top of page
soudal banner.jpg

SOUDAL

DE SOUDAL GROEP BOUWT AAN DE TOEKOMST

 

De Soudal Group is Europa’s grootste onafhankelijke producent van mastieken, lijmen en PU schuimen voor zowel de vakman als de particuliere gebruiker. Het Belgische familiebedrijf uit Turnhout, dat in 1966 door Vic Swerts werd opgericht, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler en expert in chemische bouwspecialiteiten.

De groep heeft 19 productievestigingen in 5 werelddelen, verkoopkantoren in 44 verschillende landen en ca. 3.100 medewerkers wereldwijd. Een jarenlange visie op innovatie - met aanzienlijke investeringen in R&D - én aanpassingen aan lokale marktbehoeften legden de basis voor het succes van de Soudal Group.

INNOVATIE

Het onderzoek voor en de ontwikkeling van nieuwe producten, producttechnologieën en productiemethoden zit in onze genen. Een team van hooggekwalificeerde onderzoekers, ingenieurs en technici is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen die zijn aangepast aan de specifieke behoeften van de klanten in elk land. Hieruit zijn ook enkele baanbrekende innovatieve producten voortgekomen die de marktpositie van Soudal helpen te verstevigen. Innovatie is daarmee de motor voor de organische groei van de Soudal Group.

FEITEN & CIJFERS

Een geconsolideerde omzet van € 835 mio. in 2018; 350 mio. geproduceerde eenheden mastieken en PU schuimen in 19 productievestigingen; ca. 3.100 medewerkers wereldwijd; bijna € 59 mio. aan investeringen in 2018: dat zijn de indrukwekkende feiten en cijfers van de Soudal Group.

