vilton-banner.gif

Vilton

Uw bouw onze technologie

Vilton ondersteunt zijn bouwpartners bij projecten in de bouw-, infra- en betonsector van begin tot einde. We leveren de kennis, oplossingen, productsystemen en diensten om bouwprojecten optimaal te waarborgen. Zo verhogen we de kwaliteit van bouwen, verkorten we de bouwtijd en waar mogelijk, verlagen we de bouwkosten. Alles voor een optimaal bouwproces en tevreden gebruikers. Als bouwpartner verzorgt Vilton primair producten en diensten in zes categorieën:

• Waterkeren
• Afdichting
• Bekisting
• Dilatatie
• Opleggen
• Akoestiek

Een zorgeloos bouwproces door betrouwbare experts
Oplossingen zijn zelden standaard in de bouw-, infra- en betonsector. Vilton ontwerpt en levert daarom veel producten op maat. De engineers en technisch adviseurs van Vilton denken onder andere mee over het ontwerpen van luchtdichte gebouwen, het creëren van energiezuinige woningen, scheurvrij bouwen en het beheersbaar maken van de akoestiek in ruimten. Doordat Vilton over een team van eigen ervaren monteurs beschikt, kan Vilton de productoplossingen zelf aanbrengen. Wie voor Vilton kiest, kan daarom rekenen op een solide bouwproces.

VILTON

vilton logo klein.jpg

Adres: Minervaweg 99

Postcode: 8239 DL

Plaats: Lelystad

T: 088-8877122
E: info@vilton.nl
W: www.vilton.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
linkedin icon.gif

De bouwpartners van Vilton


Bouwen is altijd een teamprestatie. De experts van Vilton kennen het werkveld goed en staan voor iedereen in de bouwkolom klaar. Onze adviseurs weten hoe belangrijk esthetiek is voor architecten, hoe accurate productgegevens onmisbaar zijn voor bestekschrijvers, en hoe verlaging van bouwkosten verwacht wordt door inkopers en projectleiders.

Vilton werkt op dagelijkse basis samen met:

Voorschrijvende markt
• projectontwikkelaars
• architecten
• constructeurs
• bestekschrijvers

Bouwbedrijven
• projectontwikkelaars
• aannemers
• inkopers
• werkvoorbereiders
• uitvoerders
• projectleiders

Neem in een vroeg stadium van het werk contact op met een van onze adviseurs en pluk de vruchten van een doordacht productsysteem. Vilton gelooft in zijn oplossingen en biedt daarom niet alleen productgarantie; bij montage door eigen personeel wordt tevens functioneringsgarantie geboden.

Landingspagina_ViltonCatalogus_2.jpeg

PRODUCTEN

AFDICHTING

Afdichting

Vilton is de afdichtingsexpert die voor afdichtingen in de bouw-, infra- en betonsector een zeer volledig assortiment heeft. We bieden producten en services die zorgen dat gebouwen waterkeren, waterdicht en luchtdicht zijn. Zo voorkomt u vochtproblemen, garandeert u een prettig leef- en werkklimaat in gebouwen en voldoet u aan de vereiste EPC-norm. Aanvullend op ons afdichtingsassortiment biedt Vilton thermische isolatiesystemen, zoals de Isoniq Muurvoet en de Egcobox koudebrugonderbreking.

Wilt u een bouwproject versnellen en de gedegen toepassing van dichtingsystemen aan onze ervaren monteurs overlaten? Kies dan voor het gemak van Vilton Services. Onze monteurs kunnen in één werkgang de thermische schil van een gebouw voor hun rekening nemen, inclusief luchtdichte detaillering en plaatsing van isolatiemateriaal (glaswol, PIR-plaat, etcetera).

luchtdicht.png

LUCHTDICHT

thermisch isolerend.jpg

THERMISCH ISOLEREND

WATERKEREN

Waterkeren

In Nederland en België hebben we iets met water. Als geen ander weten we dat lekkage een taaie tegenstander is. Het maken van de juiste waterkering vraagt daarom om een planmatige en doordachte aanpak. Waterdichte aansluitingen die niet of onduidelijk zijn aangegeven, belanden in een later stadium op het bordje van de uitvoerder.

Vilton denkt graag met u mee over de juiste waterkerende detaillering voor uw gebouw. Zowel bij het ontwerp als in een latere fase in de bouw. Bijvoorbeeld door gebruik van Combi-lood®; een van de innovatieve systemen waarmee wij binnendringend water buiten de deur houden. Dit systeem van geprefabriceerd lengtemateriaal en in- en uitwendige hoeken, bespaart op lood én arbeidstijd en voorkomt bovenal lekkages. Iedere timmerman of metselaar kan dit materiaal met behulp van een goede instructie zelf aanbrengen.

FLEX-8300-RB.jpeg
Loodvervangers-loodsystemen_01.jpeg
Lateislabben_01.jpeg

BEKISTING

Bekisting

Bekisting met de systemen van Vilton bespaart tijd en garandeert een optimaal resultaat. Vilton beschikt over een compleet programma stortvoorzieningen die voldoen aan de eisen van de Eurocode. In combinatie met ons specialisme in verankering  en afdichting, bieden we totaaloplossingen die aanzienlijk beter en sneller zijn dan traditionele bekistingssystemen. Vilton heeft onder meer systemen voor poerbekisting, randbekistingkolombekisting, en voor de bekisting van damwanden en de aanleg van balk- en strokenfunderingen.

