top of page
12439Hondsheuvels2011.jpeg

SPIERINGS&SWART

Ons bureau bestaat al meer dan 50 jaar en draagt sinds 1996 de naam Spierings & Swart Architectenbureau.

Wij realiseren opdrachten in zowel renovatie, transformatie als nieuwbouw en in verschillende sectoren zoals wonen, zorg, onderwijs, sport, recreatie, kantoor en bedrijf.

Voor ons geldt dat de gebruiker centraal staat en de eisen van de opdrachtgever binnen het budget worden gerealiseerd.

We begeleiden van de voorbereidingsfase tot aan de uitvoeringsfase. Dit houdt in dat we bestek, tekeningen, EPN berekening, bouwbesluitgegevens en -calculaties maken. De kwaliteit en specialiteit van ons bureau is het verhaal te volgen van het begin tot het eind.

Duurzame architectuur

Wij streven naar een heldere en efficiënte architectuur. Duurzaamheid speelt hierin een grote rol. Dit wil zeggen dat we gebouwen ontwikkelen vanuit een circulaire economie met een laag energiegebruik, een heel goed binnenklimaat, weinig onderhoud en milieubelastende activiteiten worden zoveel mogelijk vermeden. We ontwerpen en bouwen vanuit het principe “ruwbouw is afbouw” met als doel zo weinig mogelijk onderhoud. Onze architectuur krijgt zo een vanzelfsprekende esthetische duurzaamheid.

Kostenbewust

Wij weten onze opdrachten af te ronden binnen een beperkt budget. Wij hebben veel opdrachten verwezenlijkt van woningbouwprojecten in de sociale huursector. Hier geldt “veel voor weinig”, vanuit deze houding en ervaring maken we haalbare plannen.

Door onze manier van tekenen met BIM-software zijn de oppervlaktestaten gekoppeld aan de tekening, het 3D-model.

Grootte en hoeveelheden zijn zo op de voet te volgen en

daarmee de budgettering en calculatie aan te passen aan de ontwikkeling van het ontwerp. Per fase kan het ontwerp bijgestuurd worden op basis van de financiële analyse.

Onze kennis van kostenbewust ontwerpen en onze gedrevenheid om door te gaan totdat het ontwerp goed is, leidt tot een optimaal resultaat waarin de opdrachtgever zich herkent en zijn verwachtingen overstijgt.

Samenwerken

Krachtige ontwerpen ontstaan door intense samenwerking met voortdurende dialoog. Niet alleen met de opdrachtgevers maar ook met specialisten en adviseurs. Op het gebied van constructie, akoestiek, geluidsisolatie, installaties en brandveiligheid wordt samengewerkt met adviseurs uit ons uitgebreide netwerk dat zich in de jaren heeft opgebouwd.

Daarnaast delen wij ons kantoor met BIM-specialisten, BIMnD, Dankers Slimmer Bouwen en het grafisch ontwerpbureau Seña Ontwerpers. Wij noemen ons Werkplaats 42 42. Hier delen we informatie en kennis, blijven up-to-date en gebruiken we elkaars capaciteit.

Geïntegreerd ontwerp

Ons volledige geautomatiseerde bureau werkt met geavanceerde BIM-software waarin het mogelijk is in alle fasen van het ontwerp- en bouwproces ruimtelijke informatie te verwerken en beslissingen te ondersteunen en bouwfouten te vermijden.

Door gebruik te maken van deze software zijn wij in staat om met meerdere tekenaars en adviseurs gelijktijdig aan een model tekenen, een z.g. open BIM. Zo kunnen we in nauwe samenwerking met de constructeur en installateurs constructieve elementen en installaties uittekenen om in vroeg stadium knelpunten te illustreren en een optimale afstemming te krijgen voor een geïntegreerd ontwerp.

SPIERINGS&SWART

spierings&swart logo klein.jpg

Torenallee 42-42

5617 BD

Eindhoven

040-2520530
info@spierings-swart.nl

www.spierings-swart.nl

webSpierings_Swart.jpeg

PROJECTEN

NBS BESTEKSYSTEMATIEK, werksoorten, bestekken, bestekboek, bim, archicad, revit

bottom of page