top of page
Trespa hoofdkantoor, Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekleding, decoratieve gevels en Scientific Surface Solutions.

TRESPA

Trespa logo klein

Adres: Wetering 20

Postcode: 6002 SM

Plaats: Weert

T: 0495-458850
E: info.benelux@trespa.com
W: www.trespa.com/nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram
linkedin icon.gif

Trespa
 
Trespa International B.V. is een toonaangevende innovator op het gebied van architectonische plaatmaterialen en wordt internationaal erkend als de belangrijkste ontwikkelaar van hoogwaardige platen voor gevelbekledingdecoratieve gevels en Scientific Surface Solutions.
Sinds de oprichting in 1960 werkt Trespa nauw samen met architecten, ontwerpers, installateurs, distributeurs en eindgebruikers over de hele wereld.
 
De focus van Trespa ligt op productontwikkeling, waarbij speciale productietechnologieën worden gecombineerd met intelligente oplossingen voor architectonische toepassingen. Met een unieke kijk op de belangrijkste marktuitdagingen en -eisen heeft Trespa zich altijd vol passie en energie ingezet om innovatieve, esthetisch aantrekkelijke en hoogwaardige oplossingen te bieden voor diverse architectonische behoeften.

Unieke bedrijfseigen technologieën

Innovatie is altijd de hoeksteen van Trespa geweest en dit zal ook de fundering onder de toekomst van het bedrijf blijven. In 2015 heeft Trespa in eigen beheer de volgende generatie ontwikkeld van haar Electron Beam Curing- (EBC) technologie, die Trespa® Meteon® en Pura NFC® by Trespa hun uitzonderlijke weersbestendigheid en kleurstabiliteit geeft en waaraan Trespa® TopLab®PLUS zijn krasvastheid en chemicaliënbestendigheid ontleent.

Wereldwijde aanwezigheid

Trespa International B.V. gelooft dat succes afhankelijk is van kwaliteit. Dit geldt zowel voor de productieprocessen als voor de ontwikkeling van hoogwaardige producten of toepassingen voor klanten. Alle producten van Trespa worden vervaardigd op de hoofdvestiging in Weert, Nederland. Het bedrijf heeft een wereldwijde verkooporganisatie, aangevuld met een netwerk van lokale vertegenwoordigers en distributeurs, die de afstand tussen Trespa en de eindgebruikers in de lokale bouwbranches zo klein mogelijk houden.

PRODUCTEN

TRESPA® METEON® GEVELBEKLEDING

"EEN GOED ONTWERP BEGINT MET INSPIRATIE, EEN UITZONDERLIJKE VISIE EN UITDAGEND DENKEN. HET ONTWERP KOMT TOT LEVEN MET GEWELDIGE MATERIALEN, AFWERKINGEN EN SYSTEMEN."

Trespa® Meteon® biedt esthetisch aantrekkelijke oplossingen en vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden met vele kleuren, ritmes en dieptes voor de nieuwste generaties gevelbekleding.

Trespa® Meteon® is een decoratief HPL-compact materiaal met een geïntegreerd oppervlak, dat vervaardigd wordt met Trespa’s unieke, bedrijfseigen EBC-technologie (EBC = Electron Beam Curing). De mix van tot 70% hout gebaseerde vezels en thermohardende harsen levert een zeer stabiele, onder hoge druk en hoge temperaturen vervaardigde, dichte plaat op met een uitzonderlijke maatvastheid en een goede sterkte-gewichtverhouding.

Gevelbekleding met eindeloze mogelijkheden

Trespa® Meteon® is een veelzijdig gevelbekledingsmateriaal voor innovatieve en functionele geventileerde gevelsystemen, balkons en zonweringsoplossingen. Trespa® Meteon®-platen kunnen al dan niet in combinatie met andere materialen worden gebruikt. Ze zijn perfect om unieke effecten te creëren, de uitstraling van een gebouw te bepalen en de kwaliteiten van het gebouw te onderstrepen.

 

Trespa® Meteon® is leverbaar in een breed scala aan kleuren, afwerkingen, maten en diktes en biedt fascinerende esthetica met vrijwel onbeperkte ontwerpmogelijkheden voor de nieuwe generatie gevelbekleding. Het hele productassortiment wordt met een voorwaardelijke productgarantie van 10 jaar geleverd.

Weersbestendigheid en kleurstabiliteit

Trespa® Meteon® gevelbekleding presteert buitengewoon goed in de buitenlucht en blijft er jaar in jaar uit mooi uitzien. Zon en regen hebben geen significant effect op het plaatoppervlak.

 

Onderhoudsvriendelijk & gemakkelijk schoon te maken

Op het gesloten oppervlak van de gevelbekleding Trespa® Meteon® kan vuil zich vrijwel niet vastzetten, waardoor het product glad blijft en gemakkelijk te reinigen is.

Sterk en solide

Trespa® Meteon® gevelbekleding is zeer kras-, slag- en stootvast. De platen zijn zeer stabiel en dicht, gemakkelijk te bewerken en te verwerken, vergelijkbaar met hardhout.

Trespa_Meteon_Metallics_productpage_0_6.jpeg

TRESPA® FOCUS® GEVELBEKLEDING

 

"GENSPIREERD DOOR ACCIDENTELE COMPOSITIES EN HET MYSTERIEUZE KARAKTER VAN ACHTERGEBLEVEN SPOREN." Het Trespa® Meteon®-portfolio biedt al hoogwaardige HPL-bekledingspanelen in levendige kleuren, natuurlijk ogende hout- en steendecors. Een derde reeks abstracte variatieontwerpen – zoals Metallics, Lumen en nu Lumen Metallics – bieden unieke effecten, texturen en afwerkingen voor uitstekende gevels. Twee sets met buitengewoon design, ontwikkeld in het kader van de nieuwe Focus-collectie, zijn de nieuwste toevoeging aan de Trespa® Meteon®-familie.