Vilton Services
Door het houden van voorraden en eigen productie- en assemblagefaciliteiten, kan Vilton snel en flexibel inspelen op uw behoefte aan bekisting- en stortondersteunende materialen. Onze technisch adviseurs en engineers denken graag met u mee over uw technische uitdaging. Ze bieden bijvoorbeeld oplossingen voor het stellen van de bekisting, waardoor de constructie in een vroeg stadium waterdicht wordt. Desgewenst kan Vilton Services de bekistingswerkzaamheden op de bouwplaats overnemen. Meer weten over de werkzaamheden op het gebied van bekistingen van Vilton Services? Klik hier.

funderingskisten.jpg

FUNDERINGSKISTEN

kolombekisting.jpg

KOLOMBEKISTING

randbekisting.png
folies.jpg
DA-BV-25-0250_THUMB.jpg
bekisting afstandhouders.jpg
stortonderbrekingen.jpg
SP-030-500-3.jpg
dekkingafstandhouders.jpg
stelplaten en overig.jpg

VERANKEREN

Verankeren

Voortdurend speuren wij de sector af naar nieuwe producten en systemen om het bouwproces te versnellen. We willen onze klanten de mogelijkheid bieden om letterlijk en figuurlijk zekerheid in te bouwen. Een voorbeeld van succesvol innoveren is de ronde schroefdraad in hijs- en transportankersystemen. Hierdoor is het scheef indraaien en indringend vuil verleden tijd. De kleurcodering op de hijsvoorziening en de instortvoorziening voorkomt eventuele vergissingen bij het monteren.

IMG_4668_thumb.jpeg
05.002.123_thumb.jpg
Hijsvoorzieningen-voorzien-van-flexibele-draad.jpeg
05.200.100_thumb.jpg
0545016204001_thumb.jpeg
Verbindingssystemen-voorzien-van-flexibele-lus.jpeg
Egcobox_koudebrugonderbrekingen_thumb.jpeg
Metselwerkwapening.jpeg

DILATATIE

Dilatatie

Een goede uitzetvoeg is niet weg te denken uit het bouwproces. Het is van essentieel belang voor krimp- en scheurvrij bouwen dat kruip- en krimpbewegingen in de betonconstructie worden opgevangen. Het kiezen van de juiste dilatatievoeg is echter dikwijls een ondergeschoven kindje.

Het grote assortiment dilatatievoegen van Vilton
De keuze voor een dilatatievoeg hangt van een aantal factoren af:

1. Vervorming: door kruip of krimp, temperatuurveranderingen, klimaatinvloeden of belasting veranderingen
2. Waterdruk: in sommige situaties moet een dilatatievoeg waterdruk aankunnen
3. Overige factoren: soms moet een dilatatievoeg bijvoorbeeld tegen chemicaliën bestand zijn

Vilton heeft een groot assortiment profielen. De vloer-, wand-, dak-, en tegelvloerprofielen van Vilton bewijzen al jaren hun dienst in de woning- en utiliteitsbouw. Voor situaties waar grote rek in de dilatatievoeg mogelijk moet zijn, biedt Vilton onder andere profielen van synthetisch rubber. Voor dilatatievoegen die loog- en zuurbestendig moeten zijn, worden profielen van PVC/NBR aangeboden. En waar oppervlakafdichtingen in combinatie met PE-folies een rol speelt, biedt Vilton bijvoorbeeld profielen van polyethyleen.

 

De service van Vilton
Wie voor Vilton kiest kan altijd rekenen op maximale ontzorging. Vilton adviseert u graag bij uw keuze voor een dilatatievoeg en ondersteunt u bij het schrijven van bestekteksten en de werkvoorbereiding. Wilt u de profielen niet door eigen monteurs laten installeren? Dan kunt u dit specialistische werk aan de ervaren monteurs van Vilton overlaten. U heeft dan niet alleen garantie op het product, maar ook op het functioneren daarvan.

krimpscheurprofielen.jpeg
Expansievoeg-bekistingsystemen.jpeg
Voegprofielen.jpeg
dilatatieprofielen.jpeg
Metselschuimband.jpeg

OPLEGGEN

Opleggen

Flexibiliteit is een sleutelwoord dat ook bij oplegsystemen steeds meer een rol speelt door de toename van gewapend en voorgespannen beton in bouwconstructies. Een flexibele oplegging maakt verplaatsing en rotatie in de bouwconstructie mogelijk zonder afbreuk te doen aan de stabiliteit. Opleggingen zijn van bouwvilten, elastomeren (gewapend en ongewapend) of kunststof gemaakt. Waar de één geschikt is voor egalisatie is de ander juist uitsluitend toepasbaar als zwaar constructief oplegmateriaal. Om tot het juiste advies te komen, bekijken en berekenen onze engineers uitvoerig de toepassing. Waar het uiteindelijk om gaat, is een veilige constructie.

Aardbevingsbestendige-opleggingen.jpeg
vilton-opleggingen.jpeg
ongewapende-elastomeer-opleggingen.jpeg
kunststoffen.jpeg
staalgepawende-elastomeer-opleggingen.jpeg
glijdende-opleggingen.jpeg
beschermingsvilten.jpeg
ladingzekering.jpeg

Bentex 5000 bentoniet-afdichtingsmat, Bentex butyl tape, Bentex Max LM bentonietmat afdichtingsmat, Bentoniet granulaatkorrels, ACS bentoniet tape, Bentex bentoniet waterstop, injectieslang, injectieslang toebehoren, kimblik ACV, kimstaal op lengte, montageclips t.b.v. voegenbanden en kimblikken, vulkaband-afdichtingsband, Vulkaband primer t.b.v. vulkaband, Zwelband hydroseal type P - afdichtingsband