top of page
vilton-banner.gif

VILTON

Uw bouw onze technologie

Vilton ondersteunt zijn bouwpartners bij projecten in de bouw-, infra- en betonsector van begin tot einde. We leveren de kennis, oplossingen, productsystemen en diensten om bouwprojecten optimaal te waarborgen. Zo verhogen we de kwaliteit van bouwen, verkorten we de bouwtijd en waar mogelijk, verlagen we de bouwkosten. Alles voor een optimaal bouwproces en tevreden gebruikers. Als bouwpartner verzorgt Vilton primair producten en diensten in zes categorieën:

• Waterkeren
• Afdichting
• Bekisting
• Dilatatie
• Opleggen
• Akoestiek

Een zorgeloos bouwproces door betrouwbare experts
Oplossingen zijn zelden standaard in de bouw-, infra- en betonsector. Vilton ontwerpt en levert daarom veel producten op maat. De engineers en technisch adviseurs van Vilton denken onder andere mee over het ontwerpen van luchtdichte gebouwen, het creëren van energiezuinige woningen, scheurvrij bouwen en het beheersbaar maken van de akoestiek in ruimten. Doordat Vilton over een team van eigen ervaren monteurs beschikt, kan Vilton de productoplossingen zelf aanbrengen. Wie voor Vilton kiest, kan daarom rekenen op een solide bouwproces.

De bouwpartners van Vilton


Bouwen is altijd een teamprestatie. De experts van Vilton kennen het werkveld goed en staan voor iedereen in de bouwkolom klaar. Onze adviseurs weten hoe belangrijk esthetiek is voor architecten, hoe accurate productgegevens onmisbaar zijn voor bestekschrijvers, en hoe verlaging van bouwkosten verwacht wordt door inkopers en projectleiders.

Vilton werkt op dagelijkse basis samen met:

Voorschrijvende markt
• projectontwikkelaars
• architecten
• constructeurs
• bestekschrijvers

Bouwbedrijven
• projectontwikkelaars
• aannemers
• inkopers
• werkvoorbereiders
• uitvoerders
• projectleiders

Neem in een vroeg stadium van het werk contact op met een van onze adviseurs en pluk de vruchten van een doordacht productsysteem. Vilton gelooft in zijn oplossingen en biedt daarom niet alleen productgarantie; bij montage door eigen personeel wordt tevens functioneringsgarantie geboden.

VILTON

vilton logo klein.jpg

Minervaweg 99

8239 DL

Lelystad

088-8877122
info@vilton.nl
www.vilton.nl

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
linkedin icon.gif
Landingspagina_ViltonCatalogus_2.jpeg

PRODUCTEN

AFDICHTING

Afdichting

Vilton is de afdichtingsexpert die voor afdichtingen in de bouw-, infra- en betonsector een zeer volledig assortiment heeft. We bieden producten en services die zorgen dat gebouwen waterkeren, waterdicht en luchtdicht zijn. Zo voorkomt u vochtproblemen, garandeert u een prettig leef- en werkklimaat in gebouwen en voldoet u aan de vereiste EPC-norm. Aanvullend op ons afdichtingsassortiment biedt Vilton thermische isolatiesystemen, zoals de Isoniq Muurvoet en de Egcobox koudebrugonderbreking.

Wilt u een bouwproject versnellen en de gedegen toepassing van dichtingsystemen aan onze ervaren monteurs overlaten? Kies dan voor het gemak van Vilton Services. Onze monteurs kunnen in één werkgang de thermische schil van een gebouw voor hun rekening nemen, inclusief luchtdichte detaillering en plaatsing van isolatiemateriaal (glaswol, PIR-plaat, etcetera).

luchtdicht.png

LUCHTDICHT

thermisch isolerend.jpg

THERMISCH ISOLEREND

WATERKEREN

Waterkeren

In Nederland en België hebben we iets met water. Als geen ander weten we dat lekkage een taaie tegenstander is. Het maken van de juiste waterkering vraagt daarom om een planmatige en doordachte aanpak. Waterdichte aansluitingen die niet of onduidelijk zijn aangegeven, belanden in een later stadium op het bordje van de uitvoerder.

Vilton denkt graag met u mee over de juiste waterkerende detaillering voor uw gebouw. Zowel bij het ontwerp als in een latere fase in de bouw. Bijvoorbeeld door gebruik van Combi-lood®; een van de innovatieve systemen waarmee wij binnendringend water buiten de deur houden. Dit systeem van geprefabriceerd lengtemateriaal en in- en uitwendige hoeken, bespaart op lood én arbeidstijd en voorkomt bovenal lekkages. Iedere timmerman of metselaar kan dit materiaal met behulp van een goede instructie zelf aanbrengen.

FLEX-8300-RB.jpeg
Loodvervangers-loodsystemen_01.jpeg
Lateislabben_01.jpeg

BEKISTING

Bekisting

Bekisting met de systemen van Vilton bespaart tijd en garandeert een optimaal resultaat. Vilton beschikt over een compleet programma stortvoorzieningen die voldoen aan de eisen van de Eurocode. In combinatie met ons specialisme in verankering  en afdichting, bieden we totaaloplossingen die aanzienlijk beter en sneller zijn dan traditionele bekistingssystemen. Vilton heeft onder meer systemen voor poerbekisting, randbekistingkolombekisting, en voor de bekisting van damwanden en de aanleg van balk- en strokenfunderingen.

Vilton Services
Door het houden van voorraden en eigen productie- en assemblagefaciliteiten, kan Vilton snel en flexibel inspelen op uw behoefte aan bekisting- en stortondersteunende materialen. Onze technisch adviseurs en engineers denken graag met u mee over uw technische uitdaging. Ze bieden bijvoorbeeld oplossingen voor het stellen van de bekisting, waardoor de constructie in een vroeg stadium waterdicht wordt. Desgewenst kan Vilton Services de bekistingswerkzaamheden op de bouwplaats overnemen. Meer weten over de werkzaamheden op het gebied van bekistingen van Vilton Services? Klik hier.

VERANKEREN

Verankeren

Voortdurend speuren wij de sector af naar nieuwe producten en systemen om