 

Met de ontwikkeling van de Trespa® Meteon® Focus-collectie verkent het team van Trespa Technology Center nu deze grenzeloze creatieve ruimte waar geschiedenis, cultuur, verbeelding en observatie met elkaar verweven zijn. Het resultaat zijn twee unieke sets ontwerpen: Santiago en Brooklyn, die elk een abstract idee of concept vertegenwoordigen. Trespa® Meteon® Focus-decors: Santiago Composities, of de opstelling van objecten in de ruimte, zijn vaak opzettelijk gemaakt door een kunstenaar of architect.

 

Soms ontstaan ​​ze echter toevallig door natuurlijke fenomenen of door de inbreng van verschillende mensen in de loop van de tijd. Zo ontstaan ​​steden. Het is ook de inspiratie voor de Santiago-ontwerpen. Een abstracte interpretatie van een stadsbeeld, waarbij elk gebouw afzonderlijk is ontworpen en gebouwd, maar het hele uitzicht een nieuwe sensatie geeft. De lichtreflectie en contouren van verschillende gebouwen die op een toevallige manier tegen elkaar zijn gestapeld, bepaalden de vormen van de ontwerpen.

 

De tweede set Focus-bekledingspanelen vindt inspiratie in het vluchtige karakter van sporen. Gebruikt in boeken en in films als elementen die interesse en spanning oproepen, zijn sporen fascinerend omdat ze slechts een deel van het verhaal onthullen. Ze geven hints van wat er ergens in de tijd is gebeurd, maar laten toch ruimte om een ​​deel van de gebeurtenis in te vullen door fantasie en onze verbeelding. In dit assortiment hebben we sporen vastgelegd in het oppervlak van de producten, zodat iedereen de ruimte heeft om een ​​deel van het verhaal voor zichzelf in te vullen.

Trespa focus

TRESPA® METEON® LUMEN GEVELBEKLEDING

 

"BRENG UW KLEUR TOT LEVEN DOOR REFLECTIES VAN LICHT."

De toepassing en combinatie van de nieuwe Trespa® Meteon® Lumen gevelpanelen, die in drie variaties en veertien kleuren leverbaar zijn, maakt het mogelijk natuurlijk licht op creatieve wijze te manipuleren en als ontwerpelement te introduceren. Licht kan gereflecteerd, gebroken, versterkt of afgezwakt worden, overeenkomstig de wensen van architecten en klanten.

 

De nieuwe diversiteit van afwerkingen biedt meer creatieve ontwerpmogelijkheden en levert gevels op die zich echt onderscheiden. Trespa® Meteon® Lumen verandert de manier waarop mensen ontwerpen ervaren en hoe gebouwen de interactie aangaan met hun omgeving. Architecten krijgen nu de beschikking over originele en inspirerende manieren om beweging, diepte, kleurschakeringen en levendigheid aan gebouwen toe te voegen en met de nuances van een breed kleurenpalet te spelen door licht te reflecteren en te richten.

Trespa® Meteon® Lumen is gebaseerd op tientallen jaren leiderschap op het gebied van geveloplossingen en vertegenwoordigt een logische vervolgstap voor Trespa® Meteon®.

 

 

Abstracte variaties: 

Als marktleider op het gebied van gevelbekleding is Trespa voortdurend in ontwikkeling. Innovaties in materialen stellen ons in staat om u nieuwe looks te bieden voor de gevels van vandaag en morgen. Architecten kunnen ontwerpen met nieuwe abstracte effecten en verschillende oppervlakteafwerkingen

Project Kleuren:

Voor de Meteon® Metallics en Lumen maakt Trespa graag panelen in maatwerkkleuren voor uw project. Bijna alles is mogelijk, vertel ons gewoon wat u nodig hebt. Neem voor meer informatie contact op met uw lokale Trespa-vertegenwoordiger.

Trespa® Meteon® Lumen is leverbaar in drie afwerkingen:

Diffuse; Dit ‘less is more’ product heeft een lage lichtweerspiegeling en haalt glans en textuur weg. Zo wordt vorm tot zijn zuivere essentie teruggebracht, voor instant-sereniteit. Het licht wordt verstrooid en dit geeft de gevel een glad, ingetogen mat uiterlijk.

Oblique; Met dit prettig ongelijke, mat- en glansoppervlak kan elke gevel een natuurlijke, verweerde look gegeven worden.

Specular; Deze afwerking weerspiegelt de omgeving en voegt met diepe kleuren en glans levendigheid toe. Gebouwen gaan zo naadloos op in hun omgeving.

 

Trespa Lumen

TRESPA® METEON® UNI COLOURS GEVELBEKLEDING

 

"ENDLESS COLOURS."

De kleur op een gevel kan een verhaal vertellen, met contouren en volumes spelen, oppervlakken breken en boeiende ritmes creëren.  U kunt een gevelbekleding gebruiken om uiteenlopende identiteiten aan de verschillende delen van een gebouw toe te kennen, om specifieke functies toe te wijzen - of gewoon om het geheel een stuk aantrekkelijker te maken. Trespa heeft voor iedere gevel een breed palet van heldere, duurzame kleuren. Indien gewenst leveren wij Trespa® Meteon®  in kleuren die speciaal voor uw project vervaardigd zijn. 

Projectkleuren

Voor de Meteon® Uni Colours wil Trespa met alle plezier voor uw project platen maken in de door u gewenste kleuren. Bijna alles is mogelijk. Vertel ons gewoon wat u nodig hebt. Voor meer informatie gelieve contact op te nemen met uw lokale vertegenwoordiger van Trespa.

 

Trespa Uni Colours
bottom of page