top of page
ventistone banner.jpg

Ventistone

Wij zijn Ventistone® uitvinder en leverancier van steenvezelprofielen. Steenvezelprofielen voorkomen houtrotschade aan kozijnen! De profielen houden kozijnen droog en ventileren. Hierdoor rotten kozijnen niet meer. Maar ook verfgebreken behoren tot het verleden. Onderhoudskosten dalen tot wel 50%!

Ons systeem

Het principe van het systeem is eenvoudig, maar doeltreffend en werkt als volgt: Door het aanbrengen van Ventistone profielen blijft het onderliggende kozijn droog. De afstandhouders tussen het profiel en kozijn zorgen voor een optimale ventilatie. Samen zorgt dit voor een blijvend droog kozijn.

77_cutaway-ventistone-website_image-l_20

Ventistone: de uitvinders

Verwerken en produceren van Ventistone profielen is één. Maar bedenk zo’n eenvoudige oplossing maar eens! Jan Jansen van Doorn is de oprichter van Ventistone. Van beroep is hij huisschilder en en verftechnicus, maar daarnaast is hij ook nog uitvinder. Dit bleek een gouden combinatie want zo onstonden de ventistone profielen. Jan Janssen van Doorn: ”Hoewel bekend is dat droog hout niet rot en dat juiste detailleringen houten geveltimmerwerk droog houden, is de praktijk weerbarstig. Houtrot is daardoor een terugkerend probleem en herstel daarvan helpt slechts tijdelijk. Ik besloot daarop iets te bedenken”. 
”Steenvezelprofielen bleken de oplossing. Met het ventilerend aanbrengen van zulke profielen, dorpelafdekkers en neuslatten van geperst steenvezel, waarop water geen vat heeft, zorg je ervoor dat het onderliggende hout niet meer nat kan worden. Het werkt feitelijk niet anders dan de panlatten onder je dakpannen. Heb je die ooit zien rotten?”

Sinds 1980

”Ventistone is een familiebedrijf en daar zijn we trots op. Merken klanten dat? Wij denken van wel. Omdat het een familiebedrijf is zijn we net iets meer betrokken. Een klant merkt dat direct aan onze service en aan onze oplossingen voor zijn vraagstukken. Kom gewoon eens langs voor een kop koffie en een ontmoeting. Dan kunnen we je direct onze fabriek laten zien”.

VENTISTONE

ventiston klein logo.jpg

Adres: Bellstraat 8

Postcode: 4004 JN

Plaats: Tiel

T: 0344 68 00 00
E: info@ventistone.nl
W: www.ventistone.nl

  • Facebook
  • YouTube
linkedin icon.gif
bottom of page