwaliteit voor ons de belangrijkste factor is, zullen we nooit concessies doen of kostenbesparende keuzes maken die ten koste gaan van onze kwaliteit.

Solarwatt & BMW

Solarwatt is voor bijna 100% in handen van Stefan Quandt, grootaandeelhouder van BMW. Door de hechte samenwerking met BMWi heeft Solarwatt een van de meest geautomatiseerde en innovatieve fabrieken ter wereld. De volledige productie wordt uitgevoerd door slimme robots die zorgen voor een constante productie van hoge kwaliteit. We gebruiken originele BMW-onderdelen die we samenbrengen in onze innovatieve oplossingen. Zo hebben we onze nieuwe thuisbatterij SOLARWATT Battery flex samen ontwikkeld met BMW. Alle onderdelen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Alleen een goed gecombineerd zonne-energiesysteem zorgt tenslotte voor de hoogste opbrengst! 

Productielocaties wereldwijd en ons testlaboratorium

Solarwatt heeft wereldwijd productielocaties. In de fabriek in Dresden hebben we een eigen testlaboratorium, geaccrediteerd door de VDE. Daar stellen we onze zonnepanelen bloot aan extreme testen om zo de hoge kwaliteit en veiligheid van onze producten te waarborgen.   

Daarnaast hebben we kantoren in Nederland, Australië, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Spanje, vanuit waar we de lokale markten bedienen. We hebben een sterk netwerk van partners en installateurs in meer dan 50 landen. 

SOLARWATT

logo solarwatt

Het Eek 7

7071 PR

Tiel

0344-767002
info.benelux@solarwatt.com
www.solarwatt.nl

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • YouTube

PRODUCTEN

huis-met-solarwatt-zonnepanelen-glas-glas-boom-1.jpeg

GLAS-GLAS ZONNEPANELEN

 

Wat zijn glas-glas zonnepanelen?

Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij andere zonnepanelen is de voorkant van glas en de achterkant van kunststof. De dubbele glazen laag bij glas-glas zonnepanelen zorgt voor veel voordelen zoals een hogere opbrengst en betere kwaliteit en garantie.

De voordelen van glas-glas zonnepanelen:

 • Resistent tegen extreem weer, zoals stevige hagelbuien

 • 25% hogere opbrengst

 • Tot 300% langere garantie en de beste garantievoorwaarden

 • Gecertificeerd op brandveiligheid (brandklasse A)

 • Kans op microcracks is nagenoeg nihil

 • High-end ontwerp

 • Extra lange levensduur van vele decennia

 • Tot 10 jaar allrisk verzekerd, waarvan de eerste 5 jaar gratis

huis-met-glas-folie-solarwatt-zonnepanelen.jpeg

GLAS-FOLIE ZONNEPANELEN

 

Wat zijn glas-folie zonnepanelen?

Zonnepanelen bestaan uit meerdere lagen. Bij glas-glas zonnepanelen zijn de zonnecellen ingesloten tussen twee lagen glas. Bij traditionele glas-folie zonnepanelen bestaat de voorkant uit glas en is de achterkant gemaakt van kunststof. Folie is goedkoper dan glas, maar beschermt de zonnecellen minder goed en heeft een kortere levensduur. Dat zorgt voor minder opbrengst op de lange termijn. Er wordt vaak gekozen voor de classic glas-folie zonnepanelen als men wil investeren in zonnepanelen, maar het aanschafbedrag zo laag mogelijk moet zijn. 

 

Solarwatt glas-folie zonnepanelen​​

 • Lage investering, optimale terugverdientijd

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding

 • Uitgebreid getest op onder andere bestendigheid tegen vroegtijdige degradatie door PID en LeTID

 • Hoge betrouwbaarheid en mooie vormgeving

 • Productgarantie van 15 jaar en vermogensgarantie van 25 jaar

solarwatt-solar-carport.jpeg

OVERKAPPING MET ZONNEPANELEN

 

Bij zowel een carport als een veranda wil je dat het dak zonlicht doorlaat, zodat een open en lichte constructie ontstaat. De achterzijde van het zonnepaneel dient dan transparant te zijn om het zonlicht door te laten. Glas-glas zonnepanelen, waarbij de achterzijde van glas is, in plaats van kunststof, bieden dan uitkomst. Alleen is niet ieder glas-glas zonnepaneel hiervoor geschikt. 

Als direct onder zonnepanelen wordt doorgelopen, is het van belang dat deze zijn voorzien van veiligheidsglas. Alleen dan kan voorkomen worden dat er mogelijk letsel ontstaat als het zonnepaneel beschadigd raakt door een externe factor. Denk bijvoorbeeld aan een vallende dakpan of een auto die tegen de veranda/carport aanrijdt. 

indak-zonnepanelen-solarwatt.jpeg

ZONNEPANELEN IN OF OP JE DAK

Door te kiezen voor Panel vision easyin glas-glas zonnepanelen van Solarwatt, worden je gewone dakpannen vervangen door zonnepanelen. Je dak wordt nu je eigen energiecentrale.  Deze zonnepanelen zijn supersnel geïnstalleerd en vallen nauwelijks op tussen de normale dakpannen. Met gratis zonnestroom bespaar je ook nog op je energiekosten. 

VOORDELEN VAN INDAK ZONNEPANELEN

Solarwatt zonnepanelen in je dak:

 • Vervang dakpannen door zonnepanelen en wek energie op met je dak

 • Bestand tegen extreme weercondities zoals hagel

 • Mooie integratie van zonnepanelen in het dak

 • Hoge energie-opbrengst, mede dankzij optimale beluchting aan de achterzijde

 • Eenvoudige en stevige montage, de zonnepanelen worden direct op de panlatten geplaatst

 • Een dakbedekking die zichzelf terugverdient

 • De zonnepanelen vallen nauwelijks op tussen de dakpannen

thuisbatterij-header.jpeg

ZONNE ENERGIE OPSLAAN

Waarom zonne-energie opslaan?

Met een thuisbatterij kun je een overschot aan zonne-energie opslaan om op een later moment zelf te gebruiken. De energie is dan beschikbaar wanneer jij dat nodig hebt. Daarmee vergroot je de zelfstandigheid en het eigen gebruik van jouw huishouden en haal je het maximale uit je zonnepanelen.  

 • Gebruik zonne-energie wanneer je dat nodig hebt. Dag en nacht.

 • Verhoging eigen gebruik van opgewekte zonne-energie tot 80%

 • Maximale onafhankelijkheid

Afbouw van de salderingsregeling

Energie terugleveren aan het net wordt vanaf 2023 financieel minder aantrekkelijk door de plannen om de salderingsregeling af te bouwen. Het wordt dus steeds belangrijker om zoveel mogelijk energie zelf te gebruiken. Naast slim energiemanagement, biedt een thuisbatterij hierin uitkomst. 

solarwatt-managerflex-header.jpeg

SOLARWATT MANAGER PRO

Voordelen van de energiemanager

Het energiebrein van jouw woning 

Met de Manager flex heb je inzicht in alle energiestromen in jouw woning en kun je hier volledige controle op uitoefenen. Het Energy Portal biedt een overzichtelijk dashboard waar vanuit jij de regie voert. Zo kun je vanuit één centraal platform alle energieverbruikers met elkaar verbinden en aansturen. Zo wordt jouw zonne-energie optimaal verbruikt!

bottom of page