top of page
171206-villa-crailo-huizen-04-kubistische-villa-met-veel-glas-metaglas-architect-hilversum
logo-dark.png
9795b4a15ead04ee857aa7aa87094474.png

STATION-D ARCHITECTS

 

Creatieve & enthousiaste architecten

Station-D Architects is een creatief en enthousiast architectenbureau uit Delft. Wij ontwerpen aan woningbouwprojecten door heel Nederland. Het bureau is in 2013 opgericht door Rico Heykant, Lars Hoogewerf en Tim van Beukering. Wij geloven in een samenwerking van verschillende disciplines. Als architect voelen wij de sociale verantwoordelijkheid om deze disciplines te verbinden binnen het bouwproces. Met een breed netwerk van professionals zijn wij in staat in alle vakgebieden te opereren; van architectuur tot bouwtechniek en van onderzoek tot uitwerking. Zo zijn wij in staat uw droom van eerste idee tot en met de oplevering te begeleiden.

Visie

 

Architectuur begint altijd met een vraag. Deze vraag is voor ons het vertrekpunt voor de architectuur die wij voor u als onze opdrachtgever willen maken. Wij maken ontwerpen waarbij mensen zich op hun gemak voelen. Ontwerpen die een beroep doen op alle zintuigen; die spelen in op karakter, beleving, emotie, gebruik, en vorm. Uiteindelijk is de samenkomst van deze aspecten datgene wat telt. Door zorgvuldige analyse van de wensen zijn wij in staat om ontwerpen te realiseren die ervoor zorgen dat mensen kunnen leven op de manier zoals zij dat graag willen.

Het verwezenlijken van uw dromen staat bij ons centraal. De constante dialoog stelt ons in staat om uw wensen perfect vorm te geven. Wij als architect bedenken, ontwerpen, werken plannen uit, vragen vergunningen aan, verbinden alle partijen, houden toezicht op het proces en vertegenwoordigen u als opdrachtgever.

Architectuur vindt altijd plaats binnen een context. De context is een voortdurend informerend geheel, zowel fysiek als sociaal. Architecten is het recht voorbehouden om de architectuur van het kavel, de straat en de stad vorm te geven; de fysieke context. Architectuur komt echter ook tot stand in een sociaaleconomische, maatschappelijke, politieke en wetenschappelijke context.

We ontwerpen gebouwen die een specifiek antwoord geven op de gegeven context. Iedere opgave biedt de kans om een meerwaarde toe te voegen aan de omgeving.

Station-D Architects streeft naar een architectuur die verder reikt dan het alledaagse ontwerp. We zoeken constant de grenzen op van het mogelijke, om dromen te verwezenlijken en de kwaliteit van leven te verbeteren. Iedere opgave daagt ons uit om nieuwe manieren van leven en nieuwe technieken te onderzoeken en toe te passen. Op die manier zijn we steeds weer in staat om inspirerende en innovatieve ontwerpen te creëren die verrassen.

STATION-D ARCHITECTS

stationd logo klein.jpg

Adres: Spoorsingel 15

Postcode: 2613 BD

Plaats: Delft

T:  015 2­00 14 65
E: info@station-d.nl
W:
www.station-d.nl

  • Instagram

Door de opwarming van de aarde worden we uitgedaagd om te zoeken naar nieuwe innovaties in de maatschappij, en zeker ook in de architectuur. Energie neutraal bouwen staat hierbij centraal in uw toekomstige bouwopgave. Door onze brede technische kennis zijn we in staat ontwerpen te realiseren die toekomstbestendig zijn en een minimale impact hebben op onze omgeving, ook voor onze toekomstige generaties.

Expertise

Architectonische innovatie vanaf het concept tot in het kleinste detail. De ambitie die alle partners van Station-D Architects delen en welke bij ieder project als rode draad door het ontwerpproces loopt.

Voor iedere opdrachtgever zoeken wij naar de juiste mix van een sterk concept en vakkundige detaillering. Ontwerpopgaven zien wij als een verbinding tussen opdrachtgever, locatie, cultuur en budget. Vanuit de wensen en eisen, het budget en analyses van de locatie gaan wij op zoek naar een functioneel concept voor de gebruiker, een logische structuur in de (gebouwde) omgeving en een doordachte detaillering van het object. Al deze aspecten moeten uiteindelijk op een creatieve manier samensmelten tot één geheel.

De vraag van de opdrachtgever is het vertrekpunt in het ontwerpproces, onderweg worden ontwerpbeslissingen teruggekoppeld naar de opdrachtgever.

Door voortdurend te communiceren scheppen we duidelijkheid voor alle partijen, van gebruiker tot architect en van omwonende tot bouwer. Dit doen wij doormiddel van tekeningen, visualisaties en maquettes, om zo de ruimtelijke kwaliteiten van het ontwerp helder in beeld te brengen. Goede relaties en afspraken in het ontwerp- en bouwproces vormen de basis voor een inspirerende architectuur, een architectuur met

draagvlak.

De synergie van concept en techniek komt tot uiting in de detaillering. Dat is de plek waar materialen elkaar ontmoeten, de architectuur begint te spreken en de gebruiker het gebouw beleefd. Als architectenbureau met een brede technische achtergrond zien wij het als een missie om techniek vroeg in het ontwerpproces te integreren. Hierdoor zijn we in staat om in het eindstadium te excelleren in detaillering.

team-station-d-architects-rico-heykant-tim-van-beukering-lars-hoogewerf-jonge-architecten.

PROJECTEN

Koptekst 1

bottom of page