SOUDAL

  • Facebook
  • Black Youtube Icoon
linkedin icon.gif
soudal logo.jpg

Adres: Houtstraat 23

Postcode: 6001 SJ

Plaats: Weert

T: 076-5424901
E: nederland@soudal.com
W: www.soudal.com

PRODUCTEN

LIJMEN

PRO10D.jpg
PRO 20D.jpg
PRO 30D.jpg
PRO 40P.jpg
PRO 45P.jpg
fix all flexi.jpg
Fix ALL Flexi Presspack.jpg
Fix ALL Crystal.jpg
Fix%20ALL%20High%20Tack%20Clear_edited.j
Fix ALL High Tack.jpg
Fix ALL Turbo.jpg
Fix ALL X-Treme Power.jpg
Fix ALL Floor & Wall.jpg
Deco Montage.jpg
Montage Fix.jpg
Montagepro 140.jpg
Purocol (D4).jpg
Purocol Express (D4).jpg
PU Construct Extra Fast (D4).jpg
42A - PVC Lijm.jpg
Mir-O-Bond.jpg
Soudaseal Mirror.jpg
140 LQ Liquid - Contactlijm.jpg
170TX is een gebruiksklare, universele, tolueenvrije lijm op basis van synthetische rubbers en harsen.
45A - Polystyreen Contactlijm.Speciaal voor het verlijmen van polystyreentegels en -platen op diverse ondergronden. Verlijming van rubber, schuimrubber, leder, diverse plastics op diverse ondergronden. Verlijming van kunststofbekledingsplaten.
47A - Transparante Contactlijm.jpg
Contactlijm Universele lijm met grote kleefkracht op basis van neopreen. Zeer eenvoudig en veelzijdig in gebruik. Duurzaam. Goede hechting op de meeste materialen en bestand tegen water, olie, zout en lichte zuren.
142 SP - Verspuitbare Contactlijm.jpg
PU daklijm Oplosmiddelvrije PU lijm voor de blijvend duurzame verkleving van dakisolatie. Specifiek geschikt voor verkleven van minerale wol.
PU lijmschuim Oplosmiddelvrij PU lijmschuim voor het rendabel, spaarzaam, zuiver en duurzaam verkleven van dakisolatie.
Soudatherm Roof 330.jpg
PU lijmschuim Lijmschuim voor dakmembranen. Vochtreagerende één-component polyurethaanlijm voor een efficiënte, propere, zuinige en duurzame verlijming van vliesgecasheerde dakmembranen.
Koudlijm voor dakbedekking Koudlijm voor roofing met hoge kleefkracht. Geschikt voor daken met een helling tot maximaal 15 graden. Uitstekende hechting op roofing, metaal of een poreuze ondergrond. Eveneens geschikt als hechtlaag voor leislag en grind. Vorstbestendig.
PU lijmschuim Soudabond EASY is een speciaal ontwikkelde lijmformule die een opschuimend karakter heeft om vullend te zijn bij niet vlakke ondergronden en alzo een optimale hechting te verzekeren. Het lijmschuim is makkelijk en precies aan te brengen met een instelbaar pistool. Het produkt is een zelfexpanderend, gebruiksklaar polyurethaanlijmschuim.
Hybride lijm voor parket en houten vloeren SMX-30® Plus Parketlijm is een ultra krachtige, hard elastische parketlijm met een zeer snelle krachtopbouw en hoge eindsterkte, gebaseerd op Soudal's SMX hybride polymeer technologie, geschikt voor het verlijmen van alle types parket. Hij is verder ook vrij van water, isocyanaat en oplosmiddelen. Zeer geschikt voor het verlijmen van breed massief parket op geschikte ondergronden binnenshuis. Met een zeer lage emissie rating (EC-1Plus)
Hybride lijm voor parket en houten vloeren MS-30PLUS Parketlijm is een universeel inzetbare, water-, en solventvrije polymeerlijm. Uitermate geschikt voor het binnenshuis verlijmen van ondervloeren (mozaïek, spaanplaatbroodjes) en vele soorten houten vloeren zoals massieve planken, massief tapisparket, mozaïekparket, lamelparket, meerlaags of kant en klaar parket en laminaatparket.
Hybride lijm voor parket en houten vloeren MS-20 Plus is een universeel inzetbare elastische parketlijm, vrij van water en oplosmiddelen. Zeer geschikt voor het verlijmen van meerlaags parket en smal massief parket.
Hybride lijm voor parket en houten vloeren Parketlijm voor verlijming van parket in tand-groef verbinding. MS-25P is een neutrale, permanent elastische parketlijm op basis van MS-polymeren. Voor verlijmen in rillen, met of zonder ondervloer.
Parket cordonlijm Parketlijm voor verlijming van parket in tand-groef verbinding. SMX-15P is een neutrale, permanent elastische parketlijm op basis van SMX-polymeren. Voor verlijming in rillen, met of zonder ondervloer.
PU parketlijm Krachtige 2-componentlijm op basis van Polyurethaan. Water- en oplosmiddelvrij. Circa 50 min open tijd na het mixen.
Alcohol parketlijm SV-15P Alcohol Parketlijm is een solventhoudende lijm op basis van Polyvinylacetaten en synthetische harsen.
Dispersie gebaseerde parketlijm DS-10P is een gebruiksklare, oplosmiddelvrije dispersielijm met zeer hoog vastestofgehalte (>75%), en bestand tegen vocht (D3 naar DIN EN204). Laat zich zeer makkelijk verwerken. Uitstekende smeerbaarheid. Geschikt voor minder watergevoelige parketsoorten.
Watervaste tegellijm Soudabond MT is een gebruiksklare, watervaste en flexibele lijmpasta. Soudabond MT is geschikt voor het verlijmen van de Soudafoil ME, en voor het waterdicht en flexibel verlijmen van vloer- en wandtegels (CE goedkeuring D2TE volgens EN 12004)
24A - Super Tegellijm. Decoratielijm voor tegels Oplosmiddelvrije, watervaste, elastische pastalijm. Aanbrengen van wand- en vloertegels (ook met vloerverwarming) op poreuze ondergronden zoals steen, beton, pleisterwerk, hout. Ook tegel-op-tegel verlijming is mogelijk.
25A - Tegellijm.jpg